Egypte: rolmodel crisis toeristische sector

Egypte: rolmodel crisis toeristische sector

Egypte heeft het niet gemakkelijk als het om de toeristische sector gaat. Het land mag met recht trots zijn op het feit dat het is gekozen voor de selectie voor “Rolmodel voor het overkomen van crises in de toeristische sector”. Egypte kent grote ups en downs wat de toeristische sector betreft en heeft kans gezien de meest recente problemen weer te boven te komen.
Egypte is al vele jaren een zeer geliefde vakantiebestemming onder toeristen uit alle delen van de wereld. De terroristische aanslagen van de afgelopen jaren hebben flink wat roet in het eten gegooid. Het aantal toeristen dat naar Egypte ging voor een vakantie liep enorm terug. Dit was een grote klap voor de toeristische sector.

Wereld Toerisme Forum

Tijdens een bijeenkomst van het Wereld Toerisme Forum in mei 2019 is Egypte geselecteerd voor een belangrijke titel, die van rolmodel voor het overkomen van een toeristische crisis. Tijdens de bijeenkomst heeft de Egyptische minister van Toerisme, Rania al-Mushat verteld wat de overheid allemaal heeft ondernomen om het toerisme een boost te geven. Centraal stond daarbij het verbeteren van de veiligheid in het land en het ondersteunen van de particuliere sector. De toerismesector als geheel werd aantrekkelijker gemaakt en nog steeds wordt er hard gewerkt om het toerisme in Egypte weer op het oude niveau te krijgen, liefst nog meer. Inmiddels gaan er weer heel veel toeristen naar dit prachtige land waaronder ook Nederlanders en Belgen. Ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen is het nog steeds mogelijk op eenvoudige wijze een visum aan te vragen: het e-visum Egypte.

Piramide van Khafre Egypte visum

Voorwaarden e-visum Egypte

Wilt u ook de indrukwekkende Piramides met eigen ogen aanschouwen en genieten van fantastische zonovergoten stranden? In veel gevallen kunt u gebruik maken van de mogelijkheid een e-visum aan te vragen. Dit kost u slechts €34,95 per persoon en heel weinig tijd. Omdat de aanvraag geheel online kan hoeft u niet naar de ambassade. Dit scheelt, tijd én geld.
Om met een e-visum naar Egypte te kunnen reizen moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Geldig paspoort (kinderen moeten een eigen paspoort hebben)
  • Uw reisdoel moet zijn: toerisme, zaken of familiebezoek
  • Uitnodigingsbrief
  • Reisschema
  • Uw uitgeprinte e-visum (kinderen hebben een eigen e-visum nodig).

Wat het paspoort betreft; deze moet bij binnenkomst in Egypte nog minimaal 6 maanden geldig zijn. U mag niet reizen met een noodpaspoort, een ID-kaart of ander verblijfsdocument. Belgische reizigers kunnen overigens wel met een ID-kaart reizen. Houd er verder rekening mee dat u op het moment dat u Egypte binnen reist minimaal één overnachting heeft geboekt en dit kunt aantonen.

De uitnodigingsbrief

De Egyptische overheid wil graag weten wat u komt doen in Egypte en waar u verblijft. U dient in het bezit te zijn van een uitnodigingsbrief van de familie of vrienden waar u wilt verblijven. Zorg dat u een reisschema bij de hand heeft als u Egypte binnen reist. Een overzicht van geboekte vluchten en hotelreserveringen en alle data waarop u reist. Reist u voor zaken naar Egypte zorg dan dat u een uitnodigingsbrief bij de hand heeft van het bedrijf dat u wilt bezoeken. Lees meer over alle voorwaarden op onze speciale pagina over de voorwaarden voor een e-visum Egypte.

Geldigheid en verblijfsduur

De geldigheidsduur van het e-visum Egypte is 90 dagen. Binnen deze periode van 90 dagen mag u 30 dagen in Egypte verblijven. U heeft de keuze uit een single entry visum en een multiple entry visum (tegen meerprijs). Met een single entry visum mag u eenmaal het land binnen reizen, met een multiple entry visum een onbeperkt aantal keren. Wel geldt voor beide visa dat u maximaal 30 dagen in Egypte mag verblijven. Wilt u langer verblijven dan dient u naar de ambassade te gaan voor een fysiek visum.

Aanvragen van het e-visum Egypte

U vraagt het e-visum aan door het invullen van een formulier. Dit kan geheel in het Nederlands. De uitleg bij het formulier is ook in het Nederlands. U heeft geen creditcard nodig om het visum te betalen maar kunt kiezen uit verschillende betaalopties: Ideal, per overschrijving, met PayPal of met Mister Cash.

U dient uw contactgegevens en aankomstdatum op te geven. Dit hoeft maar eenmaal, ook als u voor meerdere personen een e-visum wilt aanvragen. Verder dient u uw reisgegevens in te vullen zoals aankomsttijd, vertrektijd, uw verblijfplaats en uit welk land u vertrekt.

Vervolgens wordt om de paspoortgegevens gevraagd. Zorg dat u de gegevens uit het paspoort volledig correct overneemt. U dient een scan van uw paspoort bij te voegen.

Voor vragen over en hulp bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Houd er rekening mee dat de aanvraag van uw visum enkele dagen kan duren, de laatste tijd zelfs tot een week. Doorgaans heeft u het e-visum al eerder in uw mailbox maar voor de zekerheid kunt u beter tijdig een visum aanvragen. Liefst enkele weken voor vertrek. Op de website van e-visums vindt u ook altijd het laatste reisadvies.