Uitzondering Canadese corona-inreisverbod: gezinshereniging

Uitzondering Canadese corona-inreisverbod voor familieleden tijdelijke buitenlandse werknemers

Naar Canada reizen voor gezinshereniging tijdens de coronapandemie is essentiële reis

Gezinsleden van tijdelijke buitenlandse werknemers zijn niet vrijgesteld van reisbeperkingen, maar kunnen mogelijk toch naar Canada komen.

Als we het hier hebben over 'familieleden', bedoelen we echtgenoten, partners van gemeenrecht en afhankelijke kinderen. Deze gezinsleden van permanente bewoners en burgers zijn vrijgesteld zolang ze langer dan 15 dagen komen, maar dat is niet het geval voor de gezinnen van tijdelijke bewoners.

Het is echter toegestaan om naar Canada te komen met het doel om "directe familieleden te herenigen". Als we het hebben over gezinsleden van tijdelijke bewoners, dan zijn tijdelijke bezoeken niet inbegrepen. U moet ofwel komen vanwege een essentiële reden op zich, bijvoorbeeld als werknemer, of met het doel om “zich te vestigen” bij uw gezinslid dat als tijdelijke inwoner in Canada is.

Reizen naar Canada

Er zijn twee criteria waaraan gezinsleden van tijdelijke buitenlandse werknemers moeten voldoen als ze naar Canada willen komen, volgens de instructies voor het afleveren van het programma van Immigration, Refugee and Citizenship Canada (IRCC). Gezinsleden moeten aan de beide volgende criteria voldoen:

  • Ze moeten specifiek worden vrijgesteld van de reisbeperkingen op zich. Als ze niet anderszins zijn vrijgesteld, hebben ze een schriftelijke machtigingsbrief, een FRL, nodig om Canada binnen te komen.

  • Buitenlandse gezinsleden moeten ook komen om een niet-discretionaire reden. Voor degenen die op grond van de vrijstelling voor gezinshereniging naar Canada willen komen, zal hun niet-discretionaire reden worden beoordeeld door een IRCC-functionaris wanneer zij beslissen om de FRL al dan niet af te geven. Deze brief moet voldoende bewijs zijn dat uw reis niet naar eigen goeddunken is wanneer u deze voorlegt aan een grensbeambte, die het laatste woord heeft over wie het land mag binnenkomen. Als de grensofficier nieuwe of tegenstrijdige informatie vindt die aan hen wordt voorgelegd, kunnen ze hun discretie gebruiken, zegt de IRCC-webpagina.

Houdt het actuele reisadvies van Canada in de gaten

We zullen ervoor zorgen dat we u op de hoogte houden zodra we updates verkrijgen. Lees ook het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over Canada voordat u een reis plant. Uitgebreide informatie kunt u ook terugvinden op onze E-visums.nl pagina reisadvies Canada.

Bent u in Canada of heeft u op korte termijn een reis gepland staan van of naar Canada? Dan raden wij u aan contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator.

Zodra Canada weer de grenzen voor reizigers met de niet-Canadese nationaliteit heropent kunt u bij E-visums.nl snel en eenvoudig een eTA Canada aanvragen.