Levertijd visum Thailand

Levertijd van het visum voor Thailand

Een regulier visum moet voorafgaand aan uw reis worden aangevraagd bij de ambassade van Thailand. U heeft een regulier visum nodig als u als toerist langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven, of als u voor zaken naar Thailand reist (ook voor een verblijf korter dan 30 dagen).

Wanneer u een visum aanvraagt is het handig om van tevoren een aantal dingen te weten. Bijvoorbeeld hoe lang uw visum voor Thailand geldig is, welke documenten u nodig heeft voor een visumaanvraag en hoe lang het duurt voordat u het visum heeft ontvangen en op reis kunt. Over de levertijd van het visum leest u hier meer.

Wat is de levertijd van mijn toerisme visum voor Thailand?

De levertijd van uw visum is afhankelijk van een aantal factoren. Op het moment dat u de aanvraag bij ons indient krijgt u van ons een persoonlijk PDF-document, met daarin onder andere een overzicht van de benodigde documenten. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste documenten.

Na ontvangst van uw documenten controleren wij deze en kunnen wij met uw aanvraag naar de ambassade. Vanaf het moment dat wij uw aanvraag hebben ingediend bij de ambassade van Thailand duurt het 4 werkdagen totdat wij uw visum kunnen ophalen. Belangrijk: Nederlandse én Thaise feestdagen tellen niet als een werkdag.

Heeft u er in het aanvraagformulier voor gekozen dat wij uw documenten naar u terugsturen, houd dan rekening met één tot twee werkdagen extra levertijd, afhankelijk van de gekozen verzendmethode.

paspoort voor visumaanvraag ligt op een houten tafel met een strohoed ernaast.

Hoe lang duurt het aanvragen van een zakelijk visum voor Thailand?

De duur van een zakelijke visumaanvraag verschilt niet van de levertijd voor een toerisme visum, namelijk 4 werkdagen vanaf het moment dat wij uw visumaanvraag en documenten bij de ambassade hebben ingediend.

Ook hier geldt: houd rekening met extra dagen voor het aanleveren van uw documenten en eventuele verzending nadat het visum is uitgegeven.

Kan ik een spoed-visum aanvragen?

Op dit moment is het niet mogelijk om met spoed een visum voor Thailand aan te vragen.

Tip: begin op tijd met uw visumaanvraag

Naast het boeken van uw reis en verblijf is het belangrijk om te kijken of u vaccinaties nodig heeft voor uw reis naar Thailand en dat u uw visum op tijd aanvraagt. Zo kan de voorpret zo vroeg mogelijk beginnen en kunt u onbezorgd op reis.