Kosten visum Rusland

Kosten visum Rusland

U gaat naar Rusland en heeft daarvoor een visum nodig. Bij ons kunt u gemakkelijk uw visum aanvragen. Afhankelijk van uw reisbestemming en uw verblijfsduur kunt u kiezen voor het e-visum of het reguliere visum. Het e-visum wordt online aangevraagd en afgegeven. Voor het reguliere visum geldt dat deze wordt aangevraagd bij en afgegeven door de ambassade van Rusland. Als onderdeel van onze service zullen wij voor u uw visum aanvragen bij de ambassade, zodat u niet zelf naar de ambassade hoeft te reizen. Dit scheelt u veel tijd.

Natuurlijk willen wij u helpen om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw visumaanvraag. Wij hebben daarom belangrijke informatie voor u op een rij gezet. De antwoorden op de meest voorkomende vragen over de kosten voor een Rusland-visum vindt u op deze pagina.   

Wat zijn de kosten voor een visum voor Rusland?

Om te bepalen wat de prijs is van uw visum is het belangrijk dat u eerst weet welk type visum u nodig heeft. Dit is afhankelijk van uw bestemming en uw verblijfsduur. Wilt u weten welk visum het beste past bij uw reis, lees dan meer over de geldigheid van het visum voor Rusland.

De prijs van het e-visum voor Rusland is €39,95. Heeft u een regulier visum nodig voor uw zakelijke of toerisme reis, dan betaalt u een basisprijs van €104,95.

Houdt u er rekening mee dat er voor het reguliere visum mogelijk nog extra kosten bij komen voor het verzenden van uw documenten van en naar Rotterdam. En ook eventuele extra kosten voor een spoedaanvraag of het regelen van een uitnodigingsbrief zijn hier niet bij inbegrepen.    

Wat kost een spoedaanvraag?

Voor het e-visum is het niet mogelijk om met spoed een visumaanvraag te doen. Voor sommige typen reguliere visa is dit wel mogelijk. De standaard verwerkingstijd voor een Rusland visum bedraagt minimaal 7 werkdagen. Hierbij wordt geen verschil gemaakt tussen het zakelijk visum of het toerisme visum. Heeft u uw visum sneller nodig, dan kunt u wanneer u een zakelijk single entry business visum of zakelijk double entry business visum aanvraagt kiezen voor een spoedvisum. De verwerkingstijd voor een spoedvisum bedraagt 4 werkdagen vanaf het moment van indienen bij de ambassade. De kosten van deze spoedprocedure zijn €100 per persoon.

Let op! Het is voor een spoedprocedure voor het zakelijke single of double entry visum vereist om (naast uw reguliere documenten) een spoedbrief aan te leveren. Deze brief moet uitgegeven zijn door de Russische organisatie die de uitnodiging voor u heeft geregeld. In de spoedbrief moet duidelijk vermeld staan wat de redenen zijn voor een spoedaanvraag. Vervolgens zal de ambassade de spoedbrief beoordelen en besluiten of de redenen voor een spoedprocedure geschikt zijn.

Hoe kan ik betalen voor mijn visumaanvraag?

Na het invullen van uw aanvraagformulier controleert u uw gegevens en kunt u uw betaling voldoen. Alle consulaire kosten, servicekosten en eventuele optionele kosten zoals u in het aanvraagproces heeft aangegeven zijn bij deze prijs inbegrepen.

U kunt veilig betalen per overboeking, via iDeal of MisterCash. Houd er bij de keuze voor een overboeking rekening mee dat dit enkele dagen in beslag kan nemen en wij uw aanvraag pas in behandeling zullen nemen wanneer de overboeking is voltooid.

Krijg ik mijn geld terug als mijn visumaanvraag wordt afgewezen?

De Russische overheid behoudt zich altijd het recht om uw visumaanvraag af te wijzen. Mocht het onverhoopt gebeuren dat uw visumaanvraag wordt afgewezen, dan zorgen wij er vanzelfsprekend voor dat uw paspoort bij u terugkomt via de door u gekozen verzendmethode. U heeft bij een afwijzing van uw aanvraag geen recht op restitutie, omdat de betaling en afhandeling van uw visumaanvraag los staan van de beoordeling hiervan. Wij blijven voor de beoordeling van uw visumaanvraag afhankelijk van de overheid en kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

Ik heb een visum ontvangen, maar ik gebruik mijn visum toch niet. Heb ik recht op restitutie van mijn visum?

Een visum is een op maat gemaakt product, met uw persoonsgegevens en voor een vooraf vastgestelde periode. Het wordt dus voor u persoonlijk uitgegeven. Vanaf het moment dat wij uw aanvraag hebben ingediend bij de Russische ambassade kan uw visum(aanvraag) niet meer gewijzigd worden. Kunt u door (onvoorziene) omstandigheden geen gebruik maken van uw visum binnen de geldigheidsduur van dit visum? U heeft in dit geval geen recht op restitutie, omdat het een gepersonaliseerd product betreft. Wanneer u op een later moment alsnog uw reis naar Rusland wilt maken dient u een nieuw visum aan te vragen.

Ik heb een fout gemaakt in mijn visumaanvraag. Kan ik kosteloos een nieuwe visumaanvraag doen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een foutje maakt tijdens het invullen van het aanvraagformulier. Heeft u een fout gemaakt in uw visumaanvraag en is uw aanvraag nog niet ingediend bij de overheid, dan kunnen wij mogelijk uw visumaanvraag nog wijzigen. Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Is uw visumaanvraag al ingediend bij de overheid op het moment dat u een fout ontdekt in uw aanvraag, dan is het niet meer mogelijk om uw aanvraag te wijzigen. U dient dan een nieuwe aanvraag te doen met de juiste (persoons)gegevens. U kunt ook in dit geval geen aanspraak maken op het recht op restitutie, omdat het een gepersonaliseerd product betreft.

Controleer uw gegevens dus goed tijdens het invullen van uw visumaanvraag.