eBusiness visum India

Het e- Business visum India:

U kunt de volgende elektronische visum India aanvragen via deze website:

 • Het eTourist Visa India, voor toeristische reizen.
 • Het eBusiness Visa India, voor zakenreizen.
 • Het eConference Visa India, voor conferenties.

In het hierna volgende wordt het zakenvisum voor India oftewel het "eBusiness Visa India" besproken, dat bedoeld is voor zakelijke reizen naar India. Aan de orde komen o.a. de volgende vragen:

 • Voor wie is het bestemd?
 • Onder welke voorwaarden?

De intensievere handelsbetrekkingen met India zorgen ervoor dat er steeds meer samengewerkt wordt op alle gebieden van het economisch leven. Om dit te faciliteren heeft de Indiase immigratiedienst het eBusiness visum ontworpen, dat bedoeld is voor mensen die op zakenreis naar India gaan. Werken in India is met dit visum niet toegestaan. De reiziger is in dienst van een werkgever in het thuisland en geen werknemer is van een Indiase onderneming.

Reisdoel

Zoals reeds aangegeven is het eBusiness visum bedoeld voor reizigers die in dienst zijn van een werkgever buiten India, die een zakelijk bezoek aan India willen brengen. Alles over de geldigheid van het eBusiness visa India leest u op de informatiepagina. Onder werken verstaat men: onderhandelingen voeren, bezoeken van Indiase toeleveranciers, klanten ontmoeten, afspraken maken met potentiële klanten, etc. Het is niet toegestaan te werken in dienst van een Indiase onderneming, deel te nemen aan conferenties en journalistieke werkzaamheden uit te voeren met dit visum.

India business visa

Voorwaarden zakenvisum

Voor toekenning van een eBusiness visum voor India dient de aanvrager aan de onderstaande criteria te voldoen:

 • De zakenreis duurt (per reis) 90 dagen of minder.
 • U bent in dienst van een werkgever buiten India.
 • U start geen nieuwe organisatie op.
 • U bent in bezit van een doorreis- of returnticket.
 • U voldoet aan de standaardvoorwaarden.
 • U komt aan op de daartoe bestemde vliegvelden*
 • U bezoekt geen beschermde of cantomentzones**

*luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum & Varanasi en havens Cochin, Goa, Mangalore

** Zonder aanvullende schriftelijke toestemming van het consulaat van India mag u geen bezoek brengen aan de regio’s te noorden en oosten van Bangladesh (Arunachal, Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland en Sikkim). 

Voldoet u aan alle voorwaarden dan kunt u een eBusiness visum aanvragen. Bij uw aanvraag voegt u, naast een paspoort- en pasfotoscan, een scan van visitekaartje en de gegevens van het bedrijf waarvoor u werkt en het bedrijf dat u bezoekt in India. Wij controleren uw aanvraag en dienen deze in in India. Binnen twee tot vier werkdagen ontvangt u uw visum per email en kunt u naar India afreizen.

Indien u niet voldoet u niet aan de voorwaarden, vraag dan een fysiek visum aan via de ambassade van India. Maak hiervoor een afspraak in een van de service centers (Rotterdam, Amsterdam of Den Haag).