Visum Canada

Naar Canada: visum of eTA nodig?

Bent u van plan naar Canada te gaan? Of een reis te maken met een overstap in Canada? Dan vraagt u zich wellicht af of er een visum nodig is. Meestal is voor Nederlanders en Belgen die een vakantiereis naar Canada boeken een Canada niet vereist. Een zogenoemde eTA (electronic Travel Authorization) is dan voldoende. Dit geldt zowel voor een toerisme en zakelijke reis naar Canada.

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor uw bezoek aan Canada. Om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan neemt Canada de nodige maatregelen. Deze kunnen gevolgen hebben voor uw visumaanvraag. Informeer u goed voordat u een visumaanvraag start. Bij vragen helpen wij u graag verder. Raadpleeg onze Canada reisadvies pagina voor meer informatie.

E-visums.nl biedt u de mogelijkheid om eenvoudig online een eTA voor Canada aan te vragen. De aanvraag kost u slechts enkele minuten. De kosten bedragen slechts € 19,95. De betaling kunt u met o.a. iDEAL, bankoverschrijving en PayPal voldoen.

Visum Canada online aanvragen

Tot 2015 was het voor elke reiziger die niet beschikte over de Canadese nationaliteit een visum aan te vragen voor een reis naar Canada. Een ingewikkeld en kostbaar proces. Om het reizen naar Canada wat makkelijker te maken ontwikkelde de overheid in 2015 een eTA (electronic Travel Authorization). Reizigers naar Canada die aan bepaalde voorwaarden voldoen kunnen nu met deze elektronische reistoestemming het land binnen. Het aanvragen van een eTA is stukken makkelijker dan het aanvragen van een visum en ook een stuk goedkoper. Zo kunt u voor de prijs van €19,95 een eTA voor Canada aanvragen. Dit kan eenvoudig online via het aanvraagformulier op de website van E-visums.nl.

Wat houdt een elektronisch visum voor Canada in?

Een visum is de reistoestemming die je krijgt van de overheid van het land waar u naartoe wilt reizen. Heb je voor een bepaald land een visum nodig? Dan dient u een visum van tevoren aan te vragen. Hebt u geen visum dan wordt u aan de grens geweigerd. Ook voor reizen naar Canada is een reistoestemming nodig. U krijgt alleen toegang tot het land wanneer u in het bezit bent van een visum voor Canada of een eTA Canada. Veelal volstaat het elektronische visum: de eTA. Dit is een papierloos visum en wordt toegevoegd aan uw elektronische paspoort.

Wat is het verschil tussen een visum Canada en een eTA Canada?

Een visum Canada en een eTA Canada zijn twee verschillende soorten van reistoestemming. Als u langer dan 6 maanden aaneengesloten in Canada wilt verblijven dan is er een visum nodig. Ook als u in dienst treedt van de Canadese overheid dient u een visum aan te vragen. Gaat het echter alleen om een vakantie- of zakenreis? Dan is een eTA Canada voldoende. Een eTA is makkelijker aan te vragen dan een visum, maar u moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Lees hier meer over het aanvragen van een eTA voor Canada.

Welk visa voor Canada heb ik nodig?

Gaat u naar Canada gaat voor een vakantie of zakenreis die korter dan 6 maanden duurt? Dan heeft u in de meeste gevallen aan een eTA voldoende. Gaat u naar Canada om te werken, of verblijft u langer dan 6 maanden in het land, dan is het nodig om een visum aan te vragen.

Om te bepalen welk visum of visa voor Canada u nodig heeft moet u drie vragen beantwoorden:

1. Wat is het doel van uw reis?

Om te bepalen welk visum of visa het beste aansluit bij uw wensen en reisplannen moet u aangeven met welk doel u naar Canada afreist.

Hieronder vallen:

  • Toerisme: vakantie, rondreis, om te backpacken, een familiebezoek of bezoek aan vrienden.
  • Zaken: zakelijk gesprek, bezoek aan een bedrijf, het bijwonen van een seminar of conferentie.
  • Doorreis (hiervoor is een transitvisum nodig)
  • Studie
  • Als grootouder op bezoek komen

2. Hoe lang wilt u in Canada verblijven?

Bij het aanvragen van uw visum is het belangrijk om te weten wanneer u het land wilt inreizen en hoe lang u in Canada wilt verblijven. U vult op het aanvraagformulier een geplande aankomstdatum in. Vanaf deze datum gaat de geldigheid van uw visum in. Uw gehele verblijf dient binnen deze periode plaats te vinden (inclusief uw aankomst- en vertrekdag).

3. Hoe lang van tevoren heeft u het visum nodig?

De verwerkingstijd van een visumaanvraag voor Canada is in het geval van een eTA slechts een paar minuten. Hou altijd rekening met vertraging. Als u bijvoorbeeld nog een extra document moet inleveren of wanneer u niet aan alle gestelde eisen voldoet. Voor een een visum dat u aanvraagt als u langer dan 6 maanden in Canada wilt verblijven dient u rekening te houden met een langere aanvraagduur. Dit kan enkele weken, maar soms ook wel een paar maanden duren.

Betaling en kosten van het visum

De kosten van een visum Canada hangen af van het soort visum dat u nodig heeft. Het team van E-visums.nl informeert u graag over de mogelijkheden. Dankzij onze visumservice kunt u de betaling eenvoudig in euro’s voldoen en betalen met o.a. iDEAL, Bancontact, overschrijving en PayPal. Wanneer u per overboeking betaalt duurt het doorgaans 1 à 2 werkdagen voordat uw betaling door ons wordt ontvangen en wij uw aanvraag in behandeling nemen. Indien u een factuur van uw aanvraag wenst te ontvangen ontvangst van uw visum een e-mail met daarin uw aanvraagnummer sturen naar ons contactadres. U ontvangt dan van ons uw digitale factuur voor de kosten van uw visum voor Canada.

Voorwaarden & aan te leveren documenten

Om Canada binnen te mogen betreden dient u als reiziger over een visum te beschikken. Houdt er rekening mee dat u alle gegevens op uw aanvraag correct dient in te vullen en de juiste documenten aanlevert om vertraging van uw aanvraag te voorkomen. De aanvraag van een eTA neemt minder tijd in beslag dan het aanvragen van een ander visum.

Vereisten eTA Canada

Om een eTA Canada aan te kunnen vragen moet u aan bepaalde eisen voldoen. Die eisen zijn als volgt:

  • U reist naar Canada per vliegtuig
  • U heeft de Nederlandse of Belgische nationaliteit
  • U verblijft maximaal 6 aaneengesloten maanden in Canada
  • U beschikt bij aankomst in Canada over een retourticket
  • U reisdoel is een van de volgende: vakantie, zaken (het bijwonen van vergaderingen, het bezoeken van klanten of leveranciers) of doorreis.

Voor de aanvraag van een eTA heeft u het aanvraagformulier en uw geldige paspoort nodig. Vraagt u ook een eTA voor iemand anders aan? Dan zijn ook de paspoortgegevens van de ander nodig. Reist u met een kind en de andere ouder thuis? Dan heeft u een bewijs nodig waaruit blijkt dat u het kind niet ontvoert.

Reist u voor zaken naar Canada? Dan heeft u een uitnodigingsbrief nodig van het bedrijf dat u van plan bent te gaan bezoeken.

Een visum Canada aanvragen

Er zijn verschillende manieren waarop u uw visum voor Canada kunt aanvragen. Dit kan zowel bij de Canadese ambassade als via een visumbureau. Voor de aanvraag van een eTA hoeft u niet af te reizen naar de ambassade. U kunt uw eTA makkelijk online aanvragen via een visumbureau. Bijvoorbeeld via E-visums.nl. Door gebruik te maken van onze visumservice bent u verzekerd van een 24/7 Nederlandstalige klantenservice en betaalt u in euro’s. Ook controleren wij uw aanvraag op juistheid en volledigheid. Bij eventuele fouten of onvolledigheden nemen wij contact met u op. Zo zorgen we samen voor een snelle en correcte visumaanvraag voor uw bezoek aan Canada. De regels, voorwaarden en vereisten voor Canadese visums veranderen constant en ons team informeert u graag over de actuele stand van zaken.

Heeft u met spoed een visum nodig?

Indien u op korte termijn naar Canada wilt reizen kunt u ook spoedprocedure aanvragen. Deze optie kunt u aanvinken op het aanvraagformulier. Tegen een meerprijs van € 9,95 nemen wij uw aanvraag binnen 15 minuten in behandeling zodat uw aanvraag zo snel mogelijk kan worden beoordeeld. Wij streven ernaar om het elektronische visum (eTA) voor Canada binnen één uur te regelen.