Overstap Canada en eTA aanvragen

Overstappen in Canada

Reist u via Canada door naar een andere bestemming? Het document dat u nodig heeft is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Uw paspoort nationaliteit.
  • Hoe lang uw tussentop in Canada duurt.
  • Op welke manier u reist (per vliegtuig, auto, bus, boot, etc.)

man traveling

Geen eTA of visum nodig

In enkele gevallen heeft u geen eTA of visum nodig wanneer u via Canada naar een andere bestemming reist. Als u per trein, bus, boot of cruise ship door Canada reist heeft u geen eTA nodig. U dient wel over de benodigde reisdocumenten te beschikken. Amerikaanse staatsburgers mogen (zowel per vliegtuig als per trein, bus, boot of cruise ship) zonder eTA via Canada naar een andere bestemming reizen. 

eTA verplicht

In de meeste gevallen is een eTA verplicht als u via Canada naar een ander land reist. Als u per vliegtuig reist en een tussenstop of overstap in Canada heeft dient u een eTA voor Canada aan te vragen, ook wanneer u het land niet betreedt. Houd er rekening mee dat de luchtvaartmaatschappij voor uw vertrek controleert of u over een geldige eTA beschikt. Als dat niet het geval is wordt u niet toegelaten aan boord. Een eTA kunt u eenvoudig en snel online aanvragen

Transit visa

Als u door uw paspoortnationalitieit niet in aanmerking komt voor een eTA, dient u een Transit visa aan te vragen wanneer u in Canada overstapt naar een andere bestemming. U kunt een Transit visa aanvragen als uw overstap niet langer dan 48 uur duurt en u niet over een geldig Visitor visa beschikt.

Visitor visa

Indien u niet in aanmerking komt voor een eTA door uw paspoortnationaliteit en niet voldoet aan de voorwaarden van een Transit visa kunt u een Visitor visa voor Canada aanvragen. U heeft een Visitor visa nodig als u Canada wilt betreden (ook als dat minder dan 48 uur is) of als uw overstap langer dan 48 uur duurt.