Visa on arrival Egypte: geen goed idee

Visa on arrival Egypte: geen goed idee

Het lijkt eenvoudig; naar Egypte reizen en daar ter plekke een visum aanvragen. Toch is het echt geen goed idee, en wel om meerdere redenen. Het kost namelijk veel tijd én het brengt flink wat onzekerheid met zich mee. Waarom zou u kiezen voor deze optie als het veel gemakkelijker en sneller kan? Met het e-visum heeft u direct zekerheid, al vóór vertrek en hoeft u zich geen zorgen te maken of u het land wel in komt. De aanvraagprocedure voor het e-visum Egypte is heel eenvoudig en de kosten zijn slechts €34,95 per persoon (vanaf prijs).

Wat is een visa on arrival precies

Een visa on arrival is een visum dat u aanvraagt nadat u bent gearriveerd in Egypte. U gaat daarvoor naar een speciale balie waarna u op uw beurt moet wachten. Dat kan heel vervelend uitpakken want vaak moet u een uur of langer op uw beurt wachten. Misschien denkt u, ach, ik ben met vakantie, maar wat als u al vertraging heeft opgelopen tijdens uw reis? U kunt onverwacht zomaar uren langer onderweg zijn geweest en doodmoe arriveren. Het is dan geen pretje ook nog eens een uur in de rij te moeten staan voor een visum. Vooral niet als er ook kinderen bij zijn.

Daarbij bent u niet zeker dat u het visum ook zult krijgen. Misschien is er iets niet goed met uw papieren of paspoort en dan bent u nog verder van huis. Het is bekend dat er ter plekke nog wel eens wordt gesjoemeld met het visa on arrival en u bent afhankelijk van de persoon die u het visum moet toekennen. Een e-visum vraagt u voor vertrek aan en daarmee kunt u zorgeloos op reis en lange rijen vermijden.

Egypte visum on arrival paspoort

Wie kan een e-visum Egypte aanvragen?

Het paspoort

Om in aanmerking te komen voor het e-visum, dat u al voor vertrek kunt regelen, moet u voldoende aan enkele voorwaarden. Uw paspoort moet nog voldoende lang geldig zijn. Minimaal nog 6 maanden op het moment dat u Egypte binnen reist. Vraag het e-visum tijdig aan zodat u nog de mogelijkheid heeft uw paspoort te vernieuwen indien nodig. De gegevens in het visum moeten 100% overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort.
Iedereen uit uw gezelschap (ook kinderen) heeft een eigen paspoort en e-visum nodig. Overigens kunnen Belgische paspoorthouders ook een e-visum aanvragen met een ID-kaart. Komt u niet in aanmerking voor het e-visum dan kunt u zich tot de ambassade wenden voor een fysiek visum.

Het reisdoel

Ook uw reisdoel is een voorwaarde voor het e-visum. Alleen als u voor vakantie, zaken of familiebezoek naar Egypte gaat kunt u een e-visum aanvragen. U mag met dit visum niet gaan werken in Egypte. Gaat u voor zaken naar Egypte? Dan mag u alleen leveranciers en klanten bezoeken, zakelijke bijeenkomsten bijwonen of deelnemen aan een vergadering of overleg.

Het aanvraagformulier

Het aanvraagformulier voor het e-visum is geheel in het Nederlands. U vult eerst uw persoonlijke gegevens in zoals naam en adres en er wordt ook om reisgegevens gevraagd: aankomsttijd, vertrektijd, uit welk land u vertrekt en waar u verblijft in Egypte. U dient een scan van uw paspoort bij te voegen.

Bij aankomst in Egypte

Naast uw paspoort en e-visum (dat u zelf kunt printen) dient u nog te beschikken over aanvullende informatie. Een reisschema, het liefst zo gedetailleerd mogelijk. Daarnaast heeft u een uitnodigingsbrief nodig als u familie gaat bezoeken of voor zaken naar Egypte gaat. Men wil graag weten wat u precies gaat doen en waar u verblijft dus hoe meer informatie u heeft, hoe beter. In de uitnodigingsbrief van de familie die u bezoekt moet duidelijk staan vermeld hoe lang en waar u verblijft. Daarnaast moet uw naam en dat van de familie die u bezoekt in de brief staan. Hetzelfde geldt voor een zakelijk bezoek aan Egypte. Uw naam, de naam van het bedrijf en de persoon die u bezoekt moet in de uitnodigingsbrief zijn vermeld.

Geldigheid e-visum Egypte

Het e-visum Egypte kent een geldigheidsduur van 90 dagen vanaf het moment van uitgifte. Tijdens die periode max u maximaal 30 dagen in Egypte verblijven. U kunt kiezen uit twee soorten visa: eenmalig inreizen of meerdere keren inreizen. De geldigheidsduur en verblijfsperiode blijft gelijk. Het verschil is dat u met het ene visum (single entry) eenmaal Egypte mag binnen reizen en met het andere visum (multiple entry) meerdere keren. Handig als u meerdere keren op familiebezoek wilt gaan of meerdere keren naar Egypte moet voor zaken.

De aanvraag van het visum kan enkele dagen in beslag nemen, maximaal tot een week. Meestal ontvangt u het e-visum eerder maar voor de zekerheid kunt u het beter tijdig aanvragen, liefst enkele weken voor vertrek. U ontvangt het visum per e-mail en kunt het zelf uitprinten en bij uw bagage stoppen. Neem voor de zekerheid een extra kopie mee.