Visums verwerkt
deze maand

Visum India

Direct online aanvragen

Geleverd binnen 72 uur

Uw visumaanvraag voor India kunt u online invullen, zonder dat u hiervoor formulieren dient te ondertekenen. De visumaanvraag kost u slechts vijf minuten tijd. Voor India zijn de kosten van het visum € 84,95 per persoon (totaalprijs, inclusief consulaire kosten). U kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.
Snel geleverd

Visum aanvragen

Het aanvragen duurt maximaal vijf minuten. U kunt betalen met iDeal of Mister Cash. Wij controleren uw aanvraag handmatig en verwerken daarna dezelfde dag nog uw visum.

Snel geleverd

Binnen 72 uur

De verwerking door de Indiase overheid duurt maximaal 72 uur. Meestal leveren wij het visum al binnen 48 uur. Wij houden het proces continu voor u in de gaten.

Snel geleverd

Officieel visum

Het visum dat u ontvangt is het officiële visum voor India. U kunt dus met een gerust hart op (door)reis.

Beoordelingen

Hieronder vindt u een aantal van onze beoordelingen. Bekijk ook al onze beoordelingen. Gemiddeld worden wij gewaardeerd met een 9,1!
 • Het ging sneller dan 24 uur.. Binnen een halfuur had ik al mijn visum super

  H. Simsek ROTTERDAM
 • Super snel.. binnen 5 uur al de visa! Duidelijke en vooral gemakkelijke site!

  Daisy MAASTRICHT
 • Hier wordt klare wijn geschonken. Duidelijk uitleg over procedure en kosten. Gebruikersgemak op de website staat centraal. De levering van de visa ging razendsnel!

  Klant RIJNWOUDE

Visum India online aanvragen

Op deze website kunt u eenvoudig uw visum voor India aanvragen. Hiervoor vult u het online visumaanvraagformulier in. U ontvangt dan, na betaling via iDEAL of Mister Cash, binnen uiterlijk 72 uur van ons het visum. Doordat u met iDEAL of Mister Cash kunt betalen, is dit de makkelijkste en snelste manier voor u om een visum voor India aan te vragen. Daarnaast zijn wij bereikbaar per chat of telefoon indien u vragen heeft omtrent uw visumaanvraag. U kunt bij ons zowel een toeristenvisum als een zakenvisum India aanvragen. De kosten voor een visum bedragen € 84,95 per persoon.

Het visum voor India is ook aan te vragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. De kosten bedragen $62,- en kunnen alleen met creditcard betaald worden. Het aanvraagproces is in het Engels en u dient zelf uw gegevens te controleren. Bij eventuele fouten dient u een nieuw visum aan te vragen.

Wat is een e-visum voor India?

Wanneer u naar India reist bent u verplicht over een visum te beschikken. Het e-visum voor India is de makkelijkste en snelste manier om een visum voor India te verkrijgen. Er zijn 3 verschillende e-visa voor India beschikbaar. U heeft de keus tot een eTourist Visa, een eBusiness Visa en een eMedical Visa. Deze visa zijn geldig voor resp. toerisme, zakenreizen of medische reizen. Op het aanvraagformulier geeft u de reden van uw reis op. Verderop op deze pagina vindt u de voorwaarden van de verschillende visa. Kijk voor meer informatie ook bij de veelgestelde vragen over het visum voor India.

Voorwaarden en geldigheid

De algemene vereisten voor het e-visum voor India zijn als volgt:

 • Een recente pasfoto dient geüpload te worden.
 • Een scan van het paspoort dient geüpload te worden.
 • Het paspoort dient bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Het paspoort dient minimaal twee lege pagina's te bevatten.
 • Het e-visum dient uitgeprint meegenomen te worden.
 • Bij aankomst worden biometrische gegevens afgenomen.
 • Reisbescheiden met retourdatum zijn vereist.
 • Alleen geldig op de luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam en de zeehavens Cochin, Goa en Mangalore.
 • Het e-visum is niet geldig voor aankomst via land
 • U mag India verlaten via elke van de Immigration Check Posts (ICPs)
 • Maximaal twee e-visums per kalenderjaar.
 • Geen toegang tot beschermde- of cantonmentgebieden.
 • Let op: U dient het visum minimaal 4 werkdagen van te voren aan te vragen. Daarna is het niet mogelijk een e-visum aan te vragen.

U kiest bij uw aanvraag het type visum dat past bij uw reisdoel. Er zijn drie soorten e-visa beschikbaar voor India; een eTourist Visa, een eBusinness Visa en een eMedical Visa, geldig voor resp. toerisme, zakenreizen en medische reizen.

eTourist Visa

 • Het e-visum is 120 dagen geldig. Binnen die periode mag u naar India reizen. Na uw eerste aankomst mag u maximaal 60 dagen in India verblijven. U mag India twee keer inreizen binnen de geldigheid van uw e-visum (double entry). Uw tweede entry dient binnen 60 dagen na uw eerste entry te zijn.

eBusiness Visa

 • Het e-visum is 120 dagen geldig. Binnen die periode mag u naar India reizen. Na uw eerste aankomst mag u maximaal 60 dagen in India verblijven. U mag India twee keer inreizen binnen de geldigheid van uw e-visum (double entry). Uw tweede entry dient binnen 60 dagen na uw eerste entry te zijn.
 • Na het indienen van uw aanvraag krijgt u van ons bericht met het verzoek uw visitekaartje, de adresgegevens van uw bedrijf en de gegevens van het bedrijf dat u gaat bezoeken in India toe te sturen.
 • Let op! Het e-visum voor India is niet geldig voor het bezoeken van congressen en het uitvoeren van journalistieke werkzaamheden.

eMedical Visa

 • Het e-visum is 120 dagen geldig. Binnen die periode mag u naar India reizen. Na uw eerste aankomst mag u maximaal 60 dagen in India verblijven. U mag India drie keer inreizen binnen de geldigheid van uw e-visum (triple entry). Uw tweede en derde entry dient binnen 60 dagen na uw eerste entry te zijn.
 • Na het indienen van uw aanvraag krijgt u van ons bericht met het verzoek de bevestigingsbrief van het ziekenhuis in India toe te sturen.

Overzicht van de aanvraagprocedure

Uw visum voor India aanvragen via deze website gaat snel en eenvoudig.

 • Houd uw paspoort bij de hand. Het is belangrijk dat de gegevens die u invoert overeenkomen met die op uw paspoort.
 • Vul het aanvraagformulier in. Het aanvraagformulier kunt u in het Nederlands invullen. Controleer of u de gegevens correct heeft overgenomen van uw paspoort. Kies bij ‘reden van uw reis’ het type visum en uw reisdoel. Voor uw visumaanvraag is een scan van uw paspoort en pasfoto benodigd. Deze kunt u uploaden op het aanvraagformulier door ‘documenten nu aanleveren’ met ‘ja’ te beantwoorden. Indien u een eBusiness Visa (zakenvisum) aanvraagt wordt ook een scan van uw visitekaartje, het adres van uw bedrijf, het bedrijf dat u bezoekt in India en de naam van uw contactpersoon gevraagd. We sturen u hierover een bericht nadat u uw aanvraag heeft afgerond. U kunt deze gegevens vervolgens per e-mail aanleveren. Wilt u voor meerdere personen een visum voor India aanvragen? Als u onderaan op het formulier op ‘reiziger toevoegen’ klikt kunt u de gegevens van de volgende persoon invullen. Indien u vragen heeft over het invullen van het formulier staat we u graag te woord. We zijn dagelijks telefonisch en per e-mail bereikbaar.
 • De betaling van uw e-visum voor India kunt u voldoen met iDeal, Mister Cash of per overboeking. Het is dus niet nodig om over een credit card te beschikken.
 • Na het afronden van uw aanvraag ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Hierin vindt u een overzicht van uw aanvraag.
 • Wij controleren uw aanvraag en de door u bijgevoegde scans. We nemen contact met u op als we hierbij bijzonderheden signaleren. Als uw aanvraag compleet is dienen we deze in bij de Indiase overheid. Vervolgens ontvangen we uw visum binnen 72 uur.
 • U ontvangt uw e-visum van ons per e-mail. Deze dient u uitgeprint mee te nemen op reis.
 • Bij aankomst in India worden er biometrische gegevens afgenomen, denk hierbij aan een vingerafdruk en een irisscan.
 • Belangrijk! Als de gegevens op uw e-visum niet overeenkomen met die op uw paspoort is uw e-visum niet geldig en kunt u hiermee dus niet naar India reizen, controleer dit dus goed.

Voor wie is een visum voor India verplicht?

Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een e-visum nodig voor een toeristisch of zakelijk bezoek aan India. Heeft u een andere nationaliteit en weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor een e-visum voor India? Neemt u dan contact met ons op. Wij gaan het graag voor u na.

Levering en levertijd

Alvorens uw aanvraag in te dienen in India controleren we uw aanvraag handmatig. De verwerking door de Indiase overheid duurt maximaal 72 uur. Meestal leveren wij het visum al binnen 48 uur. Als uw aankomstdatum ver in de toekomst ligt kan het voorkomen dat we, in verband met de geldigheid van het visum, even wachten met het indienen van uw aanvraag. Let op! U dient het visum minimaal 4 werkdagen van te voren aan te vragen. Daarna is het niet mogelijk een e-visum aan te vragen.

Betaling en factuur

Wanneer u gebruik maakt van onze service bedragen de kosten voor uw visum voor India € 84,95 persoon. De betaling kunt u veilig en eenvoudig voldoen met iDeal, Mister Cash of per overboeking. Wanneer u per overboeking betaalt duurt het doorgaans 1 a 2 werkdagen voordat uw betaling door ons wordt ontvangen en wij uw aanvraag in behandeling nemen. Indien u een factuur van uw aanvraag wenst te ontvangen stuurt u dan na ontvangst van uw e-visum een e-mail naar ons contactadres met daarin uw aanvraagnummer. U ontvangt dan van ons uw digitale factuur.

Belangrijke informatie over reizen met kinderen

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Visum India aanvragen »Nu aanvragen »

Factsheet voor India

Maximaal aantal reizen2
Verblijfsperiode 60 dagen in totaal
LevertijdMax. 72 uur (gemiddeld binnen 48 uur)
Geldig voor Toerisme
Prijs € 84,95

Wilt u deze info beknopt bij elkaar hebben? Bekijk dan eens onze Factsheet voor India. Een handige PDF met alle belangrijke informatie nogmaals op een rijtje. Ook het laatste reisadvies, meest gestelde vragen en contactinformatie zijn hierin te vinden.

Laatste nieuws visum India


Een visum aanvragen voor India

Een visum aanvragen voor India

06-02-2018 12:41

Voor India bestaan er twee soorten visums. Je kunt online een elektronisch visum aanvragen (een e-visum) of kiezen voor een fysiek visum, dat is een sticker in je paspoort. Reizigers die op (zaken)reis naar India gaan kiezen vaak voor een online elektronisch visum, want het is sneller en makkelijker aan te vragen dan het fysieke visum. Lees verder »


Mogelijk vijfjarig visum voor Nederlanders in India

Mogelijk vijfjarig visum voor Nederlanders in India

06-07-2017 14:40

India zal binnenkort een beslissing maken over een visum voor Nederlandse paspoorthouders. Er wordt namelijk gesproken over een werk- of toeristenvisum voor vijf jaar voor iedereen met een Nederlands paspoort. Premier Narendra Modi kondigde dit aan tijdens zijn bezoek aan de Indiase gemeenschap in Den Haag. Nederland heeft na Engeland de meeste inwoners van Indiase origine. Lees verder »


Verbeterde voorwaarden e-visa India

Verbeterde voorwaarden e-visa India

18-05-2017 15:45

De voorwaarden van het e-visum voor India zijn recent aangepast in het voordeel van u als reiziger. Waar er voorheen één e-visum beschikbaar was, geldig voor toerisme en zakenreizen, heeft u nu de keuze uit 3 typen e-visa. Vanaf heden kunt u een aanvraag indienen voor een e-tourist visa, een e-business visa of een e-medical visa, geldig voor resp. toerisme, zakenreizen en medische reizen. Lees verder »