154
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Nigeria eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Nigeria is beschikbaar vanaf € 222,11 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Belangrijke informatie reizigers: om verspreiding van het Corona virus (COVID-19) tegen te gaan, heeft de overheid in Nigeria besloten de luchthavens te sluiten voor regulier internationaal vliegverkeer. Deze maatregel zal in ieder geval van kracht zijn tot 23 april 2020. Meer informatie vindt u op onze pagina over het reisadvies Nigeria. Heeft u op korte termijn een reis gepland staan naar Nigeria, dan raden wij u aan contact op te nemen met uw touroperator of luchtvaartmaatschappij.

Visum Nigeria aanvragen

Voor een reis naar Nigeria geldt een visumplicht. Via onze website kunt u eenvoudig een officieel visum voor Nigeria aanvragen. Hiervoor vult u het online aanvraagformulier op onze website in. U kunt vervolgens uit verschillende betaalmethodes kiezen, waaronder iDEAL en Mister Cash. Zo kunt u zelf beslissen wat het beste aansluit bij uw wensen en voorkeuren.

U kunt bij ons zowel een toeristenvisum als een zakenvisum voor Nigeria aanvragen. Het visum voor Nigeria is een regulier visum (fysiek visum). Dit houdt in dat u geen elektronisch visum (e-visum) ontvangt, maar een fysiek visum in uw paspoort. Wij verzorgen voor u de volledige aanvraagprocedure voor een visum. Voor vragen en advies, kunt u iedere werkdag telefonisch en per e-mail terecht bij ons team van landenspecialisten.

Geldigheid visum voor Nigeria

Wanneer u op reis gaat naar Nigeria, is het van belang dat u het juiste type visum aanvraagt. Voor een rondreis of vakantie in Nigeria, heeft u een toeristenvisum nodig. Voor een zakelijk gesprek of bezoek aan een bedrijf in Nigeria, kunt u een zakenvisum aanvragen. U mag met een zakelijk visum echter geen betaald werk verrichten voor een werkgever met zitting in Nigeria.

U heeft bij het aanvragen van zowel een een visum voor toeristische- als ook zakelijke doeleinden, de keuze uit verschillende type visums. Er wordt daarbij onderscheidt gemaakt in de geldigheidsduur van het visum en het aantal inreizen. U heeft de mogelijkheid om via onze website de volgende type visums voor Nigeria aan te vragen:

Toeristenvisum
 • Toeristenvisum (single entry)
 • Toeristenvisum (multiple entry)

Het single entry toeristenvisum is geldig voor 90 dagen. Binnen deze periode mag u voor maximaal 60 aaneengesloten dagen voor toeristische doeleinden in Nigeria verblijven. U mag met het single entry visum slechts één maal Nigeria in- en uitreizen. Het multiple entry toeristenvisum is daarentegen voor 180 dagen geldig. U mag met dit visum meerdere keren Nigeria inreizen. Voor ieder bezoek aan Nigeria met een multiple entry visum, mag u voor maximaal 60 aaneengesloten dagen in het land verblijven.

Zakenvisum
 • Zakenvisum (single entry)
 • Zakenvisum (multiple entry)

Het single entry zakenvisum is voor 90 dagen geldig. U mag binnen deze periode voor maximaal 60 dagen in het land verblijven voor zaken. Een single entry visum geeft u de mogelijkheid één keer naar Nigeria te reizen. Het multiple entry zakenvisum is voor een langere periode geldig, namelijk 180 dagen. U mag binnen deze 180 dagen meerdere keren naar Nigeria reizen met dit type visum. Per bezoek mag u 60 dagen in het land verblijven om zaken te doen.

Voorwaarden toeristenvisum

Om in aanmerking te komen voor een toeristenvisum, zijn er enkele voorwaarden waar u aan dient te voldoen. Zo gelden er voor het aanvragen van het toeristenvisum voor Nigeria de volgende vereisten:

 • U beschikt over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden (single entry) of 12 maanden geldig (multiple entry) geldig is;
 • U beschikt over minimaal twee officiële kleurenpasfoto’s (standaard formaat);
 • U beschikt over een reserveringsbevestiging van uw heen- en terugvlucht;
 • U dient te beschikken over een kopie van uw vaccinatieboekje met daarin een bewijs van een gele koorts vaccinatie;
 • U beschikt over een hotelreservering inclusief beschrijving van uw activiteiten in Nigeria*;
 • U beschikt over een bewijs van voldoende financiële middelen (recent bankafschrift).

* Verblijft u bij een privépersoon in Nigeria? Dan mag u in plaats van een hotelreservering en activiteitenbeschrijving, een uitnodigingsbrief van deze privépersoon voorleggen. U dient dan tevens een kopie van het paspoort met daarop de gegevens van deze persoon aan te leveren.

Voorwaarden zakenvisum

Voor het zakenvisum gelden evenals enkele voorwaarden. Voor het aanvragen van een zakenvisum voor Nigeria, zijn de volgende vereisten van toepassing:

 • Uw paspoort dient nog tenminste 6 maanden (single entry) of 12 maanden (multiple entry) geldig te zijn;
 • U beschikt in ieder geval over twee recente en officiële kleurenpasfoto’s;
 • U beschikt over een uitnodigingsbrief in het Engels met daarin het volgende: "We … accept full immigration responsibility on behalf of Mr/Mrs …";
 • Een kopie van het paspoort of de identiteitskaart van de uitnodigende persoon;
 • Een Certificate of Incorporation van het uitnodigende bedrijf;
 • Een garantiebrief van uw werkgever in Nederland of België;
 • Een bevestiging van uw heen- en terugvlucht;
 • Een kopie van uw vaccinatieboekje waarin een bewijs van inenting tegen gele koorts staat.

Let op: reist u als journalist naar Nigeria en wilt u een business visum aanvragen? Dan dient u over een goedkeuring van het Federal Ministry of Information Abuja te beschikken.

Spoedaanvraag visum Nigeria

De verwerkingsduur van uw visumaanvraag is minimaal 8 werkdagen (toeristenvisum & zakenvisum). Indien gewenst kunnen wij uw aanvraag met spoed verwerken. De verwerkingsduur van uw visumaanvraag zal dan 3 werkdagen bedragen, mits uw gegevens en documenten aan de gestelde eisen voldoen. De levertijd van het visum blijft altijd afhankelijk van de ambassade van Nigeria. De kosten voor een spoedaanvraag bedragen €19,95 per persoon.

Meer informatie

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.