Het e-visum voor Egypte

Het elektronische visum Egypte: oftewel het e-visum

De Egyptische overheid heeft besloten dat reizigers naar Egypte een elektronisch visum kunnen aanvragen. Een belangrijke reden voor de invoer van het e-visum was de toegang voor toeristen naar Egypte te vergemakkelijken, aangezien toerisme een belangrijke inkomstenbron is voor het land. Ook de snellere afhandeling en de verbeterde controle op wie het land binnenkomt waren redenen om het e-visum in te voeren. De Egyptische heeft dit mogelijk gemaakt voor de inwoners van Nederland, België en nog een 40-tal andere landen.

Wie heeft een e-visum Egypte nodig?

Gaat u op vakantie, zakenreis, studiereis of gaat u op familiebezoek en heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan bent u verplicht een visum voor Egypte aan te vragen. De reizigers dienen bij hun reis naar Egypte hun reisdoel te vermelden. Betreft dit reisdoel iets anders dan een vakantiereis of duurt de reis langer dan 30 dagen dan moet de reiziger naar het consulaat van Egypte om daar een visum aan te vragen. Een e-visum volstaat dan niet.

Alle reizigers dienen een geldig visum te hebben voor reizen naar Egypte. Dit betekent dat ook meereizende kinderen een eigen visum moeten hebben en als men met een groep reist dan dient de aanvrager voor alle individuele reizigers een visum aan te vragen.

Egypte kent twee soorten e-visa:

  1. Het ‘single entry visum‘
  2. Het ‘multiple entry visum‘

Het verschil tussen beide is dat u met de ‘single entry visum’ slechts éénmaal het land kunt binnengaan voor maximaal 30 dagen waarbij de geldigheidsduur van het visum 90 dagen is, terwijl u met een ‘multiple entry visum’ verschillende malen het land kunt binnengaan voor maximaal 30 dagen per keer met de geldigheidsduur van 90 dagen.

Samenvattend: gaat u voor een vakantiereis, zakenreis of familiebezoek naar Egypte dan voldoet een e-visum. Voor alle andere reizen moet een bezoek gebracht worden aan het consulaat van Egypte om daar visum aan te vragen.

De online aanvraag wordt beoordeeld door een computersysteem. Twijfelt dit systeem aan de aanvraag dan wordt de immigratiedienst van Egypte ingeschakeld. Zij controleren de reiziger op eventuele veiligheidrisico’s. Het aanvraagproces loopt hierdoor vertraging op .

Lees voor u uw aanvraag doet ook over de voorwaarden waaraan men dient te voldoen als reiziger, de geldigheidsduur van het visum en de betaling van het visum.