137
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Rusland eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Rusland is beschikbaar vanaf € 39,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Belangrijke update: vanwege het Coronavirus (COVID-19) kunnen wij op dit moment helaas geen visum voor Rusland voor u aanvragen. Indien u naar Rusland wilt reizen, raden wij u aan contact op te nemen met de Russische Ambassade.

Visum Rusland online aanvragen

Bent u van plan om in 2020 of 2021 naar Rusland te reizen voor zaken of toerisme? Dan dient u over een geldig visum voor Rusland te beschikken. Uw Rusland visum vraagt u eenvoudig en snel aan via deze website. We kunnen zowel een toeristen- als een zakenvisum voor u verzorgen. U hoeft dan dus niet zelf naar de ambassade. De betaling voldoet u eenvoudig met iDeal, Bancontact of overboeking. We staan u graag te woord indien u vragen of opmerking heeft. U kunt ons dagelijks telefonisch en per e-mail bereiken.

Snel naar:

Voor wie is een visum voor Rusland verplicht?

Alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit dienen over een visum te beschikken voor een reis naar Rusland. Dat geldt zowel voor toeristen als zakelijke reizigers. Minderjarige kinderen hebben ook een eigen visum voor Rusland nodig. Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische, neem dan contact met ons op. Wij gaan voor u na of wij uw visumaanvraag kunnen verzorgen. De Russische overheid geeft verschillende typen visa uit. Welk visum u nodig heeft is afhankelijk van de duur van uw reis, de stad/regio die u wilt bezoeken en het doel van uw reis.

We hebben het visum voor Rusland verdeeld in twee categorieën. U kunt hieronder verder lezen of direct naar de detailpagina gaan door op onderstaande links te klikken.

Toeristenvisum voor Rusland

Reist u als toerist naar Rusland? Dan kunt u uw visum voor toeristische doeleinden via deze website aanvragen. U heeft daarbij de keuze uit een elektronisch toeristenvisum voor Rusland of een fysiek toeristenvisum. Voor beide type visa hoeft u niet zelf naar de ambassade om uw visum voor Rusland aan te vragen. Om in aanmerking te komen voor het e-visum voor Rusland of het toeristenvisum, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn en dient uw paspoort nog tenminste twee lege, naast elkaar liggende visumpagina's, te bevatten.

Vraagt u een fysiek toeristenvisum aan? Dan zijn een pasfoto, een uitnodigingsbrief uit Rusland en een bewijs van uw verzekering vereist. Op onze pagina over het Russische toeristenvisum vindt u een uitgebreide toelichting over de vereisten en de voorwaarden van het visum. Op dit moment bedraagt de levertijd van het fysieke toeristenvisum ongeveer 2 weken.

Meer informatie over: Toerismevisum Rusland

Zakenvisum voor Rusland

Indien u van plan bent voor zaken naar Rusland te reizen, dan heeft u een zakenvisum nodig. U kunt daarbij kiezen uit een elektronisch zakenvisum voor Rusland of een fysiek zakenvisum. Voor beide type zakenvisa hoeft u niet zelf naar de ambassade om uw visumaanvraag in te dienen. Het zakenvisum voor Rusland is enkel geschikt voor zakenreizen, het is hiermee niet toegestaan betaald werk uit te voeren. Voor het aanvragen van een Russisch zakenvisum heeft u in ieder geval een paspoort nodig dat nog tenminste 6 maanden geldig is en nog tenminste twee aangrenzende lege visumpagina's bevat.

Wilt u een fysiek zakenvisum aanvragen? Dan dient u te beschikken over een uitnodigingsbrief van het Russische bedrijf dat u gaat bezoeken. Alles over het verkrijgen van zo’n uitnodigingsbrief en de andere voorwaarden van het zakenvisum voor Rusland vindt u op de informatiepagina over het zakenvisum. Op dit moment bedraagt de levertijd van het fysieke zakenvisum ongeveer 2 weken.

Meer informatie over: Zakenvisum Rusland

Betaling en factuur

De tarieven van de visa voor Rusland kunt u vinden op de informatiepagina’s over het toeristenvisum en het zakenvisum.

Wanneer u uw visum voor Rusland aanvraagt via deze website kunt u de betaling eenvoudig en veilig voldoen per iDeal, Bancontact of overboeking. Houdt er bij betaling met overboeking wel rekening mee dat het enkele werkdagen duurt voor wij uw betaling ontvangen en uw aanvraag in behandeling nemen. Indien u een factuur van uw aanvraag wenst te ontvangen stuurt u dan na ontvangst van uw visum een e-mail naar ons contactadres (/over-ons) met daarin uw aanvraagnummer. U ontvangt dan van ons uw digitale factuur.

Belangrijke informatie over reizen met kinderen

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.

Blog voor Rusland

Nieuw Russisch e-visum: bezoek heel Rusland

27 jan. 2021

Reis naar Rusland met het nieuwe algemene e-visum voor heel Rusland. Nadat de corona inreisbeperkingen zijn opgeheven Lees meer... »

Rusland nu met een e visum naar St Petersburg

25 nov. 2019

Vraag nu voor Sint-Petersburg of Kaliningrad een elektronisch visum aan. Een reguliere visumaanvraag (voor een kort bezoek) bij het consulaat is passé. Lees meer... »