Geldigheid visum Australië

De geldigheid van het eVisitor visum

Op deze pagina leest u alles over de geldigheid van het toeristische en zakelijke visum voor Australië (eVisitor sublass 651). Deze informatie heeft geen betrekking op het Working Holiday visum. Alles over dit type visum leest u op de Working Holiday Visa pagina. Voldoet u niet aan alle voorwaarden voor het eVisitor visum, dan kunt u een ETA Australië (Electronic Travel Authority) aanvragen via het Global Service Centre. 

Geldigheid

De totale geldigheidsduur van het e-visum voor zaken en toerisme is één jaar. Het is een multiple entry visum, wat inhoudt dat u met één visum kunt u gedurende 12 maanden een onbeperkt aantal malen naar Australië kunt reizen. Uw visum dient geldig te zijn vanaf de aankomst tot en met het vertrek uit Australië. Onderstaand een aantal situaties waarbij de geldigheid eerder verloopt dan deze 12 maanden:

  • Indien uw paspoort verloopt binnen de geldigheidstermijn van het eVisitor visum (1 jaar) Uw visum is dan niet meer geldig om mee te reizen, gezien uw paspoortnummer en eVisitor visum met elkaar verbonden zijn. De luchtvaartmaatschappij en Australische douane worden hierover automatisch geïnformeerd. U kunt het  eVisitor visum niet meer gebruiken voor een nieuwe reis naar Australië. U dient zowel een nieuw paspoort als een nieuw eVisitor visum aan te vragen. 
  • Indien er grote veranderingen zijn in uw gezondheid, zoals het hebben van tuberculose of het ontbreken van een geldige zorgverzekering.
  • Indien u werkt waarbij u betaald wordt door een Australische organisatie of dat u goederen of diensten verkoopt aan Australische ingezetenen.
  • Indien u bent veroordeeld voor meer dan 12 maanden celstraf of u heeft openstaande schulden bij de Australische overheid.

Geldigheid paspoort visum Australië

Maximale verblijfsduur

Zoals genoemd is het eVisitor visum 1 jaar geldig vanaf het moment dat deze is uitgegeven. Binnen dit jaar mag u, indien gewenst, meerdere malen naar Australië reizen. Per bezoek mag u maximaal 90 dagen in Australië verblijven. Na 90 dagen dient u het land te verlaten voor minimaal 1 dag. Wilt u daarna terugkeren naar Australië binnen de geldigheidsduur van uw visum dan is dit mogelijk. U mag vervolgens weer 90 dagen in Australië blijven. 

Tips

  • Het eVisitor visum kan niet worden verlengd.
  • Bij aanvraag van nieuw eVisitor visum mag u niet in Australië zijn.
  • Bent u in Australië en wilt u langer blijven dan het visum toe staat? Neemt u dan contact op met de immigratiedienst voor het aanvragen van een nieuw visum.
  • Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op

Visum Australië