Mogelijk uitbreiding visa Egypte

Mogelijk uitbreiding visa Egypte

Al sinds jaren is het mogelijk online een visum Egypte aan te schaffen voor een bezoek aan Egypte voor toeristische doeleinden. De Egyptische overheid is doende de mogelijkheden voor een elektronisch visum verder uit te breiden. Behalve toeristen kunnen dan ook reizigers met zakelijke reisdoelen gebruik gaan maken van het eenvoudiger aan te vragen online visum. Het ministerie van Toerisme in Egypte heeft aangegeven meer reizigers naar het land te willen trekken. Het gaat dan ook om meer toeristen maar ook het zakelijk bezoekersaantal mag omhoog. Om dit mogelijk te maken wil de overheid meer digitale visa beschikbaar maken. Het is dus goed mogelijk dat u binnenkort niet meer naar het consulaat hoeft voor een zaken visum.

Egypte piramides visum uitbreiding

Boost aan toerisme- en zakelijk bezoek

Egypte is de afgelopen jaren geconfronteerd met allerlei gebeurtenissen die het toerisme een flinke deuk hebben gegeven. De revolutie in 2011, het neerstorten van een Russisch vliegtuig in 2015 waarbij alle inzittende omkwamen en terroristische aanslagen. Na de crash met het Russische vliegtuig besloot het Verenigd Koninkrijk alle vluchten naar Sharm El-Sheikh te annuleren en Rusland verbood vluchten naar Egypte. Sinds 2018 gaat het weer veel beter met de toeristische sector in Egypte en de overheid wil deze trend graag een extra boost geven.

Egypte is een geweldig vakantieland maar ook een strategische plek voor veel bedrijven. Beide reisdoelen worden daarom aantrekkelijker gemaakt voor buitenlanders door de aanvraag van visa te vereenvoudigen en online beschikbaar te maken. Dit komt de economie van Egypte ten goede en de hoop is dat zakenlui meer zullen investeren in het land.

Nieuwe mogelijkheden e-visum Egypte

Het plan van de Egyptische overheid is om de aanvraag voor de nieuwe soorten visa beschikbaar te maken voor 46 landen. Ook zal de aanvraag voor het e-visum beschikbaar komen in 8 verschillende talen. Onder de 46 landen die straks een online visum kunnen aanvragen zijn onder meer Zwitserland, Spanje, Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast spreekt de Egyptische overheid ook over een e-visum voor de Europese Unie. Dit zou kunnen betekenen dat ook reizigers uit België en Nederland op termijn gebruik kunnen maken van de nieuwe online visa.

Visa on arrival verdwijnt waarschijnlijk

De nieuwe verruimde mogelijkheden voor het aanvragen van een e-visum Egypte kunnen ook wijzen op het verdwijnen van het visa on arrival Egypte. Dit visum kan bij aankomst in Egypte op het vliegveld worden afgehaald. Er kleven nogal wat nadelen aan en het is ook duurder dan een e-visum. Voor vertrek moet al een letter of approval worden gekocht en bij aankomst is nog een stamping fee nodig. De kosten zijn hoog en het ongemak groot. Vaak moet men urenlang in de rij staan bij een kiosk en het is ook lastig met betalen omdat men met wisselkoersen te maken heeft.

Aanvragen huidig e-visum Egypte

Gaat u voor een vakantie naar Egypte dan kunt u op dit moment al gebruik maken van de voordelen van het e-visum. Eenvoudig online aan te vragen en de kosten bedragen vanaf €34,95 per persoon. U vult voor de aanvraag van het e-visum een aanvraagformulier in dat geheel in het Nederlands is. Het visum is een zogenaamd single entry visum en u kunt er eenmalig mee naar Egypte reizen. Tegen een meerprijs is ook een multiple entry visum beschikbaar waarmee u meerdere malen naar Egypte kunt reizen. Het e-visum is alleen geschikt voor toeristische doeleinden en u mag er bijvoorbeeld niet meer gaan werken in Egypte.

Voorwaarden e-visum Egypte

Om in aanmerking te komen voor het elektronische visum voor een vakantie in Egypte dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo dient uw paspoort bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Let hier goed op want als u het e-visum eenmaal heeft aangevraagd dan kunt u daarna niet uw paspoort vernieuwen. Uw e-visum is dan namelijk niet meer geldig. De gegevens in het paspoort en in het visum dienen volledig overeen te stemmen.

Bij aankomst dient u een bewijs te kunnen tonen van een doorreis of retourvlucht. Ook dient u een reisschema mee te nemen en/of een bevestiging van geboekte hotelreserveringen. Vergeet ook niet uw e-visum uitgeprint mee te nemen, liefst in tweevoud zodat u een reserve exemplaar bij de hand heeft.

Veiligheidssituatie in Egypte

Er zijn nog veel vragen over de veiligheidssituatie in Egypte. Op onze website vindt u altijd het laatste reisadvies waarin u de actuele stand van zaken kunt vinden. U leest hier welke gebieden veilig zijn en welke niet en waar u op moet letten als u bijvoorbeeld oudheden wilt gaan bezoeken. Soms is het nodig om toestemming te vragen voor uw bezoek aan bepaalde bezienswaardigheden. De stranden en toeristische trekpleisters zijn over het algemeen veilig. Ook leest u in het reisadvies meer over documenten die u nodig heeft, over vaccinaties en medicatie en wat u zelf nog kunt doen in verband met uw eigen veiligheid.