De voorwaarden

De Voorwaarden

In onze vorige hoofdstukken heeft u al het één en ander kunnen lezen over het e- Visitor Visum en haar functie. Zoals we hebben gezien is het e- Visitor Visum een elektronisch visum dat u vanaf 2018 verplicht bent aan te vragen als u de Nederlandse- of Belgische nationaliteit heeft en een vakantie- of zakelijke reis naar Australië wilt maken.
De eis van de Australische overheid is dat u aan alle voorwaarden voldoet voor het verkrijgen van het e- Visitor Visum. Hieronder leest u wat deze voorwaarden inhouden.

De Australische overheid heeft o. a voorwaarden gesteld met betrekking tot:

 • Uw reis
 • Uw paspoort
 • U als persoon

Waaraan dient uw reis te voldoen? Stel uzelf de volgende vragen:

 • Ga ik op vakantie en breng ik een bezoek aan vrienden of familie en verblijf ik 3 maanden of korter in Australië? Zo ja, u voldoet aan de voorwaarden gesteld door de Australische overheid.

 • Gebruik ik Australië als overstap en wens ik het vliegveld dan even te verlaten? U dient een visum aan te vragen! Verlaat u het vliegveld niet dan is een visum aanvraag niet nodig.

 • Blijf ik langer dan 3 maanden in Australië? Zo ja dan voldoet u niet aan de voorwaarden ter verkrijging van het e- Visitor Visum waarbij de verblijfsduur maximaal 3 maanden is.

 • Is mijn reis een zakelijke reis waarbij ik een korte opleiding van minder dan 3 maanden volg? Zo ja, dan voldoet u aan de voorwaarden ter verkrijging van het e- Visitor Visum.

 • Treed ik in dienst tegen betaling van een Australische werkgever of ga ik een studie volgen langer dan 3 maanden of verkoop ik goederen en diensten? Zo ja dan voldoet u niet aan de voorwaarden ter verkrijging van het e- Visitor Visum. U dient contact op te nemen met de Australische ambassade voor een Working Holiday Visum.

 • Is mijn reis een zakelijke reis waarbij ik vergaderingen bijwoon en onderhandelingen voer? Is het een zakelijke reis waarbij ik mijn zakenpartners ontmoet ter kennismaking en bezoek ik beurzen en conferenties en volg ik bepaalde trainingen? Zo ja, u voldoet aan de voorwaarden ter verkrijging van een e- Visitor Visum.

 • Voldoet mijn vrijwillgerswerk aan onderstaande voorwaarden? Zo ja u voldoet aan de voorwaarden voor een e- Visitor visum:
  • Uw vrijwilligerswerk is niet het hoofddoel van de reis

  • Uw vrijwillgerswerk mag geen Australische werkgelegenheid kosten

  • Uw vrijwillgerswerk is onbetaald m.a.w. u ontvangt geen uurloon?

  •  
 • Valt mijn reis buiten de 12 maanden geldigheidsduur? Zo ja dan voldoet u niet aan de voorwaarden ter verkrijging van een e- Visitor visum.

 • Reis ik met een minderjarig kind en reizen beide ouders niet mee? Elk kind dient een eigen paspoort te bezitten en ook een eigen e- Visitor visum. Zorg voor een getekende verklaring van de ouders dat zij toestemming hebben gegeven voor deze reis.

Waaraan dient uw paspoort te voldoen? Stel uzelf de volgende vragen:

 • Is mijn paspoort nog minimaal 6 maand geldig vanaf het moment van aankomst? Zo niet, dan voldoet u niet aan de voorwaarden en krijgt u geen goedgekeurde e- Visitor Visum.

 • Hebben meereizende kinderen en andere medereizigers een eigen geldig paspoort? Zo niet dan voldoet u niet aan de gestelde voorwaarden ter verkrijging van het e- Visitor Visum.

 • Is het paspoort dat ik bij me heb dezelfde als die ik gebruikte bij het e- Visitor Visum aanvraag? Zo niet dan voldoet u niet aan de voorwaarden ter verkrijging van het e- Visitor Visum. Paspoortnummer en het e- Visitor Visum zijn met elkaar verbonden. Verschilt de een van de ander dan dient u een nieuwe e- Visitor Visum aan te vragen. De vorige e- Visitor Visum is dan niet meer geldig. Een en ander hangt nauw samen met de automatische meldplicht aan luchtvaartmaatschappij en Australische douane.

 • Bezit ik een Australische paspoort? Zo ja dan is het niet nodig het e- Visitor Visum aan te vragen. U heeft alle rechten van een Australische staatsburger en kunt vrij in- en uitreizen.

Waaraan moet ik als persoon voldoen? Stel uzelf de volgende vragen:

Dat er voorwaarden worden gesteld aan u als persoon heeft alles te maken met de toegenomen zorg voor veiligheid en het voorkomen van bedreigingen van de Australische samenleving. De Australische overheid heeft de controle op haar buitengrenzen verscherpt en oefent een strikte controle uit op wie het land binnenkomt. Om deze controle mogelijk te maken worden er enkele voorwaarden gesteld aan de achtergrond van de reiziger waarbij er gekeken wordt naar het hoe en waarom van uw reis.

Indien u tuberculose heeft, mag u Australië niet inreizen. U dient contact op te nemen met de ambassade om uw mogelijkheden te bespreken. Tevens dienen de Nederlandse en Belgische reizigers een zorgverzekering te hebben. Deze is verplicht. Aangeraden wordt een European Health Insurance Card aan te vragen bij uw zorgverzekering zodat uw kosten direct gedeclareerd kunnen worden. Ondergaat u specialistische behandelingen ( hart- en vaatziekten e.d.) controleer dan of deze gedekt zijn door uw verzekering. Sluit anders een reisverzekering af.

Heeft u een celstraf van meer dan 12 maanden gekregen dan voldoet u niet aan de voorwaarden ter verkrijging van een e- Visitor visum.

Heeft u een geldig paspoort uitgegeven door een van onderstaande landen?

Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Andorra, Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Vaticaanstad.

Voldoet u aan alle voorwaarden zoals hierboven zijn geschetst? Zo ja dan kunt u een e- Visitor visum aanvragen

Visum Australië