Visum cruise India

Visum cruise

Wanneer u van plan bent een cruise te gaan maken en daarbij een bezoek brengt aan India, dient u over een India visum te beschikken. U hoeft uitsluitend een visum voor India aan te vragen, wanneer u tijdens uw cruise het land betreed. Bezoekt u tijdens uw cruise India, dan dient u te beschikken over een e-Tourist visa. Dit is tevens het geval, wanneer u slechts voor 1 dag tijdens uw cruise een bezoek brengt aan India. Bij de keuze voor een e-Tourist visum India, heeft u de optie om uit de volgende twee mogelijkheden te kiezen:

  • e-Tourist Visa (30 dagen geldig)
  • e-Tourist Visa (365 dagen geldig)

Visum India 30 dagen geldig

Bij de keuze voor een elektronisch toeristenvisum voor India, kunt u kiezen uit twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is een e-toeristenvisum met een geldigheid van 30 dagen. Deze 30 dagen gaan in vanaf de datum van afgifte van het visum. Wilt u gebruik maken van dit visum, dan dient u binnen deze 30 dagen het land binnen te reizen. Ook mag u met dit type e-visum in totaal 30 dagen in India verblijven. Deze 30 dagen kunt u aaneengesloten doorbrengen in India of u kunt deze 30 dagen opdelen in twee reizen. Zo kunt u twee maal het land binnenreizen met hetzelfde visum (double entry).

Reist u via een reisorganisatie naar India of heeft u uw reis via een cruiserederij geboekt? Dan dient u vaak al ruim van te voren aan te kunnen tonen dat u India mag binnenreizen door middel van een goedgekeurd (elektronisch) visum. Kiest u ervoor om een 30 dagen visum voor India aan te vragen, dan is het visum al snel verlopen voordat u op reis gaat. Tevens mag u met dit type visum voor India slechts twee maal India inreizen. Gaat u tijdens uw reis vaker aan land via één van de havens in India? Dan is dit niet mogelijk met het 30 dagen visum India.

Cruise visum India

Visum India 365 dagen geldig

Wanneer u een visumaanvraag voor India indient voor een reis met toeristische doeleinden, kunt u naast het 30 dagen visum ook kiezen voor een visum met een geldigheid van 365 dagen. Dit type India visum is geldig vanaf de datum van afgifte van het visum. U dient binnen deze 365 dagen India in te reizen en mag daar in totaal 90 dagen per inreis verblijven. U mag met dit type visum meerdere malen het land- in en uitreizen (multiple entry). U krijgt bij aankomst een visumstempel in uw paspoort waarop staat hoe lang u maximaal in India mag verblijven (90 dagen).

Wij raden u aan om voor een cruise, ongeacht de lengte van uw reis, een 365 dagen visum voor India aan te vragen. Deze kunt u al ruim voor vertrek aanvragen, geeft u de mogelijkheid om voor een langere periode in India te verblijven en maakt het mogelijk dat u vaker dan 2 keer het land in- en uit mag reizen.

E-visum India

Met een goedgekeurd elektronisch visum voor India mag u gedurende uw cruise uitsluitend aan land gaan via een aantal door de overheid aangewezen havens in India. Deze havens zijn als volgt:

  • New Mangalore
  • Chennai
  • Mormugao
  • Cochin
  • Mumbai

Wanneer u India weer wilt verlaten mag dit via bovenstaande havens, of één van de andere 26 havens in het land. Ook kunt u het land verlaten via 34 verschillende luchthavens, 34 landgrens overgangen en 5 checkposten bij spoorwegovergangen.

E visum India kosten

De kosten voor het 30-dagen visum India bedragen €49,95. De prijs voor het 365-dagen visum bedragen €69,95. Hierbij zijn alle kosten inbegrepen. U kunt uw betaling veilig online voldoen via Mister Cash, bankoverschrijving of iDeal. Wanneer u kiest voor betaling via bankoverschrijving, kan het 1 - 2 werkdagen duren voordat uw betaling wordt ontvangen door onze bank en wij uw aanvraag kunnen controleren en verwerken.