Geldigheid visum Nepal

Geldigheid visum Nepal

Reist u naar Nepal, dan heeft u een visum nodig. Het visum voor Nepal is een zogenaamd regulier visum, welke aangevraagd moet worden bij het consulaat van Nepal. Dient u uw visumaanvraag bij ons in, dan nemen wij dit proces voor u uit handen. Wij zorgen dat uw documenten ingeleverd worden bij het consulaat, de aanvraag ingediend wordt en dat wij uw visum en paspoort ook weer ophalen wanneer het visum uitgegeven is.

Aan de hand van een aantal vragen vertellen wij u alles over de geldigheid van een visum voor Nepal.

Hoe vaak kan ik met mijn visum naar Nepal reizen?

De visums voor Nepal die u bij ons aanvraagt zijn allemaal zogenaamde multiple entry visums. Met het multiple entry visum mag u gedurende de geldigheid van uw visum meerdere keren Nepal in- en uitreizen.

Hoe lang is mijn visum voor Nepal geldig?

Voor de toerisme visums geldt een geldigheid van zes maanden vanaf de datum van afgifte door de Nepalese consulaat. Binnen deze geldigheid mag u het land in reizen.

Gaat u pas over een paar maanden op reis? Wij houden met het indienen van uw aanvraag rekening met de door u opgegeven aankomstdatum. U kunt dus wel alvast uw visum bij ons aanvragen. U hoeft uw documenten dan niet direct bij ons aan te leveren (zo bent u uw paspoort niet maanden kwijt), maar doe dit zeker op tijd.

Wilt u meer weten over de tijd die wij nodig hebben om uw visum aan te vragen? Lees dan onze pagina over de levertijd van het visum voor Nepal.

Hoe lang mag ik met mijn visum in Nepal blijven?

Voor Nepal zijn er drie visa beschikbaar met een verschillende verblijfsduur. Afhankelijk van de lengte van uw verblijf kunt u kiezen voor een visum met een verblijfsduur van:

  • 1 t/m 15 dagen
  • 16 t/m 30 dagen
  • 31 t/m 90 dagen

Uw verblijf in Nepal gaat in op het moment dat u - binnen de geldigheid van uw visum - het land binnen reist. U krijgt dan een stempel in uw paspoort en mag vanaf dat moment het maximaal aantal dagen dat op uw visum van toepassing is in het land verblijven.

Een Nepalese vrouw staat in een rivier in Nepal. Ze buigt voorover in het water en vangt vis met haar handen en een net.

Ik wil graag langer in Nepal verblijven, is het mogelijk om mijn visum te verlengen?

Ja, u kunt uw visum verlengen op het moment dat u in Nepal bent. Dit kan tot een maximale verblijfsduur van 150 dagen per kalenderjaar. U kunt het visum verlengen bij een immigration office.

Ik ga voor zaken naar Nepal, kan dat met dit visum?

De visa die u bij ons kunt aanvragen voor Nepal zijn visums waarmee u voor toeristische doeleinden in Nepal mag verblijven, zoals een vakantie, backpack reis of een bezoek aan vrienden of familie.

Heeft u interesse in een zakelijk visum, dan raden wij u aan om contact op te nemen met het consulaat van Nepal om te informeren naar de mogelijkheden.

Begin op tijd met het voorbereiden van uw reis

Het is verstandig om uw zaken ruim van tevoren te regelen. Zo kan de voorpret zo vroeg mogelijk beginnen en kunt u onbezorgd op reis. Naast het boeken van uw reis en verblijf en het aanvragen van uw visum is het dus ook belangrijk om na te gaan of u vaccinaties nodig heeft voor uw reis naar Nepal.