Voorwaarden

Voorwaarden van het visum India

Als u een visum voor India nodig heeft dan adviseren wij u eerst goed de diverse voorwaarden door te nemen voor de verschillende visa. Door goed geïnformeerd te zijn voorkomt u eventuele problemen. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat er iets misgaat en vergroot u de kans op een probleemloze reis naar India.

E-visums.nl is specialist in het leveren van het elektronisch visum voor India visum voor India.

Welk visum India heb ik nodig?

Het type visum voor India dat u aan kunt vragen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw reisduur en reisdoel. De snelste en makkelijkste manier om een India visum aan te vragen is het e-visum. Dit visum India kunt u geheel online aanvragen.

Voor India zijn drie soorten e-visa beschikbaar, te weten:

  • een toeristenvisum (eTourist Visa India)
  • een zakenvisum (eBusiness Visa India)
  • een medisch visum (eMedical Visa India)

Wanneer u niet in aanmerking komt voor een e-visum kunt u een fysiek visum voor India aanvragen. 

De voorwaarden van het e-visum (elektronisch visum) India

Bij de aanvraag van een van een e-visum dien u aan alle voorwaarden te voldoen. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • Uw reis heeft een medisch, zakelijk of toeristisch doel. Indien het een zakelijke reis betreft lees dan de voorwaarden goed door van het e-business visum.
  • Met het e-visum mag u maximaal 60 dagen verblijven in India.
  • Het zakenlijke- en toeristische e-visum geeft recht op tweemaal toegang tot India (double entry), waarbij de dagen dat u niet in India verblijft wel afgaan van de totale 60 dagen.
  • Het medische e-visum geeft recht op driemaal toegang tot India (triple entry), waarbij de dagen dat u niet in India verblijft wel afgaan van de totale 60 dagen.
  • U dient het visum minimaal 4 werkdagen voor vertrek aan te vragen.
  • U dient aan te komen op het vliegveld wat u heeft aangegeven bij de aanvraag.
  • Met het e-visum mag u niet werken in India. Mocht dat uw wens zijn lees dan de e- business visum voorwaarden door.
  • Met het elektronisch visum mag u niet wonen in India.
  • Uw paspoort dient minimaal nog 6 maanden geldig te zijn na aankomst in India.
  • U kan enkel via een van de toegestane vliegvelden of zeehavens aankomen.
  • U kan enkel per vliegtuig of boot aankomen in India.
  • De visumaanvraag dient vooraf betaald te worden en deze kosten kunnen niet teruggevraagd worden indien e.e.a. niet goed verloopt bij de aanvraag van het visum. Gegevens kunnen nog veranderd worden zolang de aanvraag nog niet in behandeling is. Is de aanvraag in behandeling dan kan er niets meer teruggedraaid worden. Als er een afkeuring volgt dan dient u een nieuw visum aan te vragen waarbij opnieuw de kosten in rekening worden gebracht.
  • Uw paspoortgegevens dienen exact overeen te komen met het visum voor India. U dient het paspoort mee te nemen waar ook het visum mee aangevraagd is.
  • U dient te beschikken over een retour vliegticket of doorvlucht bij aankomst in India.
  • U dient een goede scan van uw pasfoto toe te voegen.
  • U dient een goede scan van uw paspoort toe te voegen.
  • U dient voor een eBusiness visum (zakenvisum) een goede scan van uw visitekaart/businesscard toe te voegen.
  • U ontvangt het visum per mail.
  • U dient het visum voor India uit te printen en bij uw paspoort te voegen.
  • U mag zich niet in laten schrijven bij een onderwijsinstelling in India.
  • Beschermde gebieden in India kunt u met een elektronisch visum niet betreden. Belangrijk: Indien u een van de beschermende gebieden wenst te bezoeken dan dient u minimaal 6 weken voor aankomst deze aanvraag in te dienen. Om India te kunnen betreden bent u verplicht om een visum voor India te hebben.

 

Visum India aanvragen »