Documenten visum Nepal

Benodigde documenten voor een visum voor Nepal

Als u een visum voor Nepal nodig heeft moet een visumaanvraag ingediend worden bij het Nepalese consulaat. Als onderdeel van onze service zorgen wij ervoor dat u dit niet allemaal zelf hoeft te regelen, maar dat wij met uw documenten naar het consulaat gaan en uw visumaanvraag afhandelen.

Wel is het handig dat u van tevoren aan de hand van de geldigheid van de diverse visa en uw verblijfsduur bekijkt welk visum u nodig heeft. Voor een optimale voorbereiding vindt u op deze pagina meer informatie over de documenten die u dient aan te leveren voor uw visumaanvraag.   

Welke documenten moet ik aanleveren voor mijn visumaanvraag voor Nepal?

Op het moment dat wij uw aanvraag in behandeling nemen ontvangt u van ons een persoonlijk PDF-bestand met daarin een lijst van de benodigde documenten en belangrijke informatie over het aanleveren hiervan. Ook vindt u in dit document de vereiste machtigingsbrief en het ambassadeformulier. Het is belangrijk dat u deze beiden ondertekent.

Ter voorbereiding op uw aanvraag zetten wij alle noodzakelijke belangrijke documenten op een rijtje. U heeft nodig:

 • Een paspoort met een geldigheid van minimaal 9 maanden.
 • 1 recente kleurenfoto (standaard formaat).
  De pasfoto moet u los aanleveren. U hoeft deze dus niet op het ambassadeformulier te plakken.
 • Een machtigingsbrief.
  U ontvangt van ons in het eerder genoemde PDF-bestand een machtigingsbrief. Door deze machtiging te ondertekenen machtigt u ons om uw aanvraag voor u in te dienen bij de ambassade van Nepal.
 • Het ambassadeformulier.
  Dit formulier vindt u eveneens in het PDF-bestand en dient u (net als het machtigingsformulier) uit te printen en ondertekend aan te leveren.

Moet ik voor het visum voor mijn baby / kind extra documenten aanleveren?

Het is belangrijk dat u voor elke reiziger een visum aanvraagt, dus ook uw minderjarig kind heeft een visum nodig. Dit kind moet ook een eigen geldig reisdocument hebben. Het kind mag dus niet bijgeschreven staan op het paspoort.

Bij het aanvragen van een visum voor een reiziger tot 18 jaar moet u de volgende aanvullende documenten aanleveren:

 • Een toestemmingsbrief van de ouder(s)/voogd(en).
  De toestemmingsbrief mag een zelf opgestelde brief zijn waarin door de ouder(s) toestemming wordt gegeven dat het kind naar het buitenland reist. Of u kunt gebruik maken van het toestemmingsformulier van de Rijksoverheid. Belangrijk is in ieder geval dat deze brief in het Engels en door de (beide) ouder(s)/voogd(en) ondertekend is.
 • Een kopie van het paspoort van de ouder(s)/voogd(en)
 • Een kopie van de geboorteakte.

Mijn kind kan nog geen handtekening zetten. Is het nodig dat ik als ouder de visumaanvraag van mijn kind onderteken?

Voor elke reiziger moet bij een visumaanvraag een ondertekend machtigingsformulier en ambassadeformulier aangeleverd worden. Voor kinderen die nog niet in staat zijn om deze formulieren te ondertekenen wordt echter een uitzondering gemaakt. In dat geval mag het veld voor de ondertekening leeg gelaten worden. U hoeft dus niet, als ouder of voogd, het document voor uw kind te ondertekenen.

Uitzicht in de bergen met zicht op besneeuwde bergtoppen omhuld door wolken

Hoe kan ik mijn documenten bij jullie aanleveren?

In het aanvraagformulier vragen wij u op welke wijze u uw documenten wilt aanleveren. U heeft de keuze uit de volgende verzendopties:

 • Zelf verzenden
  U kunt uw documenten zelf naar ons toesturen. Kiest u voor deze optie, dan adviseren wij u om  de documenten altijd aangetekend te versturen.

 • Per koerier
  Is het voor u gemakkelijker om de documenten bij u thuis of op het werk op te laten halen? Ook dat kan. Wanneer u ons een seintje geeft dat u al uw documenten klaar heeft liggen plannen wij een koerier in die, afhankelijk van de door u gekozen optie, de volgende werkdag voor 12.00 uur of voor 17.00 uur uw documenten komt ophalen op het door u gewenste adres.

 • Zelf afleveren in Rotterdam
  Wilt u liever de documenten niet verzenden, maar afleveren bij onze collega’s in Rotterdam? Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. Het adres vindt u in het PDF-bestand dat u ontvangt wanneer wij uw aanvraag in behandeling hebben genomen.

Hoe krijg ik mijn paspoort en visum weer terug?

Het is natuurlijk belangrijk dat u uw documenten zo snel mogelijk weer terug hebt. U heeft de keuze uit de volgende retouropties: het terugsturen van uw documenten via Garantiepost, uw paspoort en visum bij u af laten leveren door een koerier of alles op Schiphol laten klaarleggen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om alles zelf op te halen in Rotterdam.

U geeft de retourmethode van uw voorkeur aan in het aanvraagformulier.

Moet ik zelf naar het consulaat of de ambassade voor mijn visumaanvraag?

Vraagt u uw visum via ons aan, dan hoeft u niet zelf naar het consulaat van Nepal om uw visumaanvraag in te dienen. Na ontvangst van uw documenten controleren wij deze en als alles in orde is gaan wij voor u naar het consulaat om uw visum aan te vragen. U hoeft dit dus niet zelf te doen.

Op het moment dat uw visum klaar is halen wij uw paspoort en visum weer op bij het consulaat en zorgen ervoor dat het visum naar u verzonden wordt via de door u gekozen verzendmethode, of informeren u dat u uw documenten kunt komen ophalen.

Is het verplicht om het gele vaccinatieboekje mee te nemen op reis?

Om deze vraag te beantwoorden is het eerst belangrijk om te weten welke vaccinaties u nodig heeft om naar Nepal te kunnen reizen. Wij raden u aan om eventuele vaccinaties ruim voor vertrek te regelen.

Op het moment dat u naar Nepal reist en een verplichte vaccinatie hebt laten zetten is het belangrijk om uw vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Hierin staan uw vaccinaties geregistreerd en het dient als inentingsbewijs. Wanneer de douane wilt weten of u gevaccineerd bent kunt u vaccinatieboekje tonen.

Ga voorbereid op reis

Uw reis en verblijf zijn geboekt en u heeft alle belangrijke informatie gelezen? Dan bent u klaar om uw visum aan te vragen. Mocht u tijdens het invullen van het aanvraagformulier of tijdens de behandeling van uw visumaanvraag nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Eén van onze landenspecialisten staat u graag te woord.