De Voorwaarden

Voorwaarden visum Egypte

Controleer of u voldoet aan alle voorwaarden die de Egyptische overheid heeft gesteld aan de reiziger die met een e-visum Egypte wil in reizen. In het hiernavolgende kunt u alle visumvoorwaarden lezen waarmee u rekening dient te houden.

U dient te voldoen aan de onderstaande voorwaarden

  • Brengt u een bezoek aan vrienden of familie, dan dient u een uitnodigingsbrief te hebben. Als u op familiebezoek gaat schrijft degene die u gaat bezoeken een uitnodigingsbrief  die u bij zich dient te hebben. Het mag een korte uitnodiging zijn waarbij de naam en adres van degene(n) staan die de uitnodiging doen. Ook uw naam en adres dient vermeld te worden. Zijn er meerdere personen bij de uitnodiging betrokken dan dienen alle namen vermeld te worden. Een andere voorwaarde is dat de datum waarop de reis plaatsvindt wordt vermeld.
  • U dient in het bezit te zijn van een reisschema dat u uitgeprint bij u moet hebben. In dit schema moet u een overzicht geven van uw geboekte vluchten en hotelreserveringen incluis de data waarop deze plaatsvinden. Het liefst allemaal netjes gerangschikt maar als u de rekeningen en facturen kunt overhandigen neemt de Egyptische immigratiedienst daar genoegen mee. Wij adviseren u het reisschema bij uw handbagage te bewaren omdat de Egyptische overheid al in een vroeg stadium van uw reis deze vraag kan stellen.
  • U dient een aantal verplicht documenten in uw handbagage te hebben:
    • Uw paspoort.
    • De reeds genoemde uitnodigingsbrief.
    • Uw reisschema.
    • Uw e-visum voor Egypte: het uitgeprinte exemplaar die wij u via e- mail hebben aangeleverd als PFD bestand.
  • Er zijn een aantal voorwaarden als u met kinderen reist:
    • Kinderen, ook minderjarigen, zijn verplicht om een visum te hebben.
    • Kinderen dienen een eigen paspoort te bezitten.
    • Als beide ouders/voogden niet meereizen dan moet u een Engelstalige, ondertekende verklaring hebben van beide ouders/voogden dat zij akkoord gaan met de reis.
  • Er zijn een aantal voorwaarden betreffende uw paspoort:
    • Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u Egypte binnenkomt.
    • Het dient een regulier paspoort te zijn: een identiteitskaart of noodpaspoort of een ander verblijfsdocument wordt niet ontvankelijk verklaard. Voor Belgische reizigers geldt dat ze ook met hun identiteitskaart kunnen reizen.
  • Uw maximale verblijfsduur is 30 dagen
  • Voordat u inreist, dient u minimaal één hotelreservering te hebben geboekt.

Lees ook alles over de geldigheid van het e-visum voor Egypte voor u uw aanvraag indient.