Canada wil meer toeristen

Canada wil meer toeristen

De Canadese overheid heeft een vooruitstrevend plan gepresenteerd: 25% meer toerisme in 2025.
In een paar jaar tijd zoveel meer toeristen trekken vergt heel wat investeringen en plannen. Daarom heeft het Ministerie van Toerisme bijna 60 miljoen dollar uitgetrokken, te verdelen over twee jaar, om het toerisme te stimuleren. Het is de bedoeling vooral toeristen uit het buitenland te bewegen naar Canada te komen. De overheid ziet hen het liefst voor een bezoek aan de grote steden en dan bij voorkeur in het laagseizoen. Al eerder heeft de Canadese overheid het visumbeleid vereenvoudigd: het eTA Canada dat geheel online kan worden aangevraagd.

Investeringen en plannen

Om zo’n 1 miljoen buitenlandse toeristen naar de grote steden te trekken wordt bijna 60 miljoen dollar geïnvesteerd. Doel is uiteraard om deze investering weer terug te verdienen. Een belangrijk onderdeel van de plannen vormt het uitbreiden van toeristische trekpleisters. Tot op heden worden vooral de meer bekende provincies bezocht: Ontario, Quebec, Brits Colombia, Vancouver, Toronto en Montreal. De grote steden lenen zich echter ook uitstekend voor een bezoek, óók als het wat minder mooi weer is. De overheid wil hierop inspelen door toerisme in de grote steden aantrekkelijker en interessanter te maken. Als u ook een of meer van de grote steden in Canada wilt bezoeken, dan kunt u in de meeste gevallen volstaan met het aanvragen van een eTA Canada. U moet dan voldoen aan alle voorwaarden waaronder voorwaarden op het gebied van nationaliteit, verblijfsduur en reisdoel. De geldigheid van het eTA is maar liefst 5 jaar.

Werkgelegenheid

Canada doet het al heel goed wat het toerisme betreft. In 2018 kwamen er maar liefst ruim 21 miljoen bezoekers en dat is een toename ten opzichte van het jaar ervoor. De groei van 25% die de overheid nu voor ogen heeft, heeft betrekking op de verdiensten uit toerisme. Om dat te behalen moet er bijna 130 miljard Canadese dollar worden opgehaald. Deze toename is goed voor de werkgelegenheid en levert bijna 55.000 nieuwe banen op. Het toerisme is belangrijk voor de economie in Canada: er werken bijna 2 miljoen mensen in de toeristische sector en de sector draagt 2 procent bij aan het bruto nationaal product.

Canadese vlag eTA toeristenvisum

Naar Canada met een eTA

Reizigers uit verschillende landen hoeven niet meer naar het consulaat voor een visum Canada maar kunnen een elektronische reistoestemming aanvragen, het eTA. België en Nederland horen ook bij deze groep van landen. Deze elektronische reistoestemming kunt u al voor vertrek aanvragen. Sterker, deze moet u voor vertrek aanvragen, want zonder eTA (of ander visum) mag u niet mee in het vliegtuig. De vliegmaatschappijen controleren vooraf of u een geldig reisdocument heeft. U heeft altijd een eTA nodig, ook als u alleen wilt overstappen op een Canadees vliegveld.

Een eTA Canada aanvragen heeft veel voordelen ten opzichte van het aanvragen van een gewoon, fysiek, visum. U hoeft er namelijk de deur niet voor uit, geen vrije dagen voor op te nemen, niet te reizen en ook uw paspoort hoeft u niet op te sturen. Het is dan ook aanmerkelijk goedkoper. Een eTA Canada is beschikbaar vanaf €19,95 per persoon.

eTA Canada aanvragen

Een eTA Canada vragen is heel eenvoudig en kost weinig tijd. U vult een formulier in, in het Nederlands. U beantwoordt enkele vragen met betrekking tot uw persoonlijke gegevens, uw paspoort en enkele algemene vragen. U kunt betalen via verschillende kanalen (iDeal, PayPal, Mister Cash) en een creditcard is niet nodig. Het is mogelijk om direct voor meerdere personen een eTA aan te vragen, bijvoorbeeld voor uw partner en kinderen. U hoeft dan niet steeds alle persoonlijke gegevens zoals uw adres opnieuw in te vullen. Kinderen hebben een eigen eTA (en paspoort) nodig.

Nadat u het eTA bij ons heeft aangevraagd krijgt u deze per e-mail toegezonden. In 9 van de 10 gevallen wordt het eTA nog dezelfde dag toegekend en naar u verzonden maar het kan ook tot maximaal 72 uur duren. Vraag het eTA dus tijdig aan. Heeft u haast omdat u bent vergeten een eTA aan te vragen of gaat u heel onverwacht op reis? Kies dan voor de spoedprocedure.

Voorwaarden en geldigheid eTA Canada

Een eTA Canada is alleen geldig voor bepaalde reisdoelen: toerisme, zaken, overstappen, studiedoeleinden en familiebezoek. Wilt u bijvoorbeeld gaan werken in Canada, dan heeft u een fysiek visum nodig en moet u alsnog naar het Consulaat. Ook de verblijfsduur is van belang. U mag met het eTA maximaal 6 maanden in Canada blijven. De aanvraag van het eTA staat open voor reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort.

Uw paspoort moet voldoende lang geldig zijn: gedurende het gehele verblijf in Canada en nog minimaal één dag nadat u bent vertrokken.
Het eTA zelf is 5 jaar geldig, vanaf het moment van uitgifte. Bedenk wel dat eTA en paspoort onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Verloopt uw paspoort? Dan is ook uw eTA verlopen.

U dient het eTA uitgeprint mee te nemen op reis en bij binnenkomst kunnen aantonen dat u over een doorvlucht- of retourticket beschikt.