137
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

Visum Indonesië

U kunt uw aanvraag voor Indonesië eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Indonesië is beschikbaar vanaf € 89,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Zakenvisum Indonesië

Zakelijke reizigers hebben een zakenvisum voor Indonesië nodig. Deze variant van het visum Indonesië maakt reizen met de volgende doelstellingen mogelijk:

  • Het bijwonen van vergaderingen of conferenties;
  • Het geven van een training;
  • Het uitvoeren van audits;
  • Het inkopen van goederen;
  • Algemene zakenreizen.

Reizen met een zakenvisum

Op reis met een single entry visum voor Indonesië. Voor één enkel bezoek aan Indonesië voor bovenstaande redenen, kunt u een single entry zakenvisum voor Indonesië aanvragen. Na het doorlopen van de procedure voor het aanvragen van een zakenvisum, wordt uw aanvraag beoordeelt om de ambassade. Vanaf de datum van goedkeuring van uw visa application, heeft u 3 maanden de tijd om gebruik te maken van het visum. Dit visum wordt ook wel een 60 dagen visum genoemd, wat inhoudt dat u maximaal 60 dagen zakelijke activiteiten mag uitvoeren gedurende uw verblijf in Indonesië.

Meerdere keren per jaar op zakenreis. Reizigers die met regelmaat afreizen naar bijvoorbeeld Bali, Java of Sumatra kunnen kiezen voor een zakenvisum met meerdere inreizen (multiple entry visum). Deze variant van het business visum heeft een langere geldigheidsduur van 2 jaar. Binnen dit tijdsbestek mag u meerdere keren per vliegtuig of over land Indonesië inreizen. Iedere binnenkomst geeft u de mogelijkheid 60 dagen in het land door te brengen.

Is werken met een zakenvisum voor Indonesië toegestaan? Betaald werk verrichten voor een bedrijf gevestigd in Indonesië is niet toegestaan. U mag daarmee niet voor een Indonesisch bedrijf geld genereren met dit type visum. Meer informatie kunt u vinden op onze pagina over de voorwaarden van het zakelijk visum Indonesië.

Wat heb ik nodig voor mijn visumaanvraag?

Voor beide varianten van het visum zijn een aantal eisen gesteld aan de documenten die u dient aan te leveren, zodat uw aanvraag beoordeelt kan worden door een ambassademedewerker. U kunt, wanneer u beschikt over de Nederlandse- of Belgische nationaliteit, een zakenvisum aanvragen indien:

  • U beschikt over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden (enkele reis) of 24 maanden (meerdere reizen) geldig is;
  • U een aantal pasfoto’s kunt aanleveren in kleur (recent gemaakt);
  • U beschikt over een bevestiging van uw vlucht (heen- terugvlucht of heen- en doorvlucht);
  • U een ondertekend machtigingsformulier heeft ondertekend.

U heeft een uitnodigingsbrief en garantiebrief nodig voor een zakenvisum. Een uitnodigingsbrief van het uitnodigende bedrijf of de instelling die u gaat bezoeken is verplicht. Er wordt aan de hand van een aantal voorwaarden bepaald of de uitnodigingsbrief van de uitnodigende partij voldoende is. Meer informatie over de vereisten voor een uitnodigingsbrief voor het visum Indonesië, vindt u op onze documenten pagina. Ook wordt er gevraagd naar een garantiebrief van het bedrijf of de instelling waarvoor u in Nederland of België werkzaam bent.

Direct een zakenvisum aanvragen

U kunt direct een zakenvisum voor Indonesië aanvragen door het aanvraagformulier digitaal in te vullen. U kunt op het aanvraagformulier voor meerdere reizigers een visum aanvragen. Volgt u hierbij de volgende stappen:

Stap 1: Start de aanvraagprocedure online.

Open het online aanvraagformulier en vul alle gevraagde gegevens in. Deze gegevens dient u voor iedere individuele reiziger waarvoor een visum wordt aangevraagd in te vullen. Op deze pagina kunt u tevens een verzend- en retourmethode uitkiezen voor uw paspoort en de documenten die nodig zijn voor de beoordeling van uw visumaanvraag.

Stap 2: De kosten voor uw visum voldoen.

Nadat alle gegevens zijn ingevuld kunt u de kosten via de door u gewenste betaalmethode voldoen. De kosten voor het zakenvisum Indonesië bedragen €89,95 exclusief de eventuele kosten voor het (retour) zenden van uw paspoort met visum. U kunt zelf, geheel na eigen voorkeur, uw betaalmethode kiezen. Zo heeft u de keuze uit betalen met iDEAL, Bancontact, creditcard of per overboeking.

Stap 3: Volg de instructies op het pdf document die u ontvangt.

Zodra uw betaling door ons is ontvangen, controleert ons team uw aanvraag op veel voorkomende fouten. Daaropvolgend ontvangt u een e-mail van ons, waarin wordt aangegeven welke documentatie wij van u nodig hebben om uw aanvraag verder in behandeling te kunnen nemen. In deze e-mail wordt ook uitgelegd hoe u de documenten kunt aanleveren op basis van de door u gekozen methode voor verzending.

Stap 4: Uw visumaanvraag wordt beoordeeld.

Uw visumaanvraag voor Indonesië wordt beoordeeld door een ambassade medewerker. Zodra wij uw documenten hebben ontvangen op ons kantoor in Rotterdam, controleren wij of alle documenten aanwezig zijn en gaan voor u naar de ambassade. Daar wordt u visum toegekend en aangebracht in uw paspoort.

Stap 5: Uw visum is klaar en u kunt op reis.

Uw aanvraag is goedgekeurd en het visum is toegevoegd aan uw paspoort. Wij zorgen ervoor dat uw paspoort met visum wordt opgehaald en aan u wordt geretourneerd op de manier die u heeft uitgekozen op het online visumaanvraagformulier. Zodra u uw paspoort heeft ontvangen, kunt u binnen de geldigheidstermijn van uw visum op reis.

Ambassade Registratie (optioneel)

Laat ons uw reis registreren bij het Ministerie van Buitenlandse zaken zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Voor slechts €20,00 per persoon zullen wij uw reis registreren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  Registratie houdt in dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte zal zijn van uw reisplannen en dat u bent ingeschreven in de 24/7 Informatieservice van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zodat u altijd op de hoogte bent van belangrijke gebeurtenissen.
Zie bijlage voor meer informatie en om uw reis te registreren.


OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.

Blog voor Indonesië