Rusland nu met een e visum naar St Petersburg

Reizigers die voor een kort toeristisch- of zakelijk bezoek naar Rusland willen reizen, kunnen vanaf nu voor Sint-Petersburg of Kaliningrad een elektronisch visum aanvragen. Het aanvragen van een regulier visum bij het consulaat voor een korte stedentrip of bezoek aan een zakenrelatie is voor beide steden en omliggende gebieden verleden tijd.

Het e-visum maakt het makkelijker voor reizigers om voor een kort bezoek naar een aantal steden en gebieden in Rusland te reizen. Reizigers hoeven zo geen tijd meer vrij te maken voor het aanvragen van een regulier toeristenvisum of zakenvisum. Het e-visum voor Rusland, ook wel eVisa Rusland genoemd, kunt u veilig en snel online via onze website aanvragen.

Vlag Rusland visum

E-visum Rusland

Reist u binnenkort voor een stedentrip, een kort zakelijk bezoek of het bijwonen van een evenement naar Sint-Petersburg of Kaliningrad en omgeving, dan kunt u tot 4 dagen voor vertrek online een e-visum Rusland aanvragen. Met dit visum mag u voor maximaal 8 dagen (192 uur) verblijven in één van bovenstaande steden en gebieden. Maar let op, het e-visum gaat in op 00:00 op uw geplande dag van aankomst. Hiermee wordt de dag bedoeld waarop u gepland door de douane in Rusland zult gaan.

Elke individuele reiziger, ook minderjarige reizigers, dienen over een eigen e-visum te beschikken. Wanneer u niet over een geldig visum beschikt, mag u de toegang tot Rusland worden ontzegt door de douane op de luchthavens van Poelkvo en Khrabrovo. Ook mag een luchtvaartmaatschappij u weigeren op de vlucht of kunt u gedurende uw cruise niet de boot verlaten bij aankomst in één van de havens rondom St. Petersburg en Kaliningrad.

Voorwaarden

De komst van het e-visum voor Rusland, maakt het reizen naar sommige gedeelten van Rusland gemakkelijker. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden aan het visum. Zo mag u uitsluitend naar één van de eerder genoemde gebieden reizen met dit visum en mag u het land slechts 1 keer in- en uitreizen via één van de door de overheid geselecteerde grensovergangen in Rusland. Uw paspoort moet nog tenminste 6 maanden geldig zijn op het moment dat u het visum aanvraagt en u dient een bewijs te kunnen aanleveren dat u verzekerd bent gedurende uw reis. Ook dient u aan te kunnen geven waar u verblijft gedurende uw bezoek aan Rusland.

Kosten elektronisch visum

U kunt maximaal 20 dagen voor vertrek het visum aanvragen. De verwerkingsduur voor het elektronisch visum is minimaal 4 werkdagen. Let er daarom op dat u het visum voor Rusland op tijd aanvraagt. De kosten voor het nieuwe e-visum voor Rusland bedragen €39,95 per persoon. De betaling kunt u veilig en eenvoudig voldoen via PayPal, iDeal, Mister Cash of per overboeking. Na goedkeuring van uw visumaanvraag, ontvangt u van ons uw visum per e-mail.