144
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

Visum Indonesië

U kunt uw aanvraag voor Indonesië eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Indonesië is beschikbaar vanaf € 89,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Let op: Op dit moment kunnen wij geen visumaanvragen verwerken. Vanaf 2 april 2020 is het visumvrij reizen naar Indonesië tijdelijk opgeschort en zijn de grenzen van het land gesloten voor internationale reizigers. Alleen reizigers met de Indonesische nationaliteit of reizigers met een tijdelijke/permanente verblijfsvergunning, een Diplomatic Visa of Service Visa mogen het land inreizen. Dit geldt uitsluitend wanneer zij over een geldig "Health Certificate" beschikken (niet ouder dan 7 dagen) en bij aankomst 14 dagen in quarantaine gaan. Helaas kunnen wij op dit moment geen visumaanvragen voor Indonesië verzorgen. Eveneens is het voor vertrek laten afnemen van een antistoffentest en PCR-test verplicht. Meer informatie vindt u op onze pagina reisadvies Indonesië. Voor vragen en advies omtrent uw reis, raden wij u aan contact te zoeken met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Visum Indonesië aanvragen

Het visum Indonesië in het kort

Beschikt u over de Nederlandse- of Belgische nationaliteit en verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië? Dan geldt er een visumplicht en heeft u een visum voor Indonesië nodig. Elke reiziger, ongeacht de leeftijd, dient over een eigen visum te beschikken. Het aanvragen van een visum voor Indonesië kan, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, eenvoudig via het online aanvraagformulier op onze website. U kunt uw aanvraag vanuit huis regelen en u hoeft hiervoor niet zelf naar de ambassade van Indonesië af te reizen. U dient echter wel enkele documenten aan te leveren, zoals een geldig paspoort en een aantal officiële pasfoto’s in kleur. Op het digitale formulier kunt u aangeven of u deze documenten per koerier of aangetekend wilt laten versturen. Zodra uw visumaanvraag is goed gekeurd, ontvangt u uw paspoort met visum terug via de door u gekozen retourmethode.

Welk visum heb ik nodig? Bezoekt u Indonesië voor maximaal 30 dagen voor toerisme? Dan kunt u reizen op het gratis toeristenvisum dat u ontvangt bij aankomst. Voor langere reizen kunt u toeristenvisum aanvragen. Voor een zakenreis is het online aanvragen van een zakenvisum verplicht. Met het visum voor toerisme mag u één reis naar Indonesië maken voor een maximale duur van 60 dagen. Er zijn twee varianten van het zakenvisum beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een single entry (enkele reis) of een multiple entry (meerdere reizen). Voor iedere reis, ongeacht het type zakenvisum dat u aanvraagt, mag u 60 dagen in Indonesië doorbrengen.

Kan ik een visumaanvraag voor Indonesië indienen zonder bezoek aan de ambassade? Wij verzorgen uw complete visumaanvraag. U dient uitsluitend het formulier voor het aanvragen van een visum Indonesië in te vullen en de daaropvolgende instructies voor het aanleveren van de benodigde documenten te volgen. Wij gaan twee maal voor u naar de ambassade. Na het toekennen van uw visum, zorgen wij ervoor dat uw paspoort naar u wordt geretourneerd per aantekende post of koerier. Ook kunt u ervoor kiezen om zelf uw paspoort op te halen op ons kantoor in Rotterdam of op onze partnerbalie op Schiphol.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn visum heb?

De aanvraagduur voor een visum Indonesië is 6 werkdagen, mits u de juiste documenten aanlevert. Wanneer uw visumaanvraag is beoordeelt, wordt op de dag van goedkeuring van uw visum uw paspoort naar u retour gestuurd via de door gekozen verzendmethode. U kunt het visum voor Indonesië niet langer dan 3 maanden voor uw beoogde aankomstdatum aanvragen. Houdt u rekening met eventuele feestdagen bij het indienen van uw aanvraag.

Voorwaarden voor het visum Indonesië

Bij een kort verblijf van minder dan 30 dagen voor bijvoorbeeld een vakantie of rondreis in Indonesië, hoeft u voor vertrek geen visum aan te vragen. Uw paspoort dient echter wel nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst en u dient te kunnen laten zien dat u binnen deze periode het land weer verlaat. Dit kunt u aantonen door middel van een retour- of doorreisticket. Deze dient u te laten zien op één van de toegestane aankomstlocaties. Het is niet mogelijk het gratis toeristenvisum te verlengen. De volgende voorwaarden zijn van toepassing indien u wel een visum voor vertrek aanvraagt:

 • Indien u een visum wilt aanvragen voor toerisme of zaken voor een enkele reis (single entry):
  • Uw paspoort is nog minimaal 6 maanden geldig;
  • U beschikt over een aantal officiële pasfoto’s in kleur;
  • Een bevestiging van uw heen- en terug of doorvlucht.
 • Indien u een zakenvisum Indonesië wilt aanvragen voor meerdere reizen (multiple entry):
  • Uw paspoort is nog minimaal 24 maanden geldig;
  • U beschikt over enkele pasfoto’s die recent gemaakt zijn;
  • U dient een garantiebrief van uw werkgever te kunnen voorleggen;
  • U dient een uitnodigingsbrief van de uitnodigende organisatie in Indonesië te kunnen voorleggen met daarbij een kopie van de KTP-kaart van de persoon die deze brief ondertekend.

Visumaanvraag voor Indonesië indienen

Direct uw toeristenvisum of zakenvisum Indonesië aanvragen. Na afronding van uw visumaanvraag en het aanleveren van alle vereiste documentatie, duurt de beoordeling van uw visumaanvraag 6 werkdagen. Nadat uw visum is toegekend door een medewerker van de ambassade, zorgen wij ervoor dat uw paspoort met visum zo spoedig mogelijk via de door u geselecteerde retourmethode bij u bezorgd wordt. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Heeft u voor, tijdens of na het indienen van uw visumaanvraag voor Indonesië vragen? Lees dan onze veelgestelde vragen pagina door. Ook staat ons team klaar om u persoonlijk te helpen bij het beantwoorden van al uw mogelijke vragen. Wij zijn dagelijks bereikbaar per e-mail en via telefoon.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.

Blog voor Indonesië