Documenten visum Thailand

Benodigde documenten voor een visum voor Thailand

Reist u langer dan 30 dagen naar Thailand, dan heeft u een regulier toerisme visum nodig. Gaat u voor zaken naar Thailand? Dan heeft u altijd een visum nodig. Ook wanneer u maximaal 30 dagen in Thailand verblijft.

Bij een reguliere visumaanvraag wordt uw visum aangevraagd bij de ambassade van Thailand. Om uw visum zo snel mogelijk te kunnen aanvragen is het belangrijk dat u alle documenten volledig en correct aanlevert. Wij hebben voor u op een rijtje gezet welke documenten u nodig heeft voor een visumaanvraag voor Thailand.

Wat moet ik aanleveren voor mijn visumaanvraag?

Wanneer wij uw aanvraag in behandeling nemen ontvangt u van ons een persoonlijk PDF-bestand. In dit document vindt u een lijst van de benodigde documenten en belangrijke informatie over het aanleveren hiervan. Ook staan hierin de vereiste machtigingsbrief en het ambassadeformulier. U moet deze beiden ondertekenen.

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw aanvraag vindt u onderstaand al een overzicht van de documenten die u nodig heeft voor uw visumaanvraag.

Toerisme visum

Wanneer u een toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 60 dagen in Thailand aanvraagt moet u de volgende documenten bij ons aanleveren:

 • Een paspoort met een geldigheid van minimaal 3 of 6 maanden.
  Voor een single entry visum moet uw paspoort minimaal 3 maanden geldig zijn. Vraagt u een double entry visum of een multiple entry visum aan dan moet uw paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn.
 • 1 recente kleurenfoto (standaard formaat).
  De pasfoto moet u los aanleveren. U hoeft deze dus niet op het ambassadeformulier te plakken.
 • Een vluchtbevestiging waarop duidelijk uw heen- en terugvlucht staan vermeld.
  Reist u vanuit Thailand door naar een ander land, dan mag uw terugvlucht ook naar dit land zijn.
 • Een machtigingsbrief.
  U ontvangt van ons in het eerder genoemde PDF-bestand een machtigingsbrief. Door deze machtiging te ondertekenen machtigt u ons om uw aanvraag voor u in te dienen bij de ambassade van Thailand.
 • Het ambassadeformulier.
  Dit formulier vindt u eveneens in het PDF-bestand en dient u (net als het machtigingsformulier) uit te printen en ondertekend aan te leveren.
 • Een bankafschrift met daarop duidelijk zichtbaar:
  1. Een saldo van minimaal €550,- (sinlge entry) of minimaal €1.500,- (multiple entry)
  2. Een maandelijks inkomen (salaris, pensioen of uitkering) van minimaal €550,-)
  Let op: het is niet toegestaan om gegevens op uw bankafschrift af te dekken, weg te strepen of onleesbaar te maken
 • Heeft u een gezamenlijke rekening? Dan moet u ook een uittreksel van uw huwelijksakte aanleveren om aan te tonen dat u en uw partner eigenaar zijn van de rekening. Dit uittreksel huwelijksakte kunt u opvragen bij uw gemeente en geeft u bij het opvragen van dit document aan dat het een internationale versie moet zijn.
  Bent u niet getrouwd? Dan moet u een eigen rekening hebben.

Aanvullende documenten voor personen tot 20 jaar:
Bent u op het moment van de visumaanvraag nog geen 20 jaar en reist u met één van beide ouders, alleen of in gezelschap van iemand anders dan de ouders, dan wil de Thaise overheid aanvullend de volgende documenten ontvangen:

 1. Een toestemmingsbrief van de ouder(s)/voogd(en).
  De toestemmingsbrief mag een zelf opgestelde brief zijn waarin door uw ouder(s) toestemming wordt gegeven dat u naar het buitenland reist. Of u kunt gebruik maken van het toestemmingsformulier van de Rijksoverheid. Belangrijk is in ieder geval dat deze brief in het Engels en door de (beide) ouder(s)/voogd(en) ondertekend is.
 2. Een kopie van het paspoort van de ouder(s)/voogd(en)
 3. Voor reizigers tot 18 jaar moet ook een kopie van de geboorteakte worden toegevoegd aan de aanvraag.

Zakelijk visum

Wanneer u voor zaken naar Thailand reist heeft u altijd een zakelijk visum nodig. Wij bieden twee soorten reguliere zakelijke visa voor Thailand aan; het single entry zakelijk visum (hiermee kunt u eenmalig naar Thailand reizen) en het multiple entry zakelijk visum (hiermee kunt u meerdere malen naar Thailand reizen). Beide visa hebben een andere geldigheid.   

Voor uw zakelijke visumaanvraag moet u aanvullend op de benodigdheden voor het toerisme visum de volgende extra documenten bij ons aanleveren:

 • Een paspoort met een geldigheid van minimaal 3 of 12 maanden.
  Let op: de minimale geldigheid van het paspoort voor een multiple entry zakelijk visum is 12 maanden.
 • Een zakelijke uitnodiging inclusief kopie identiteitsbewijs van de uitnodigende persoon.
 • Registratiebewijs van de uitnodigende organisatie inclusief financieel overzicht.
 • Een uittreksel van de Kamer van Koophandel
  Let op: het uittreksel van de Kamer van Koophandel hoeft u alleen voor het aanvragen van een multiple entry zakelijk visum aan te leveren.
 • Een garantiebrief.
  De garantiebrief moet worden opgesteld door de werkgever van de reiziger.

Heb ik voor mijn baby / kind ook een visum nodig?

U moet voor elke reiziger een visum aanvragen, dus ook voor uw minderjarige kind. Dit kind moet ook een eigen reisdocument hebben. Bij het aanvragen van een visum voor een reiziger tot 20 jaar moet u ook aanvullende documenten aanleveren, namelijk:

 1. Een toestemmingsbrief van de ouder(s)/voogd(en).
  De toestemmingsbrief mag een zelf opgestelde brief zijn waarin door de ouder(s) toestemming wordt gegeven dat het kind naar het buitenland reist. Of u kunt gebruik maken van het toestemmingsformulier van de Rijksoverheid. Belangrijk is in ieder geval dat deze brief in het Engels en door de (beide) ouder(s)/voogd(en) ondertekend is.
 2. Een kopie van het paspoort van de ouder(s)/voogd(en)
 3. Voor reizigers tot 18 jaar moet ook een kopie van de geboorteakte worden toegevoegd aan de aanvraag.

Mijn kind heeft nog geen handtekening. Moet ik als ouder de visumaanvraag van mijn kind ondertekenen?

Het is verplicht dat elke reiziger een ondertekend machtigingsformulier en ambassadeformulier aanlevert. Voor kinderen die nog niet in staat zijn om deze formulieren te ondertekenen wordt echter een uitzondering gemaakt. In dit geval mag het veld voor de ondertekening leeg gelaten worden. U hoeft dus niet, als ouder of voogd, het document voor uw kind te ondertekenen.

Een lege bagageband op de luchthaven in Nepal met gekleurde bloemen in het middenstuk van de bagageband

Hoe kan ik mijn documenten bij jullie aanleveren?

De wijze waarop u uw documenten aanlevert mag u zelf kiezen. In het aanvraagformulier wordt aan u gevraagd om te kiezen uit de volgende verzendopties:

 • Zelf verzenden
  Verzendt u uw documenten zelf, dan adviseren wij om de documenten altijd aangetekend te versturen.

 • Per koerier
  Wilt u liever uw documenten bij u thuis of op het werk op laten halen? Wij kunnen uw documenten per koerier laten ophalen wanneer u alle documenten heeft verzameld. U geeft ons door dat u alles klaar heeft liggen en de koerier haalt dan, afhankelijk van de door u gekozen optie, de volgende werkdag voor 12.00 uur of voor 17.00 uur uw documenten op.

 • Zelf afleveren in Rotterdam
  Het zelf afleveren van uw documenten bij onze collega’s in Rotterdam is ook mogelijk. Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. Het adres vindt u in het PDF-bestand dat u ontvangt wanneer wij uw aanvraag in behandeling hebben genomen.

Mijn visum is klaar. Hoe krijg ik mijn paspoort en visum weer terug?

Tijdens het invullen van ons aanvraagformulier kiest u zelf voor een verzend- en retourmethode. De te kiezen retouropties zijn: het terugsturen van uw documenten via Garantiepost, uw paspoort en visum bij u af laten leveren door een koerier of alles op Schiphol laten klaarleggen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om alles zelf op te halen in Rotterdam.

Moet ik zelf naar de ambassade voor mijn visumaanvraag?

Wanneer u gebruik maakt van onze service nemen wij u zaken uit handen, zoals het indienen van uw aanvraag bij de ambassade van Thailand. Op het moment dat wij uw documenten hebben ontvangen zullen wij deze controleren. Is alles in orde, dan gaan wij voor u naar de ambassade om uw visum aan te vragen. U hoeft dit dus niet zelf te doen.

Is uw visum klaar, dan halen wij uw paspoort en visum op bij de ambassade en zorgen ervoor dat het visum naar u verzonden wordt via de door u gekozen verzendmethode, of informeren u dat u uw documenten kunt komen ophalen.

Is het verplicht om het gele vaccinatieboekje mee te nemen op reis?

Controleer voorafgaand aan uw reis welke vaccinaties u nodig heeft om naar Thailand te kunnen reizen. Wij hebben voor u alle informatie over eventuele (verplichte) vaccinaties en belangrijke gezondheidsadviezen op een rijtje gezet. Wij raden u aan om eventuele vaccinaties ruim voor vertrek te regelen.

Reist u naar Thailand en heeft u een van de verplichte vaccinaties laten zetten? Dan is het belangrijk om uw vaccinatieboekje mee te nemen op reis. In dit boekje staan namelijk uw vaccinaties geregistreerd en op het moment dat de douane wilt weten of u gevaccineerd bent dient uw vaccinatieboekje als inentingsbewijs.

Ons advies is: begin op tijd

Vraag na het boeken van uw reis en verblijf direct uw visum aan. Zo kunt u onbezorgd op reis.