Kosten visum Nepal

Kosten voor een visum Nepal

U gaat naar Nepal en heeft daarvoor een visum nodig. Bij ons kunt u gemakkelijk uw visum aanvragen. Het visum voor Nepal is een regulier visum dat aangevraagd wordt bij het consulaat van Nepal. Als onderdeel van onze service zullen wij voor u uw aanvraag indienen bij het consulaat, zodat u niet zelf naar het consulaat hoeft te reizen. Dit scheelt u veel tijd.

Om u zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op uw visumaanvraag hebben wij een aantal belangrijke zaken voor u op een rijtje gezet. Zo hebben we naast de belangrijke informatie over de benodigde documenten, geldigheid en de levertijd van uw visum de meest voorkomende vragen over de kosten voor een Nepal-visum op een rij gezet.   

Wat kost een visum voor Nepal?

De prijs van uw visum is afhankelijk van de verblijfsduur van uw keuze. Onderstaand vindt u een overzicht van de prijzen voor de diverse visa:

  • Visum met een verblijfsduur van 1 t/m 15 dagen: € 89,95
  • Visum met een verblijfsduur van 16 t/m 30 dagen: €104,95
  • Visum met een verblijfsduur van 31 t/m 90 dagen: € 169,95

Houdt u er rekening mee dat er mogelijk nog extra kosten bij komen voor het verzenden van uw documenten van en naar Rotterdam.

Wat kost een spoedaanvraag?

Op dit moment is het niet mogelijk om een spoedaanvraag voor een visum voor Nepal aan te vragen. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de levertijd van uw visum.

Hoe kan ik betalen voor mijn visumaanvraag?

Aan het eind van uw visumaanvraag kunt u uw betaling voldoen. Alle consulaire kosten, servicekosten en eventuele optionele kosten voor verzending zoals u in het aanvraagproces heeft aangegeven zijn bij deze prijs inbegrepen.

U kunt veilig betalen per overboeking, via iDeal of MisterCash. Houd er bij de keuze voor een overboeking rekening mee dat dit enkele dagen in beslag kan nemen en wij uw aanvraag pas in behandeling zullen nemen wanneer de overboeking is voltooid.

Witte paarden op een bergweg in Nepal met uitzicht op andere bergen

Mijn visumaanvraag is afgewezen, krijg ik mijn geld terug?

De Nepalese overheid behoudt zich altijd het recht om uw visumaanvraag af te wijzen. Op het moment dat dit onverhoopt gebeurt zorgen wij er vanzelfsprekend voor dat uw paspoort bij u terugkomt via de door u gekozen verzendmethode. Echter heeft u geen recht op restitutie in dit geval, omdat de betaling en afhandeling van uw visumaanvraag los staat van de beoordeling hiervan. Wij blijven afhankelijk van de overheid als het gaat om de beoordeling van uw visumaanvraag en kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

Ik maak toch geen gebruik gebruik van mijn visum. Heb ik recht op restitutie van mijn visum?

Een visum is een op maat gemaakt product. Dit houdt in dat het visum voor u persoonlijk wordt uitgegeven, met uw persoonsgegevens en voor een vooraf vastgestelde periode, in dit geval een geldigheid van zes maanden na afgifte van het visum. Het visum kan na het indienen van uw aanvraag bij de overheid of na afgifte van het visum niet meer gewijzigd worden.

Heeft u een fout gemaakt in uw visumaanvraag of kunt u door (onvoorziene) omstandigheden geen gebruik maken van uw visum binnen de geldigheidsduur van dit visum? U heeft in dit geval geen recht op restitutie, omdat het een gepersonaliseerd product betreft. Wilt u uw gegevens wijzigen of op een later moment alsnog uw reis naar Nepal maken? Dan dient u een nieuw visum aan te vragen.

Maak uw checklist compleet

Ideaal zijn ze wanneer u op reis gaat, checklists. Denkt u er aan om bij het voorbereiden van uw reis de volgende punten aan uw to do-lijst toe te voegen:

  1. Controleren of u vaccinaties nodig heeft voor uw reis naar Nepal.
  2. Bepalen welk visum u nodig heeft, door te lezen over de geldigheid van de visums.
  3. Inventariseren welke documenten u nodig heeft en wat u al bij elkaar kunt zoeken, om uw visumaanvraag zo snel mogelijk te laten verlopen.
  4. Uw visum op tijd aanvragen

Wij wensen u een fijne reis.