Voorwaarden zakelijk visum Indonesië

Voorwaarden voor een zakelijk visum voor Indonesië

Voor een zakelijk bezoek aan Indonesië dient u een regulier visum aan te vragen om naar Indonesië te kunnen reizen. Bij een reguliere visumaanvraag wordt uw visum door ons voor u aangevraagd bij de ambassade van Indonesië.

Voordat u uw zakelijke visum aanvraagt is het handig om te weten welke documenten u nodig heeft voor een visumaanvraag en of u voldoet aan de voorwaarden voor een zakelijk visum. Over deze voorwaarden leest u hier meer.

Wanneer heb ik een zakelijk visum nodig?

U heeft een zakelijk visum nodig wanneer u voor maximaal 60 dagen in Indonesië wilt verblijven en tijdens uw verblijf zakelijke activiteiten zult ondernemen. Activiteiten die onder het zakelijk visum vallen zijn:

  • Het bijwonden van zakelijke vergaderingen
  • Het bijwonen van een conferentie of seminar
  • Het kopen van producten
  • Voor zakelijke doeleinden op een schip varen binnen de Indonesische wateren
  • Het uitvoeren van een inspectie of audit
  • Het uitvoeren van begeleiding, advisering en training
  • Het testen en evalueren van potentiële werknemers

Reizen zakelijk visum Indonesië

Ik ga een lezing geven / ik bezoek een seminar. Heb ik een zakelijk visum nodig?

Wanneer u naar Indonesië reist om een seminar te bezoeken of een lezing te geven heeft u mogelijk geen zakelijk visum nodig. Of u wel of niet een zakelijk visum nodig heeft hangt af van uw nationaliteit, verblijfsduur en waar u het land binnenkomt (point of entry). Voor vragen en advies kunt u contact opnemen met ons team van landenspecialisten.

Welk type visum heb ik nodig voor mijn zakenreis naar Indonesië?

Voor zakenreizen zijn er twee type business visums beschikbaar, namelijk het single entry visum en het multiple entry visum.

U kunt het single entry business visum aanvragen wanneer u maximaal één keer per jaar naar Indonesië reist. Het multiple entry business visum is voor personen die meerdere keren per jaar naar Indonesië reizen voor zaken. Om in aanmerking te komen voor deze visa dient u te voldoen aan de criteria voor het zakelijk visum en de juiste documenten aan te leveren.

Om een goede keuze te kunnen maken welk type visum voor u geschikt is, is het ook goed om te kijken naar de geldigheid van de diverse visa types

Ik reis naar Indonesië om daar te gaan werken. Kan ik een zakelijk visum aanvragen?

Het is niet toegestaan om met een zakelijk visum in Indonesië te werken of door een bedrijf gevestigd in Indonesië betaald te worden in ruil voor goederen of diensten. In dit geval zult u een limited stay visum aan moeten vragen. U kunt voor meer informatie hierover en het aanvragen van het limited stay visum contact opnemen met de ambassade van Indonesië.

Kan ik met een zakelijk visum langer dan 60 dagen in Indonesië verblijven?

Nee, u kunt met een verblijfsduur van meer dan 60 dagen niet met een zakelijk visum naar Indonesië reizen. Met een limited stay visum kunt u wel langer dan 60 dagen in Indonesië verblijven. Neem contact op met de ambassade van Indonesië om te informeren of u hiervoor in aanmerking komt.

Vraag op tijd uw visum aan

Voor een (zakelijk) visum voor Indonesië is geen spoedprocedure mogelijk. Het is dus verstandig om uw visum op tijd aan te vragen.

Visum Indonesië