Reisadvies

Reisadvies Canada

Laatste update 20-06-2019


Er gelden momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Canada. Houd er wel rekening mee dat er natuurgeweld voorkomt in Canada: overstromingen, bosbranden en extreem lage temperaturen. U dient er verder ook rekening mee te houden dat Canada een uitgestrekt land is waar u in bepaalde gebieden weinig tot geen mensen tegenkomt en voorzieningen zoals benzinestations of hotels schaars zijn.
Het doel van dit reisadvies is u te infomeren over de veiligheid in Canada en daarnaast vindt u algemene en praktische tips. Lees het gehele reisadvies of kies direct voor een van de onderwerpen:

  • Lokale wetten, regels en gebruiken
  • Bereikbaarheid en noodsituaties
  • Gezondeid
  • Natuurgeweld
  • Reisdocumenten en visa

Lokale wetten, regels en gebruiken

Als u naar Canada reist dan krijgt u te maken met andere wetten, regels en gebruiken. U dient zich aan de wetten en regels te houden van het land dat u bezoekt. Zorg daarom dat u op de hoogte bent van algemeen geldende wetten en regels.

Reisadvies Canada vlag

Bereikbaarheid in noodsituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u beter vindbaar bent.
Zorg dat u voortdurend op de hoogte bent van de ontwikkelingen. Via het reisadvies, maar ook via de media. U dient altijd een geldig legitimatiebewijs bij u te hebben.
Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 911. Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247. 

Gezondheid

Ga na welke voorzorgsmaatregelen u voor uw gezondheid moet nemen. Denk aan vaccinaties. De medische voorzieningen in het buitenland kunnen beperkt zijn en het kan nodig zijn u te evacueren als u ziek wordt of een ongeluk krijgt. De kosten hiervan zijn hoog en daarom dient u na te gaan of de kosten hiervan worden gedekt door uw zorgverzekeraar. Sluit indien nodig een extra reisverzekering af.
Als u naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen dan worden deze kosten doorgaans vergoed uit de basiszorgverzekering. Het bedrag dat wordt gedekt, is maximaal gelijk aan de kosten van de behandeling in Nederland. Soms is het nodig u hiervoor extra te verzekeren.
U kunt op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering informatie vinden over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen.

Natuurgeweld

Er komen in heel Canada en vooral in het westelijk deel regelmatig bosbranden voor. In de zomermaanden kunnen deze bosbranden veel schade aanrichten. Zo waren er in 2016 bosbranden in de provincie Alberta en in 2017 in de provincie British Columbia. Bent u van plan naar een gebied in Canada te reizen waar bosbranden zijn of kunnen ontstaan? Volg de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie. Actuele informatie kunt u op vinden op de website van de Canadese overheid Canadian Wildland Fire Information.
De winters in Canada zijn streng en lang. De temperatuur kan in verschillende gebieden zakken naar min 30 graden Celsius. Als gevolg hiervan kunnen wegen door sneeuw en ijzel onbegaanbaar worden.
Er zijn ook regelmatig overstromingen in Canada.
U dient er rekening mee te houden dat Canada een groot en uitgestrekt land is waar u in bepaalde gebieden weinig tot geen mensen tegenkomt en voorzieningen zoals benzinestations schaars zijn.
Volg de berichten in de media en informeer u over de weersomstandigheden.

Reisdocumenten en visa

Voor uw reis naar Canada heeft u een geldig reisdocument nodig (ETA).
Bestel hier eenvoudig binnen 5 minuten het ETA Canada, betaal per Ideal of via Mister Cash en ontvang uw visum nog dezelfde dag en in ieder geval binnen 72 uur.