E-visum of een fysiek visum voor India

E-visum of een Fysiek visum voor India nodig

India onderscheidt twee soorten visa. Men hanteert het veelgebruikte E-visum (Elektronisch visum) en het fysieke visum. Het aanvragen van dit laatste visum duurt langer en de aanvraagprocedure is uitgebreider dan het aanvragen van een elektronisch visum voor India Het E-visum wat u op deze website aanvraagt is een visum dat gebruikt kan worden voor zakelijke of toeristische doeleinden. Dit visum kunt u binnen 4 dagen in uw bezit hebben.

Markt India specerijen

Als u de voorwaarden voor het e-visum India heeft doorgenomen en u bent tot de conclusie gekomen dat u enkel in aanmerking komt voor een fysiek visum dan zult u deze via één van de drie Visa Application Center aan te vragen. Voor het aanvragen van een fysiek visum, welke wat meer mogelijkheden heeft t.o.v. het elektronisch visum, bestaat de mogelijkheid dat u een uitnodiging krijgt van de ambassade van India. Men kan om meer informatie vragen of u zelf langs laten komen voor een gesprek. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent op het gesprek. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk informatie met u meeneemt. Dit kan zijn een geldig paspoort, een werkgeversverklaring en bankafschriften zodat u kunt bewijzen er voldoende financiële middelen zijn om uzelf te kunnen onderhouden.

Het e-visum India

U kan via deze website onder andere het elektronisch visum voor India aanvragen. Lees alles over het e-visum India en de voorwaarden en ga na of u dit visum kunt gebruiken voor uw reis. 

Het elektronisch visum wordt binnen 4 werkdagen nadat deze door ons in aangevraagd bij de Indiaanse autoriteiten verstrekt. U ontvangt het zogeheten ‘E-visum voor India’ per mail. U dient deze uit te printen en bij uw paspoort te voegen.