Thailand gesloten voor de meeste toeristen tot maart 2021

Thaise grenzen gesloten voor toeristen tot tweede kwartaal 2021

De minister van Sport en Toerisme, Pipat Ratchakitprakan, heeft aangekondigd dat het toerisme in Thailand tot het tweede kwartaal van dit jaar dicht blijft.

Dit betekent dat andere toeristenvisa, zoals e-visa en visa-on-arrival, behalve het nieuwe TR- en STV-visum voorlopig nog in de wacht staan. “Het land zal voorlopig open blijven staan voor zakenmensen, technische experts, hooggeplaatste werknemers en mensen in de medische wereld. De quarantaine van 14 dagen zal voorlopig doorgaan, waarbij veel landen nog steeds in de greep zijn van de pandemie”, zei Pipat.

Momenteel zijn de grenzen van Thailand open en kunnen toeristen toegang krijgen tot het land via de nieuwe TR- en STV-visa. Sommige reizigers worden echter buiten spel gezet door het rigoureuze aanvraagproces en de vereisten.

De Thai Hotel Association en de Thailand Travel Agents Association hebben er bij de Thaise regering op aangedrongen om de verplichte quarantaine voor alle inkomende reizigers te schrappen of in te korten, om reiscorridors te creëren met buren en andere landen met een laag risico, waaronder Singapore, Vietnam, Zuid-Korea, Australië, Nieuw-Zeeland en Taiwan.

Thailand Ko Phi Phi

Ondertussen dringt de Thaise premier Prayut Chan-o-cha nog steeds aan op voorzichtigheid, om een nieuwe coronavirus-uitbraak te voorkomen.

Houd het actuele Thaise reisadvies in de gaten

We zullen ervoor zorgen dat we u op de hoogte houden zodra we updates verkrijgen. Lees ook het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over Thailand voordat u een reis plant. Uitgebreide informatie kunt u ook terugvinden op onze E-visums.nl pagina reisadvies Thailand.

Bent u in Thailand of heeft u op korte termijn een reis gepland staan van of naar Thailand? Dan raden wij u aan contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator.

Zodra Thailand weer de grenzen voor reizigers met de niet-Thaise nationaliteit heropent kunt u bij E-visums.nl snel en eenvoudig een visum Thailand aanvragen.

Het origineel van dit artikel verscheen eerder op Travel Daily Media.