Geldigheid toeristenkaart en visum Suriname

Geldigheid e-visum Suriname

Reist u naar Suriname dan is de kans groot dat u met een e-visum kunt reizen. Maar hoe zit het nu ook alweer met de geldigheid? En hoe lang mag u met uw e-visum in Suriname blijven? De antwoorden op deze en meer vragen rondom de geldigheid van uw visum hebben wij voor u gebundeld op deze pagina.

Hoe vaak kan ik met mijn e-visum naar Suriname reizen?

U kunt bij ons twee soorten e-visa voor Suriname aanvragen, te weten de elektronische toeristenkaart en het zakelijk e-visum.

De E-Tourist Card, ook wel elektronische toeristenkaart genoemd, is een zogenaamd single entry visum. Met dit visum mag u één keer naar Suriname reizen.

Het zakelijk e-visum dat u bij ons kunt aanvragen is een multiple entry business e-visum. Dit betekent dat u binnen de geldigheid van het visum meerdere zakelijke reizen naar Suriname mag maken met dit visum.

Hoe lang is mijn toeristenkaart of e-visum geldig?

De e-Tourist Card is vanaf de datum van afgifte door de Surinaamse overheid onbeperkt geldig. U kunt dus ook een visum aanvragen voor over een half jaar, of wanneer u door omstandigheden uw visum niet heeft kunnen gebruiken en op een later tijdstip toch kunt reizen dit visum alsnog gebruiken. Let op, wanneer u uw visum wel heeft gebruikt (maar niet de maximale 90 dagen in Suriname bent geweest) kunt u deze niet nogmaals gebruiken omdat dit een single entry visum is. 

Het zakelijke e-visum is 60 dagen geldig vanaf de datum van afgifte.

Hoe lang mag ik met mijn visum in Suriname blijven?

Met het toerisme e-visum mag u maximaal 90 dagen in Suriname verblijven. Wilt u gebruik maken van deze maximale verblijfsperiode, dan is het belangrijk om rekening te houden met het volgende: op het moment dat u de douane passeert en het land binnen reist wordt een kort verblijf van maximaal 30 dagen afgestempeld in uw paspoort. Wilt u langer dan 30 dagen met uw e-visum in Suriname verblijven, dan kunt u uw verblijf verlengen. Dit kunt u doen aan de mr. J. Lachmonstraat no. 166-168 te Paramaribo. U kunt in totaal uw kort verblijf tweemaal verlengen tot de maximale verblijfsduur van 90 dagen voor uw reis is bereikt.

Met het zakelijke e-visum mag u in totaal maximaal 60 dagen in Suriname verblijven.

Ik wil graag langer dan 60 of 90 dagen in Suriname verblijven. Kan ik mijn visum laten verlengen?

Het is niet mogelijk om deze visa te verlengen om zo gedurende een periode van 60+ of 90+ dagen Suriname te bezoeken.

Wilt u langer dan 60 (zakelijk visum) of 90 (toerisme visum) dagen achtereenvolgend in het land verblijven dan raden wij u aan om contact op te nemen met het consulaat van Suriname.

Regel uw zaken op tijd

Het is verstandig om uw zaken ruim van tevoren te regelen. Zo kan de voorpret zo vroeg mogelijk beginnen en kunt u onbezorgd op reis. Naast het boeken van uw reis en verblijf is het dus belangrijk om na te gaan of u vaccinaties voor Suriname nodig heeft en dat u uw visum op tijd aanvraagt.