6468
visums verwerkt
deze maand

Visum voor India

Nu online aanvragen

Vraag nu online uw visum voor India aan

U kunt uw aanvraag voor India eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor India is beschikbaar vanaf € 114,95 per persoon. Wij accepteren betaling via iDEAL, overschrijving of PayPal.

Toerisme: beschikbare visums

Een toeristenvisum is geschikt voor toeristische reizen. Hieronder wordt voornamelijk vakantie verstaan.

 Max. reizen  Dagen geldig  Prijs  
Dubbele reis max. 60 dagen € 114,95 Aanvragen

Visum India Online Aanvragen

Op deze website kunt u eenvoudig uw visum voor India aanvragen. Hiervoor vult u het online visumaanvraagformulier in. U ontvangt dan, na betaling via iDEAL of Mister Cash, binnen uiterlijk 72 uur van ons het visum. Doordat u met iDEAL of Mister Cash kunt betalen, is dit de makkelijkste en snelste manier voor u om een visum voor India aan te vragen. Daarnaast zijn wij bereikbaar per chat of telefoon indien u vragen heeft omtrent uw visumaanvraag. U kunt bij ons zowel een toeristenvisum als een zakenvisum India aanvragen. De kosten voor een visum bedragen € 114,95 per persoon.

Het visum voor India is ook aan te vragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. De kosten bedragen $82,- en kunnen alleen met creditcard betaald worden. Het aanvraagproces is in het Engels en u dient zelf uw gegevens te controleren. Bij eventuele fouten dient u een nieuw visum aan te vragen.

Welk visum voor India heb ik nodig?

Wanneer u naar India reist bent u verplicht over een visum te beschikken. Het e-visum voor India is de makkelijkste en snelste manier om een visum voor India te verkrijgen. Er zijn 3 verschillende e-visa voor India beschikbaar. U heeft de keus tot een eTourist Visa, een eBusiness Visa en een eMedical Visa. Deze visa zijn geldig voor resp. toerisme, zakenreizen of medische reizen. U kiest bij uw aanvraag het type visum dat past bij uw reisdoel. Door onderstaand op een type visum te klikken leest u alles over de voorwaarden en geldigheid van dit visum:

Levering en levertijd

Alvorens uw aanvraag in te dienen in India controleren we uw aanvraag handmatig. De verwerking door de Indiase overheid duurt maximaal 72 uur. Meestal leveren wij het visum al binnen 48 uur. Als uw aankomstdatum ver in de toekomst ligt kan het voorkomen dat we, in verband met de geldigheid van het visum, even wachten met het indienen van uw aanvraag. Let op! U dient het visum minimaal 4 werkdagen van te voren aan te vragen. Daarna is het niet mogelijk een e-visum aan te vragen.

Overzicht van de aanvraagprocedure

Uw visum voor India aanvragen via deze website gaat snel en eenvoudig.

  • Houd uw paspoort bij de hand. Het is belangrijk dat de gegevens die u invoert overeenkomen met die op uw paspoort.
  • Vul het aanvraagformulier in. Het aanvraagformulier kunt u in het Nederlands invullen. Controleer of u de gegevens correct heeft overgenomen van uw paspoort. Kies bij ‘reden van uw reis’ het type visum en uw reisdoel. Voor uw visumaanvraag is een scan van uw paspoort en pasfoto benodigd. Deze kunt u uploaden op het aanvraagformulier door ‘documenten nu aanleveren’ met ‘ja’ te beantwoorden. Indien u een eBusiness Visa (zakenvisum) aanvraagt wordt ook een scan van uw visitekaartje, het adres van uw bedrijf, het bedrijf dat u bezoekt in India en de naam van uw contactpersoon gevraagd. We sturen u hierover een bericht nadat u uw aanvraag heeft afgerond. U kunt deze gegevens vervolgens per e-mail aanleveren. Wilt u voor meerdere personen een visum voor India aanvragen? Als u onderaan op het formulier op ‘reiziger toevoegen’ klikt kunt u de gegevens van de volgende persoon invullen. Indien u vragen heeft over het invullen van het formulier staat we u graag te woord. We zijn dagelijks telefonisch en per e-mail bereikbaar.
  • De betaling van uw e-visum voor India kunt u voldoen met iDeal, Mister Cash of per overboeking. Het is dus niet nodig om over een credit card te beschikken.
  • Na het afronden van uw aanvraag ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Hierin vindt u een overzicht van uw aanvraag.
  • Wij controleren uw aanvraag en de door u bijgevoegde scans. We nemen contact met u op als we hierbij bijzonderheden signaleren. Als uw aanvraag compleet is dienen we deze in bij de Indiase overheid. Vervolgens ontvangen we uw visum binnen 72 uur.
  • U ontvangt uw e-visum van ons per e-mail. Deze dient u uitgeprint mee te nemen op reis.
  • Bij aankomst in India worden er biometrische gegevens afgenomen, denk hierbij aan een vingerafdruk en een irisscan.
  • Belangrijk! Als de gegevens op uw e-visum niet overeenkomen met die op uw paspoort is uw e-visum niet geldig en kunt u hiermee dus niet naar India reizen, controleer dit dus goed.

Voor wie is een visum voor India verplicht?

Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een e-visum nodig voor een toeristisch of zakelijk bezoek aan India. Heeft u een andere nationaliteit en weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor een e-visum voor India? Neemt u dan contact met ons op. Wij gaan het graag voor u na.

Belangrijke informatie over reizen met kinderen

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Officieel visum

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

Snel geleverd

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

Visum aanvragen

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via iDEAL, overschrijving of Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.