Kosten visum Thailand

Kosten visum Thailand

Uw visum voor Thailand vraagt u bij ons gemakkelijk aan. Dit visum is een regulier visum, wat betekent dat het aangevraagd wordt bij de ambassade van Thailand. Dit hoeft u niet zelf te doen, wij nemen u dat - als onderdeel van onze service - uit handen. Dit scheelt u veel tijd.

Wij willen u helpen om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw visumaanvraag. Daarom hebben wij een aantal belangrijke zaken voor u op een rijtje gezet. Denk aan meer informatie over de documenten die u nodig heeft, de geldigheid, het reisadvies voor Thailand en natuurlijk ook de kosten voor uw visum. De meest voorkomende vragen over de kosten voor een Thailand-visum hebben wij onderstaand voor u beantwoord.   

Wat kost een visum voor Thailand?

De prijs van uw visum is afhankelijk van het type visum van uw keuze. Onderstaand vindt u een overzicht van de prijzen voor de diverse visa:

  • Toerisme visum single entry: 69,95
  • Zakelijk visum single entry: 99,95

Naast de kosten voor uw visum komen er - afhankelijk van uw keuzes in het aanvraagformulier - mogelijk nog extra kosten bij voor het verzenden van uw documenten van en naar Rotterdam.

Wat kost een spoedvisum voor Thailand?

Het is helaas niet mogelijk om met spoed een visum voor Thailand aan te vragen. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de levertijd van uw visum.

Op welke manier kan ik betalen voor mijn visumaanvraag?

Tijdens de laatste stap van uw visumaanvraag kunt u uw betaling voldoen. Alle consulaire kosten, servicekosten en eventuele optionele kosten voor verzending zoals u in het aanvraagproces heeft aangegeven zijn bij deze prijs inbegrepen.

U kunt veilig betalen per overboeking, via iDeal of MisterCash. Houd er bij de keuze voor een overboeking rekening mee dat dit enkele dagen in beslag kan nemen en wij uw aanvraag pas in behandeling zullen nemen wanneer de overboeking is voltooid.

Twee monniken in een oranje gewaad steken, samen met een andere man een meter achter hen, een smalle geïmproviseerde brug over. Een man in een bootje op de rivier onder hen kijkt naar de personen op de brug en groet ze door de handen tegen elkaar te vouwen en voor zijn borst te houden.

Mijn visumaanvraag is afgewezen door de overheid, kan ik mijn geld terug krijgen?

De Thaise overheid behoudt zich altijd het recht om uw visumaanvraag af te wijzen. Wanneer dit onverhoopt gebeurt zorgen wij er vanzelfsprekend voor dat uw paspoort bij u terugkomt via de door u gekozen verzendmethode. In dit geval heeft u echter geen recht op restitutie, omdat de betaling en afhandeling van uw visumaanvraag los staan van de beoordeling hiervan. Wij blijven afhankelijk van de overheid als het gaat om de beoordeling van uw visumaanvraag en kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

Ik gebruik mijn visum uiteindelijk toch niet. Heb ik recht op restitutie van mijn visum?

Een visum is een op maat gemaakt product, wat inhoudt dat het visum voor u persoonlijk wordt uitgegeven, met uw persoonsgegevens en voor een vooraf vastgestelde periode. Na het indienen van uw aanvraag bij de overheid of na afgifte van het visum kan deze niet meer gewijzigd worden.

Heeft u onverhoopt een fout gemaakt in uw visumaanvraag of kunt u door (onvoorziene) omstandigheden geen gebruik maken van uw visum binnen de geldigheidsduur van dit visum? U heeft in dit geval geen recht op restitutie, omdat het een gepersonaliseerd product betreft. Wilt u uw gegevens wijzigen of op een later moment alsnog uw reis naar Thailand maken? Dan dient u een nieuw visum aan te vragen.

Maak uw checklist compleet

Ideaal zijn ze wanneer u op reis gaat, checklists. Denkt u er aan om bij het voorbereiden van uw reis de volgende punten aan uw to do-lijst toe te voegen:

  1. Controleren of u vaccinaties nodig heeft voor uw reis naar Thailand.
  2. Bepalen welk visum u nodig heeft, door te lezen over de geldigheid van de visums.
  3. Inventariseren welke documenten u nodig heeft en wat u al bij elkaar kunt zoeken, om uw visumaanvraag zo snel mogelijk te laten verlopen.
  4. Uw visum op tijd aanvragen.

Wij wensen u een fijne reis.