De 10 mooiste plekken van India om te bezoeken

Kleurrijk India: 10 bezienswaardigheden

Het is een land van buitenaardse landschappen om doorheen te reizen. Van prachtige meren en eindeloze glooiende vlaktes tot de met sneeuw bedekte Himalaya in het noorden. Het is ook de thuisbasis van wilde festivals, romantische mausolea en enkele van de meest hectische steden ter wereld.

Hier volgt een selectie van enkele van de mooiste plekken van het uitgestrekte, prachtige India:

1. Valley of Flowers National Park, Uttarakhand

Ontdekt door een bergbeklimmer in 1931, ligt de vallei, verborgen tussen de hoge Himalaya-bergen met de Zanskar Ranges op de achtergrond en is vermeldt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De vallei komt tot leven met bloesems tijdens de warmere maanden. De beste tijd om te bezoeken is tussen juli en oktober.

2. Hawa Mahal, Jaipur, Rajasthan

Hawa Mahal of Palace of Winds werd gebouwd in 1799, als een uitbreiding van Jaipur's Royal City Palace. Het was oorspronkelijk ontworpen om vrouwelijke leden van de koninklijke familie straatscènes te laten zien zonder gezien te worden.

3. Nubra Valley, Ladakh

Ladakh, een van de meest adembenemende gebieden van India, herbergt torenhoge bergen en diepe valleien. De Shyok-rivier snijdt door de Nubra-vallei, die in het meest noordelijke deel van Ladakh ligt.

4. Adalaj Stepwell, Adalaj, Ahmedabad

Adalaj Stepwell, de belichaming van Indo-islamitische architectuur en design, is een trappenhuis van vijf verdiepingen hoog die dateert uit 1499. Alle muren zijn voorzien van patronen, zoals bloemen en vogels, evenals mythologische scènes.

5. Agatti, Lakshadweep

Bijzondere gebieden India uitzicht water

Het kleine Agatti-eiland ligt 460 kilometer voor de kust van Kochi en maakt deel uit van Lakshadweep. Een eiland met een lagune en levendig rif. Het witte zand, de diverse koraalriffen en de turquoise wateren maken het tot de ultieme strandvakantie, hoewel toeristen een speciale vergunning nodig hebben om het te bezoeken.

6. Dal Lake, Srinagar

Dal Lake staat bekend als de "parel in de kroon" van het door India bestuurde Kasjmir. Het  is een must om te bezoeken in Srinagar. Omzoomd door prachtige tuinen en met sneeuw bedekte bergen, kan het meer het beste worden bezocht tijdens een tocht in een traditionele houten shikara, Srinagar's versie van de gondel.

7. Sam Sand Dunes, Jaiselmer, Rajasthan

Sam Sand Dunes, gelegen aan de rand van Jaiselmer, is een van de meest toegankelijke delen van de Great Thar Desert - of de Sahara van India. Een kameelrit tijdens de gouden uren, zonsopgang of zonsondergang - biedt de beste uitzichten en ervaringen.

8. Kanyakumari, Tamil Nadu

Het pittoreske Kanyakumari, voorheen bekend als Kaap Comoren, ligt op het puntje van het Indiase vasteland in het uiterste zuiden. Het is de thuisbasis van het Vivekananda Rock Memorial, gelegen op een klein rotsachtig eiland en gewijd aan Swami Vivekananda, een heilige Nadoe.

9. Munnar, Kerala

Munnar staat bekend om zijn glooiende heuvels en theeplantages en ligt in de zuidelijke deelstaat Kerala in India. Het is ook de thuisbasis van Anamudi Peak, de hoogste berg in Zuid-India en de grootste populatie van Nilgiri Tahr, een bedreigde schapensoort.

10. Lotus Tempel, New Delhi

Deze elegante lotusvormige tempel heeft sinds de opening in 1986 meer dan 70 miljoen gelovigen verwelkomd. Het is een van de vele Bahá'í Huizen van Aanbidding, een religieus centrum van het Bahá'í-geloof.

Houd het actuele reisadvies van India in de gaten

Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over India voordat u een reis plant. Uitgebreide informatie kunt u ook terugvinden op onze E-visums.nl pagina reisadvies India.

Zodra India weer de grenzen voor reizigers met de niet-Indiase nationaliteit heropent kunt u bij E-visums.nl snel en eenvoudig een visum India aanvragen.