235
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Rusland eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Rusland is beschikbaar vanaf € 39,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Visum Rusland Zakelijk aanvragen

Reist u voor zaken naar Rusland? Dan heeft u een zakenvisum voor Rusland nodig. Elke individuele reizigers dient over een eigen visum te beschikken. Uw zakenvisum voor Rusland kunt u snel en eenvoudig bij ons aanvragen. Wij begeleiden u gedurende de gehele aanvraagprocedure van uw visum.

Via onze website kunt u twee soorten zakenvisa aanvragen. U kunt hierbij kiezen uit:

 • E-visum Rusland (elektronisch visum)
 • Zakenvisum Rusland (fysiek visum)
  • Double entry
  • Multiple entry

Welk type visum u dient aan te vragen voor uw zakenreis, is afhankelijk van de duur van uw reis, de regio/stad die u wilt bezoeken en het aantal keer dat u Rusland in wilt reizen.

Elektronisch visum Rusland

Het elektronisch visum voor Rusland kunt u volledig online aanvragen. Een bezoek aan de ambassade of het consulaat van Rusland in Den Haag is daarmee niet nodig. Vanaf het moment dat uw e-visum is goedgekeurd, blijft deze voor 30 dagen actief. Binnen deze periode mag u één keer het land betreden en weer verlaten (singly entry). U mag vanaf het moment dat u met dit type visum reist, voor maximaal 8 dagen in Rusland in één van de volgende drie gebieden verblijven voor uw zakenreis:

 • Sint Petersburg & Leningrad Oblast
 • Federaal District Verre Oosten
 • Kalingrad Oblast

Let op: u dient een keuze te maken uit één van bovenstaande gebieden in Rusland. Het is niet toegestaan om binnen de geldigheid van uw e-visum meerdere van bovenstaande gebieden te bezoeken. U dient dan aparte e-visa voor ieder gebied aan te vragen.

Voorwaarden e-visum

Om voor een zakenreis een elektronisch visum te kunnen aanvragen, dient u aan enkele voorwaarden te voldoen. De vereisten voor een Rusland e-visum zijn als volgt:

 • U brengt een bezoek aan één van de bovenstaande steden of gebieden in Rusland;
 • U verblijft voor maximaal 8 dagen in Rusland;
 • U reist slechts één keer Rusland in en weer uit;
 • U brengt een bezoek aan Rusland voor een kort zakelijk bezoek.

Vereiste documentatie

Om een e-visum Rusland met zakelijk doeleinde te kunnen aanvragen, dient u de volgende documentatie te kunnen aanleveren:

 • Een geldig paspoort met een minimale geldigheid van 6 maanden op de datum van aanvraag van uw e-visum
 • Een officiële recente kleurenpasfoto;
 • Een geldig paspoort met nog tenminste twee lege visumpagina's;
 • Een verklaring van uw verzekeringsmaatschappij dat aantoont dat u gedurende uw verblijf in Rusland verzekerd bent.

Voor vragen en advies omtrent het e-visum voor Sint-Petersburg, het Federaal District Verre Oosten of Kalingrad oblast, kunt u dagelijks telefonisch of per e-mail terecht bij ons team van landenspecialisten.

Zakenvisum Rusland

Het zakenvisum voor Rusland is een fysiek visum. Met dit zakenvisum mag u voor maximaal 90 dagen in Rusland verblijven. U kunt hierbij kiezen uit een double entry visum (één of twee keer inreizen) of een multiple entry visum (meerdere inreizen).

Voorwaarden en documenten

Voor het businessvisum Rusland is een aantal documenten benodigd. Als u het aanvraagformulier heeft ingevuld ontvangt u van ons hierover gedetailleerde informatie en instructies. U dient in ieder geval de volgende documenten te overleggen:

 • Een officiële pasfoto in kleur.
 • Uw paspoort, nog minimaal 9 maanden geldig na de vervaldatum van het visum en met minimaal 2 (naast elkaar liggende) lege visumpagina’s).
 • Een officiële uitnodiging of een Visa Support Letter.
 • Een verklaring van uw verzekeringsmaatschappij die aantoont dat u verzekerd bent tijdens uw verblijf in Rusland.
 • Een ingevuld visumaanvraagformulier.

De verwerking van een visumaanvraag voor een zakenvisum duurt op dit moment 2 weken. Voor het zakenvisum is een spoedaanvraag mogelijk, waarbij u na 4 werkdagen uw visum ontvangt.

Spoedaanvraag zakenvisum Rusland

Heeft u uw zakenvisum (fysiek) voor Rusland met spoed nodig? Dan is het mogelijk een spoedaanvraag in te dienen. De spoedprocedure voor het Rusland zakenvisum duurt 4 werkdagen. Het is enkel mogelijk uw visum met spoed aan te vragen als u aan kunt tonen dat dit noodzakelijk is. U kunt dit aantonen door een vermelding van spoed in de uitnodigingsbrief van het Russische bedrijf dat u bezoekt, of een zgn. urgency letter (bij een Telex of FMS uitnodiging), opgesteld door het uitnodigende bedrijf in Rusland. Voor het fysieke toeristenvisum en het e-visum voor toeristische- of zakelijke doeleinden voor Rusland is geen spoedaanvraag mogelijk.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.

Blog voor Rusland

Nieuw Russisch e-visum: bezoek heel Rusland

27 jan. 2021

Reis naar Rusland met het nieuwe algemene e-visum voor heel Rusland. Nadat de corona inreisbeperkingen zijn opgeheven Lees meer... »

Rusland nu met een e visum naar St Petersburg

25 nov. 2019

Vraag nu voor Sint-Petersburg of Kaliningrad een elektronisch visum aan. Een reguliere visumaanvraag (voor een kort bezoek) bij het consulaat is passé. Lees meer... »