Reizen naar Egypte tijdens corona: checklist

Vakantie vieren in Egypte in coronatijd: wat u moet weten voordat u vertrekt

Het aantal gevallen van het coronavirus blijft wereldwijd hoog. Gezondheidsfunctionarissen waarschuwen dat reizen uw kansen op het krijgen en verspreiden van het virus vergroot. Thuisblijven is de beste manier om de overdracht tegen te gaan. Hieronder vind u informatie over wat u moet weten als u nog steeds van plan bent om te reizen, laatst bijgewerkt op 28 januari.

Als u een reis naar Egypte plant, is dit wat u moet weten en verwachten als u een bezoek wilt brengen tijdens de wereldwijde coronavirus pandemie.

Egypte stond afgelopen juli de hervatting van internationale vluchten toe, alhoewel passagiers een negatieve test moeten tonen die vóór vertrek is afgenomen (behalve voor drie gespecificeerde kustplaatsen), evenals een geldige ziektekostenverzekering.

Wat biedt Egypte u als toerist?

Reizen naar Egypte: Kameel en piramides

Egypte biedt prachtige bezienswaardigheden: de piramides in Gizeh, sensationele musea en cafécultuur in Caïro en niet te vergeten enkele van de beste duiklocaties ter wereld in de Rode Zee. Verken de woestijn via enkele van de beste wandelpaden van Noord-Afrika of doe het rustig aan in vijfsterrenresorts met privéstranden en azuurblauw water. De langverwachte opening voor publiek van het Grand Egyptian Museum in Caïro staat gepland voor 2021.

Wie kan gaan?

Alle reizigers kunnen Egypte binnenkomen, op voorwaarde dat ze een negatieve corona-test kunnen tonen.

Wat zijn de beperkingen?

Vanaf 1 september moeten alle aankomsten in Egypte, inclusief Egyptische burgers, binnen 72 uur na vertrek een negatieve PCR-test afleggen. Dit strekt zich uit tot 96 uur voor aankomsten uit Japan, China, Thailand, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Canada, Londen, Parijs en Frankfurt. Het certificaat moet in het Engels en Arabisch zijn geschreven en worden afgestempeld door een geaccrediteerd laboratorium. Alle reizigers moeten bij aankomst een persoonlijke controlekaart invullen en een bewijs van ziektekostenverzekering tonen.

Als alternatief kunnen degenen die aankomen in de kustplaatsen van Zuid-Sinaï, Rode Zee en Marsa Matrouh die geen bewijs van een negatieve test kunnen aantonen, een test afleggen en vervolgens isoleren in afwachting van de resultaten, tegen een kostprijs van $ 30. Degenen die positief bevonden zijn, moeten zich 14 dagen isoleren in een speciale ruimte van hun hotel.

Wat is de situatie in Egypte rondom corona?

Reisadvies Egypte kaart Ministerie van Buitenlandse Zaken

Egypte heeft op 28 januari dit jaar in totaal 163.761 gevallen en 9.115 doden gekend. Na een grote piek in juni en juli, namen sterfgevallen en gevallen af in augustus, september en oktober, hoewel recente cijfers een tweede piek laten zien die tijdens het nieuwe jaar een hoogtepunt leek te bereiken.

Wat kunt u verwachten als toerist in Egypte?

Maskers zijn verplicht en moeten worden gedragen in het openbaar vervoer en taxi's, evenals in afgesloten openbare ruimtes. Als u binnenshuis geen masker draagt, kan dit leiden tot boetes. Er zijn ook strikte limieten voor openbare bijeenkomsten. Hotels, restaurants en cafés hebben ook de capaciteit ingekrompen en nieuwe hygiënemaatregelen ingevoerd, om de verspreiding van het virus te beperken.

Houd het actuele reisadvies voor Egypte in de gaten

We zullen ervoor zorgen dat we u op de hoogte houden zodra we updates verkrijgen. Lees ook het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over Egypte voordat u een reis plant. Uitgebreide informatie kunt u ook terugvinden op onze E-visums.nl pagina reisadvies Egypte.

Bent u in Egypte of heeft u op korte termijn een reis gepland staan van of naar Egypte? Dan raden wij u aan contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator.

Om Egypte te bezoeken kunt u bij E-visums.nl snel en eenvoudig een visum Egypte aanvragen.