Levertijd visum Nepal

Levertijd van een visum voor Nepal

Reist u naar Nepal, dan heeft u een visum nodig om het land in te kunnen reizen. Dit visum moet aangevraagd worden bij het Nepalese consulaat. Op het moment dat u een visum voor Nepal bij ons aanvraagt gaan wij voor u naar het consulaat om uw visumaanvraag te regelen. U hoeft dus niet zelf naar het consulaat.

Wij helpen u graag om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw visumaanvraag. Zo kunt u vooraf al lezen welke documenten u nodig heeft voor een visumaanvraag, hebben wij de meest gestelde vragen over de kosten van uw visum op een rij gezet en is het belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat u het visum heeft ontvangen en op reis kunt. Over de levertijd van het visum leest u hier meer.

Hoe lang duurt het voordat mijn visum voor Nepal klaar is?

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de duur van uw aanvraag. Nadat u de aanvraag bij ons heeft indient ontvangt u van ons een PDF-document waarin informatie en een overzicht van de benodigde documenten te lezen is. U dient er zelf voor te zorgen dat uw documenten bij ons bezorgd worden.

Na het ontvangen van uw documenten kunnen wij met uw aanvraag naar het consulaat van Nepal om daar uw aanvraag in te dienen. Vanaf het moment van indienen duurt het 4 werkdagen totdat wij uw documenten kunnen ophalen. Let op: Nederlandse én Nepalese feestdagen tellen niet als een werkdag.

Heeft u er tijdens het aanvraagproces voor gekozen dat wij uw documenten naar u terugsturen, houd er dan rekening mee dat het nog één tot twee werkdagen - afhankelijk van de gekozen verzendmethode - extra duurt voordat u alles weer heeft ontvangen.

Belangrijk: elk land behoudt zich het recht om uw visumaanvraag af te wijzen. Ook dient u zich er bewust van te zijn dat een uitgegeven visum geen absolute garantie biedt dat u ook daadwerkelijk het land mag binnen reizen. De douane mag u ten alle tijden weigeren.

Kan ik mijn visum met spoed aanvragen?

Het is op dit moment niet mogelijk om met spoed een visum voor Nepal aan te vragen.

Twee monniken lopen in Nepal over een pad een berg af, langs natuurlijke rotsstukken. Boven hen hangen de typische slingers van gekleurde lappen stof.

Ik ga op korte termijn weg, kan ik ook een visum on arrival halen bij aankomst in Nepal?

In principe is het mogelijk om een visum on arrival te halen op de luchthaven in Kathmandu of bij een van de grensovergangen van Nepal met India of China. Echter wordt een visum on arrival door het consulaat van Nepal sterk afgeraden, omdat het omslachtiger is en erg lang kan duren. Voor een visum on arrival moet van tevoren online een aanvraag worden gedaan, om vervolgens alles ter plaatse te moeten regelen op één van de computers op de luchthaven. Het consulaat spreekt over wachttijden die fors kunnen oplopen, waardoor uw koffers al van de band kunnen zijn gehaald en uw bagage vervolgens onvindbaar is, en ook over overbelasting van de luchthaven waardoor computerstoringen voorkomen.

Dit zijn natuurlijk zaken waar u als reiziger niet op zit te wachten. Vraag daarom voor vertrek uw visum aan. Dan kunt u meestal zonder verder oponthoud doorlopen via de zogenaamde white visa balie.

Tip: controleer op tijd of u alles geregeld heeft

Wij raden u altijd aan om uw zaken ruim van tevoren te regelen. Naast het boeken van uw reis en verblijf is het dus belangrijk om na te gaan of u vaccinaties nodig heeft voor uw reis naar Nepal, wat de kosten zijn van een visumaanvraag voor Nepal en dat u uw visum op tijd aanvraagt. Zo kan de voorpret zo vroeg mogelijk beginnen en kunt u onbezorgd op reis.