Het working Holiday Visum

Het Working Holiday Visum Australië

Het Working Holiday Visum Australië is bedoeld voor jonge mensen tussen de 18 en 31 jaar die maximaal een jaar in Australië willen reizen en daarbij willen werken. Het Working Holiday visum is een multiple entry visum; u mag binnen de geldigheid van het visum meerdere keren Australië uit en weer in reizen.

road sign Australia

U kunt dit werkvisum aanvragen als u aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • U dient tussen de 18 en 31 jaar oud te zijn tijdens uw reis.
  • U dient het visum minimaal 3 maanden voordat u 31 wordt aan te vragen.
  • Er kan om extra informtie worden gevraagd door de Australische overheid.
  • U werkt maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever in Australië.
  • Het hoofddoel van de reis is toerisme.
  • U moet beschikken over minimaal 5000 AUD.
  • U reist zonder kinderen.
  • U bezit een paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • U verricht ongeschoold fysiek werk en werkt alleen in één van onderstaande sectoren:
    • Agrarische sector
    • Visserij sector
    • Houtverwerkingsbedrijven
    • Mijnbouw
    • Bouwsector

U kunt een tweede Working Holiday Visum aanvragen als de eerste is verlopen. U kunt deze aanvragen als u in Australië bent. Ook bij de tweede aanvraag dient u aan alle voorwaarden te voldoen en moet u als extra eis zeker 3 maand gewerkt hebben tijdens de geldigheid van het eerste visum. Het tweede visum is ook 12 maanden geldig.
De kosten van het Working Holiday Visum Australië zijn, in vergelijking met een eVistor Visum, behoorlijk hoog. U kunt dan wel betaald werk verrichten met een uurloon hetgeen met een eVisitor Visum niet mogelijk is.
Voor de goede orde: Het tweede Working Holiday Visum kunt u niet via deze website aanvragen. U dient contact op te nemen met het Global Service Centre.

Visum Australië