Het working Holiday Visum

Het Working Holiday Visum Australië:

In onze vorige hoofdstukken hebben wij u erop gewezen dat als u via onze website een visum voor Australië aanvraagt, u een e- Visitor visum aanvraagt. Voldoet u niet aan alle voorwaarden voor het e- Visitor visum dan moet u een ETA Australië ( Electronic Travel Authority ) aanvragen via het Global Service Centre. Kijk onder ons hoofdstuk Wetenswaardigheden voor het adres en telefoonnummer van dit Service Centre of lees ons hoofdstuk Het ETA Australië en het e- Vistor Visum er nog eens op na.

Een zeer speciale ETA Australië is de zogenoemde Working Holiday Visum Australië dat speciaal gemaakt is voor jonge mensen tussen de 18 en 31 jaar die ervoor kiezen een jaar te werken in Australië in combinatie met een vakantiereis.

Gedurende 12 maanden kunt u met dit visum ( WHVA ) reizen en werken in Australië waarbij de multiple entry ( land verlaten en daarna opnieuw binnenkomen) gehandhaafd blijft.
Zo’n werkvakantie visum kunt u aanvragen als u aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • U dient tussen de 18 en 31 jaar oud te zijn
  • U werkt maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever
  • Het hoofddoel van de reis is de vakantie bestemming
  • U moet beschikken over minimaal 5000 AUD
  • U reist zonder kinderen
  • U bezit een geldig paspoort
  • U verricht ongeschoold fysiek werk en werkt alleen in één van onderstaande segmenten:
    • Agrarische sector
    • Visserij sector
    • Houtverwerkingsbedrijven
    • Mijnbouw
    • Bouwsector

U kunt een tweede Working Holiday Visum aanvragen als de eerste is verlopen. U kunt deze aanvragen als u in Australië bent. Ook bij de tweede aanvraag dient u aan alle voorwaarden te voldoen en moet u als extra eis zeker 3 maand gewerkt hebben tijdens de geldigheid van het eerste visum. Het tweede visum is ook 12 maanden geldig.
De kosten van het Working Holiday Visum Australië zijn, in vergelijking met een e- Vistor Visum, behoorlijk hoog: € 277,00 per visum. U kunt dan wel betaald werk verrichten met een uurloon hetgeen met een e- Visitor Visum niet mogelijk is.
Voor de goede orde: Het Working Holiday Visum kunt u niet via deze website aanvragen. U dient contact op te nemen met het Global Service Centre.