De voorwaarden

De voorwaarden van het eVisitor visum

Het is verplicht om over een geldig visum te beschikken als u naar Australië reist. Heeft uw reis een toeristisch of zakelijk doel? Dan kunt u waarschijnlijk met een eVisitor visum reizen. 
De eis van de Australische overheid is dat u aan alle voorwaarden voldoet voor het verkrijgen van het eVisitor Visum. Hieronder leest u wat deze voorwaarden inhouden. Let op! De voorwaarden voor het aanvragen van een Working Holiday visum zijn anders dan die van een eVisitor.

Voorwaarden

Het e-visum voor Australië (eVisitor subclass 651) kent een aantal voorwaarden. Indien u aan deze voorwaarden voldoet, kunt u uw e-visum direct aanvragen:

  • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort van een in aanmerking komend land.
  • Het visum is enkel geldig voor toerisme en korte zakelijke bezoeken.
  • U verblijft maximaal 90 dagen aaneengesloten in Australië.
  • U dient zich buiten Australië te bevinden op het moment dat u de aanvraag doet en deze wordt beoordeeld.
  • Indien u bent veroordeeld tot een straf van meer dan 12 maanden (al dan niet uitgezeten) komt u niet in aanmerking voor een e-visum voor Australië.
  • U dient vrij van tuberculose te zijn.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor eventuele medische kosten in Australië.
  • U dient geen openstaande schuld aan de Australische overheid te hebben.
  • Er kan u worden verzocht biometrische gegevens af te laten nemen.

In aanmerking komende paspoortnationaliteiten 

Heeft u een paspoort uitgegeven door één van de volgende landen? Dan kunt u een eVisitor voor Australië aanvragen.

Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Andorra, Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Vaticaanstad.

Vlag visum Australië

Visum Australië