Geldigheid visum Indonesië

Geldigheid visum Indonesië

Wilt u voor langer dan 30 dagen naar Indonesië reizen voor toeristische doeleinden? Dan heeft u een regulier visum nodig. Reist u voor een zakelijk bezoek naar Indonesië? Dan dient u altijd aan een zakenvisum voor Indonesië aan te vragen. Bij een aanvraag voor een regulier visum, gaan wij voor u naar de ambassade van Indonesië om het visum aan te vragen. Er zijn drie type visums die u voor Indonesië kunt aanvragen, namelijk:

  • Regulier visum - Toerisme single entry
  • Regulier visum - Zakelijk single entry
  • Regulier visum - Zakelijk multiple entry

Aan de hand van een aantal vragen vertellen wij u graag meer over de geldigheid van de diverse visa.

Hoe vaak kan ik met mijn visum naar Indonesië reizen?

Het toerisme visum is een zogenaamd single entry visum. Hiermee mag u één keer naar Indonesië reizen. 

Voor het zakelijk visum kunt u kiezen uit een single entry business visum (waarmee u één keer naar Indonesië mag reizen voor zakelijke doeleinden) of een multiple entry business visum. Met het multiple entry visum mag u meerdere zakelijke reizen naar Indonesië maken op hetzelfde visum. Gaat u voor het aanvragen van uw visum na of uw reis voldoet aan de voorwaarden van het zakelijk visum voor Indonesië.

Hoe lang is mijn visum voor Indonesië geldig?

Het toerisme visum is vanaf de datum van afgifte door de Indonesische ambassade 90 dagen geldig. 

Het zakelijke single entry visum voor Indonesië is 90 dagen geldig vanaf de datum van afgifte.

Het zakelijke multiple entry visum voor Indonesië is 2 jaar geldig vanaf de datum van afgifte. Binnen de geldigheid van uw visum mag u meerdere reizen maken.

Hoe lang mag ik met mijn visum in Indonesië blijven?

Met het toerisme visum en het zakelijke single entry visum mag u maximaal 60 dagen in Indonesië verblijven. 

Met het zakelijke multiple entry visum mag u per bezoek maximaal 60 dagen in Indonesië verblijven. 

Ik wil graag langer dan 60 dagen in Indonesië verblijven. Kan ik mijn visum laten verlengen?

Met het reguliere toerisme of zakelijke visum kunt u maximaal 60 dagen (per bezoek) in Indonesië verblijven. Het is niet mogelijk om deze visa te verlengen om zo gedurende een periode van 60+ dagen Indonesië te bezoeken.

Indien u langer dan 60 dagen achtereenvolgend in het land wilt verblijven komt u mogelijk in aanmerking voor het limited stay visum. Voor de voorwaarden en meer informatie over dit visum raden wij u aan om contact op te nemen met de ambassade van Indonesië. 

Vraag op tijd uw visum aan

Het is belangrijk om bij het aanvragen van uw visum rekening te houden met de levertijd van uw visum. Deze levertijd gaat in vanaf het moment dat wij uw aanvraag hebben ingediend bij de Indonesische ambassade. Zorg er daarom voor dat u ruim voor vertrek uw visum aanvraagt en over de juiste documentatie beschikt. Zo kunt u met een gerust hart op reis gaan. Controleer voor vertrek ook of u over de juiste vaccinaties voor Indonesië beschikt om Indonesië in te mogen reizen.

Visum Indonesië