Voorwaarden

Voorwaarden van het visum India

Als u een visum voor India aan wilt vragen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Neem deze zorgvuldig door voordat u uw visumaanvraag indient. Door goed geïnformeerd te zijn voorkomt u eventuele problemen en vergroot u de kans op een probleemloze reis naar India. 

Welk visum India heb ik nodig?

Het type visum voor India dat u aan kunt vragen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw reisduur en reisdoel. De snelste en makkelijkste manier om een India visum aan te vragen is het e-visum. Dit type visum voor India kunt u geheel online aanvragen.

U kunt via deze website twee soorten e-visa voor India aanvragen, te weten:

  • Een toeristenvisum (eTourist Visa India)
  • Een zakenvisum (eBusiness Visa India)

Wanneer u niet in aanmerking komt voor een e-visum kunt u een fysiek visum voor India aanvragen. 

travel to india

De voorwaarden van het e-visum India

Bij de aanvraag van een van een e-visum voor India dien u aan alle hieronder genoemde voorwaarden te voldoen.

De volgende voorwaarden hebben betrekking op uw reis en verblijf in India:

  • Uw reis heeft een zakelijk of toeristisch doel.
  • Met het e-visum mag u maximaal 60 dagen verblijven in India.
  • Het zakenlijke- en toeristische e-visum geeft recht op tweemaal toegang tot India (double entry), waarbij de dagen dat u niet in India verblijft wel afgaan van de totale 60 dagen.
  • U dient aan te komen op het vliegveld of de haven die u heeft opgegeven bij de aanvraag.
  • Met het e-visum mag u geen betaald werk uitvoeren in India.
  • U mag zich niet in laten schrijven bij een onderwijsinstelling in India.
  • Met het elektronisch visum mag u niet in India wonen.
  • U mag enkel per vliegtuig of boot aankomen in India op één van de toegestane vliegvelden of zeehavens.
  • U dient te beschikken over een retourticket of doorvlucht bij aankomst in India.

Onderstaande voorwaarden hebben betrekking op uw reisdocumenten en de aanvraagprocedure:

  • U dient het visum minimaal 4 werkdagen voor vertrek aan te vragen.
  • Uw paspoort dient minimaal nog 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in India.
  • Uw paspoortgegevens dienen exact overeen te komen met het visum voor India. U dient met het paspoort te reizen waar het visum mee aangevraagd is.
  • De visumaanvraag dient vooraf betaald te worden en deze kosten kunnen niet geretourneerd worden indien uw aanvraag wordt afgekeurd. Gegevens kunnen nog veranderd worden zolang de aanvraag nog niet in behandeling is. Is de aanvraag in behandeling dan kunnen er geen wijzigingen worden gedaan. Als er een afkeuring volgt dan dient u een nieuw visum aan te vragen waarbij opnieuw de kosten in rekening worden gebracht.
  • U dient een goede scan van uw pasfoto toe te voegen.
  • U dient een goede scan van uw paspoort toe te voegen.
  • U dient voor een eBusiness visum (zakenvisum) een goede scan van uw visitekaart/businesscard toe te voegen.
  • Beschermde gebieden in India kunt u met een elektronisch visum niet betreden. Belangrijk: Indien u een van de beschermende gebieden wenst te bezoeken dan dient u minimaal 6 weken voor aankomst deze aanvraag in te dienen.
  • U ontvangt het visum per e-mail.
  • U dient het visum voor India uit te printen en bij uw paspoort te voegen.