Tweede Working Holiday Visum Australië

Tweede & derde Working Holiday visum

Met een Working Holiday visum mogen jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud, voor maximaal een jaar reizen en werken in Australië. Met dit type visum mag u rondreizen of backpacken in Australië, in combinatie met betaald werk. Ook mag u reizen en werken combineren met een studie of (taal)cursus van maximaal 4 maanden. Het werkvisum kunt u eenvoudig aanvragen via het online aanvraagformulier op de website. De kosten voor het Working Holiday Visum Australië (WHVA) bedragen €384,95. Wilt u langer dan een jaar in Australië verblijven? Dan is het op basis van bepaalde voorwaarden mogelijk uw Working Holiday visum te verlengen.

Tweede Working Holiday visum

Wilt u uw verblijf in Australië uitbreiden met een tweede Working Holiday visum? Dan is dit onder bepaalde voorwaarden en omstandigheden mogelijk. Zo komt u uitsluitend in aanmerking voor een tweede WHVA, wanneer u aan alle voorwaarden voor het eerste visum heeft voldaan. U kunt dit tweede werkvisum, in tegenstelling tot het eerste, aanvragen wanneer u zich reeds in Australië bevindt. Om in aanmerking voor het tweede Working Holiday, dient u voor 3 maanden (minimaal 88 dagen) te hebben gewerkt in één van de volgende branches:

  • Bouw
  • Mijnindustrie
  • Boomkwekerij
  • Visindustrie
  • Plant- en dierteelt

De overheid van Australië heeft in 2019 besloten dat het uitvoeren van herstelwerkzaamheden ten gevolge van de bosbranden in dit jaar, ook toegang kunnen geven tot een tweede visum.

De werkzaamheden om in aanmerking te komen voor uw tweede werkvisum mag u verdelen. U kunt er daarbij voor kiezen om 5 dagen per week over een periode van 3 maanden alle werkzaamheden uit te voeren. U kunt er echter ook voor kiezen om minder dan 5 dagen per week te werken en deze over een langere periode te spreiden. Tenslotte, kunt u ook meerdere korte periodes van werk in bovenstaande branches uitvoeren. In alle gevallen dient het aantal gewerkte uren overeen te komen met een werkweek van 5 volledige dagen over een periode van 3 maanden.

Derde WHVA

Wilt u nadat u een 2e werkvisum heeft ontvangen, langer in Australië werken en reizen? Dan is het mogelijk voor de derde keer een werkvisum voor Australië aan te vragen. U dient in dit geval tijdens uw tweede WHVA voor een periode van 6 maanden (minimaal 179 dagen) in één van de bovenstaande geselecteerde branches werkzaamheden te hebben verricht. Voorbeelden van gekwalificeerde werkzaamheden zijn het plukken van fruit, werken op een paardenfokkerij of het verven van de binnenkant en/of buitenkant van gebouwen. Het tweede en derde Working Holiday visum kunt u aanvragen bij de Government of Australia.

Hoe lang duurt het verlengen van mijn visum?

De verwerkingsduur voor uw aanvraag voor een tweede- of derde werkvisum kost enigszins tijd. De beoordeling van uw visumaanvraag voor een Second Working Holiday bedraagt 36 tot 46 dagen. Er wordt door de Australische overheid geen indicatie gegeven met betrekking tot de tijd die nodig is om uw aanvraag voor een Third Working Holiday te beoordelen. Vraag uw visum daarom altijd op tijd aan. Verloopt uw visum terwijl u wacht op goedkeuring van uw aanvraag voor een 2e of 3e werkvisum? Dan kunt u in sommige gevallen aanspraak maken op een Bridging Visa B (BVB). Voor meer informatie over het Bridging Visa, kunt u terecht op de website van de Australische overheid.

Visum Australië