Geldigheid visum Thailand

Geldigheid visum Thailand

Reist u als toerist naar Thailand, dan moet u bij een verblijf van langer dan 30 een regulier toerisme visum aanvragen. Voor een zakelijke reis bent u verplicht om altijd (ook bij een verblijf tot 30 dagen) een zakelijk visum aan te vragen.

Uw reguliere visum wordt door ons aangevraagd bij de ambassade van Thailand. Voordat u uw visum aanvraagt is het handig om te weten welke documenten u nodig heeft voor een visumaanvraag en hoe lang uw visum geldig is. Over de geldigheid van uw visum leest u hier meer.

Hoe vaak kan ik met mijn visum naar Thailand reizen?

U kunt voor een toerisme visum kiezen uit een zogenaamd single entry visum en een multiple entry visum. Met het single entry visum mag u eenmaal naar Thailand reizen en met het multiple entry visum mag u binnen de geldigheid van uw visum meerdere malen Thailand binnen reizen.

Ook voor het zakelijk visum is er keuze uit een single entry business visum of een multiple entry business visum.

Hoe lang is mijn visum voor Thailand geldig?

Voor een toerisme visum geldt de volgende geldigheid:

  • Het single entry visum: 90 dagen vanaf de datum van afgifte door de Thaise ambassade.
  • Het multiple entry toerisme visum: 6 maanden vanaf de datum van afgifte.

Voor zakelijke visa geldt een andere geldigheid dan voor de toerisme visums.

  • Het single entry business visum: 90 dagen vanaf de datum van afgifte.
  • Het multiple entry business visum: 1 jaar vanaf de datum van afgifte.

Wij houden met het indienen van uw aanvraag rekening met de door u opgegeven aankomstdatum. U kunt dus ook voor een reis die u pas maanden later gaat maken alvast uw visum bij ons aanvragen.

Wilt u meer weten over de tijd die wij nodig hebben om uw visum aan te vragen? Lees dan onze pagina over de levertijd van het visum voor Thailand.

Uitzicht reizen visum Thailand

Hoe lang mag ik met mijn visum in Thailand blijven?

Met het toerisme visum geldt dat u zowel met het single entry visum als met het multiple entry visum maximaal 60 dagen in Thailand mag verblijven.

Met het zakelijke single entry en multiple entry visum mag u per bezoek maximaal 90 dagen in Thailand verblijven.

Uw verblijf in Thailand gaat in op het moment dat u - binnen de geldigheid van uw visum - het land binnen reist. U krijgt dan een stempel in uw paspoort en mag vanaf dat moment het maximaal aantal dagen dat op uw visum van toepassing is in het land verblijven.

Ik wil graag langer dan 60 dagen in Thailand verblijven. Kan ik mijn visum laten verlengen?

Heeft u een single entry toerisme visum, dan is het mogelijk om eenmalig uw visum te verlengen met 30 dagen, zodat u maximaal 90 dagen in Thailand kunt verblijven. U kunt een verzoek tot verlenging van uw visum indienen bij het Immigration Bureau in Bangkok of bij een immigration office in de provincies.

Met een multiple entry toerisme visum kunt u geen verlenging van uw visum aanvragen. U dient het land uit en vervolgens weer in te reizen om langer in Thailand te kunnen verblijven. Op het moment dat u het land weer binnen reist gaat een nieuw verblijf van maximaal 60 dagen in.

Mag ik met een zakelijk visum in Thailand werken?

Met een zakelijk visum mag u niet zomaar werken in Thailand. Om te mogen werken in Thailand heeft u een werkvergunning nodig. U heeft wel een zakelijk visum nodig om deze werkvergunning aan te kunnen vragen. Voor meer informatie over de werkvergunning en werken in Thailand raden wij u aan om contact op te nemen met de ambassade van Thailand.

Voorbereid op reis naar Thailand

Het is belangrijk om ruim voor vertrek uw voorbereiding goed op orde te hebben. Naast het boeken van uw reis en verblijf, is het belangrijk om na te gaan of u vaccinaties nodig heeft voor u reis naar Thailand. Het is daarnaast essentieel om tijdig voor vertrek uw visum aan te vragen​​​​​​​.