Voorwaarden

Reizen met een NZeTA

NZeTA staat voor New Zealand Electronic Travel Authority. Dit is een systeem dat beslist voor reizigers die onder het Visa Waiver programma (VWP) vallen, of het mogelijk is naar Nieuw-Zeeland te reizen. U kunt 2 jaar lang gebruik maken van het NZeTA, tenzij uw paspoort binnen deze twee jaar verloopt. Er zijn in total 68 landen waarvan burgers vallen onder dit VWP. Dit geldt ook voor reizigers met de Nederlandse- en Belgische nationaliteit. Deze twee groepen hoeven daarmee geen regulier visum aan te vragen voor een reis van maximaal 90 dagen.

Vanaf 1 oktober 2019 is deze regeling van kracht en is het verplicht om te beschikken over een elektronisch visum, wanneer u het land voor toeristische doeleinden bezoekt of een overstap heeft op één van de luchthavens. Voor goedkeuring van uw aanvraag, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden zijn opgesteld door de New Zealand Immigration en het Ministry of Business, Innovation & Employment.

Voorwaarden NZeTA Nieuw-Zeeland

Met het Electronic Travel Authority kunt u naar Nieuw-Zeeland reizen voor een korte reisperiode van maximaal 90 dagen. U dient altijd over een geldig paspoort te beschikken. Dit paspoort dient te zijn gekoppeld aan het visum. Om in aanmerking te komen voor het visum, dient u aan de volgende criteria te voldoen. U dient:

  • U dient over de Belgische- of Nederlandse nationaliteit beschikken.
  • U dient over een ticket te beschikken dat laat zien dat u voor de 3 maanden het land weer verlaat.
  • U moet bij aankomst aan kunnen tonen over voldoende financiële middelen te beschikken.
  • U moet bij aankomst aan kunnen tonen dat u voor toeristische doeleinden reist, voor een zakenreis of een overstap heeft op een luchthaven in Nieuw-Zeeland.

In sommige gevallen dient u opnieuw een NZeTA aan te vragen:

  • Wanneer u over een nieuw paspoort beschikt.
  • Indien u uw naam wijzigt.
  • Indien u uw geslacht wijzigt.
  • Het land waar u woon wijzigt.
  • Wanneer de omstandigheden in uw leven wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u wordt veroordeeld voor een misdrijf.

Wanneer komt u niet in aanmerking voor een elektronisch visum voor Nieuw-Zeeland?

In sommige gevallen komt u niet in aanmerking voor een NZeTA en dient u een regulier visum aan te vragen om naar Nieuw-Zeeland te kunnen reizen:

  • Indien u langer dan 90 dagen in Nieuw-Zeeland wilt verblijven.
  • Indien u wilt werken en daarmee een inkomen genereert in Nieuw-Zeeland.
  • Indien u vrijwilligerswerk wilt gaan doen in Nieuw-Zeeland.
  • Indien u voor medische doeleinden naar Nieuw-Zeeland reist.
  • Wanneer u een nationaliteit heeft die niet onder het Visa Waiver Program valt.