Levertijd visum Rusland

Levertijd visum Rusland

Voor uw reis naar Rusland heeft u een visum nodig en het is belangrijk dat u deze tijdig aanvraagt. Voor Rusland is een e-visum beschikbaar en diverse reguliere visa. Het visumtype dat u nodig heeft is afhankelijk van uw  reisdoel, bestemming en verblijfsduur. Een regulier visum moet worden aangevraagd de Russische ambassade, terwijl het e-visum online digitaal wordt aangevraagd. Het type visum heeft dus invloed op de levertijd van het visum. Daarom hebben wij uw vragen over de levertijd van elk visum beantwoord.

Wat is de levertijd voor mijn Rusland visum?

Het e-visum
Het zakelijk en toeristische e-visum voor Rusland kan maximaal 20 dagen en minimaal 4 dagen voor aankomst worden aangevraagd. Natuurlijk kunt u wel al eerder uw visumaanvraag bij ons indienen, dan zorgen wij ervoor dat het op het juiste moment wordt ingediend bij de overheid.

Vanaf het moment dat wij uw visumaanvraag hebben ingediend bij de Russische overheid heeft de overheid 72 uur de tijd om uw aanvraag te beoordelen.

Het reguliere visum
Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de duur van uw aanvraag. Nadat u de aanvraag bij ons heeft indient ontvangt u van ons een persoonlijk PDF-document waarin informatie en een overzicht van de benodigde documenten te lezen is. U dient er zelf voor te zorgen dat uw documenten bij ons bezorgd worden.

Na het ontvangen van de documenten kunnen wij met uw aanvraag naar de Russische ambassade om daar uw aanvraag in te dienen. Vanaf het moment van indienen duurt het 7 werkdagen totdat wij uw documenten kunnen ophalen. Let op: Nederlandse én Russische feestdagen tellen niet als een werkdag.

Tijdens het aanvraagproces kunt u kiezen uit verschillende verzendmethoden. Heeft u in het aanvraagformulier gekozen voor het terugsturen van uw documenten, houd er dan rekening mee dat het nog één tot twee werkdagen - afhankelijk van de gekozen verzendmethode - extra duurt voordat u alles weer heeft ontvangen.

Belangrijk: elk land behoudt zich het recht om uw visumaanvraag af te wijzen. Ook dient u zich er bewust van te zijn dat een uitgegeven visum geen absolute garantie biedt dat u ook daadwerkelijk het land mag binnen reizen. De douane mag u ten alle tijden weigeren.

Kan ik mijn visum met spoed aanvragen?

Het is in sommige gevallen mogelijk om met spoed een visum aan te vragen. Indien de ambassade uw verzoek tot een spoedprocedure goedkeurt is de verwerkingstijd (vanaf het moment van indienen van uw aanvraag bij de ambassade) 4 werkdagen.

Een spoedaanvraag kan alleen gedaan worden voor de volgende type visa:

  • Single entry business visum
  • Double entry business visum

Voor het e-visum, visa met toeristische doeleinden of voor een multiple entry business visum is een spoedprocedure dus niet mogelijk.

Wilt u weten wat de prijs is van een spoedaanvraag? Wij beantwoorden deze en meer vragen op de pagina over de kosten voor een Rusland visum.

Let op! Het is voor een spoedprocedure voor het zakelijke single of double entry visum vereist om (naast uw reguliere documenten) een spoedbrief aan te leveren.

Ik ga op korte termijn weg, kan ik ook een visum on arrival halen bij aankomst in Rusland?

Nee, er bestaat geen zogeheten visum on arrival voor Rusland. U moet dus voor aankomst uw (e-)visum aanvragen. Houdt u hierbij rekening met de eerder genoemde levertijden.