Uitleg aanvraagformulier

Aanvraagformulier visum Turkije

Het aanvraagformulier voor het visum Turkije is eenvoudig en geheel in het Nederlands in te vullen. Op het aanvraagformulier vindt u bij elk invulveld een toelichting. Op deze pagina lichten we het aanvraagformulier verder toe.

Voordat u uw aanvraag start

Voordat u start met het invullen van het aanvraagformulier voor uw visum Turkije is het belangrijk dat u nagaat of u aan alle voorwaarden van het e-visum voldoet. Let u hierbij op de maximaal toegestane verblijfsduur (90 dagen) en de geldigheid van uw reisdocument. Voor de meeste Nederlandse en Belgische reizigers die als toerist of zakenreiziger naar Turkije willen reizen geldt dat ze in aanmerking komen voor een e-visum.

Houd uw paspoort of identiteitskaart bij de hand. Op het aanvraagformulier wordt u gevraagd een aantal gegevens in te vullen die u van uw reisdocument dient over te nemen.

U hoeft geen reis geboekt te hebben om een visum voor Turkije aan te vragen. Het is ook niet nodig een vluchtbevestiging of boekingsbevestiging van een accommodatie bij te voegen. Ook een paspoort- of pasfoto scan hoeft u niet te uploaden.

Het aanvraagformulier

Als u gecontroleerd heeft of u aan de voorwaarden van het Turkse visum voldoet en uw reisdocument bij de hand heeft kunt u het aanvraagformulier openen.

Aanvraagformulier visum Turkije »

Aankomstdatum

aanvraagformulier-aankomstdatum

 

 

 

Vul de datum van uw geplande aankomst in Turkije in. Uw visum is vanaf de ingangsdatum 180 dagen geldig. In deze 180 dagen kunt u, indien gewenst, meerdere keren naar Turkije reizen. U mag in totaal maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Wanneer uw aankomstdatum meer dan 90 dagen in de toekomst ligt, zullen wij uw visum 90 dagen voor vertrek aanvragen. Dit is een beperking die de Turkse overheid in heeft gesteld.

 

Wanneer u het vakje ‘bent u van plan meerdere keren naar Turkije te reizen?’ aanvinkt dan vragen we uw visum aan met uw aankomstdatum als ingangsdatum van het visum aan. De 180 dagen geldigheid van uw visum gaan dan dus later in, waardoor u uw visum nog eens kunt gebruiken voor een latere reis naar Turkije. Als u dit vakje niet aanvinkt is de ingangsdatum van uw visum per direct.

Contactgegevens

aanvraagformulier-contactgegevens

 

Hier vult u uw contactgegevens in. Deze gegevens worden enkel gebruikt als correspondentiegegevens. Op het opgegeven e-mailadres ontvangt u uw visum(s). Controleer deze dus alstublieft goed. Uw telefoonnummer gebruiken we enkel voor noodgevallen m.b.t. uw visumaanvraag. Indien u voor meerdere personen een visum aanvraagt hoeft u enkel de contactgegevens van de hoofdaanvrager in te vullen.

Wanneer u uw visum ook per post wenst te ontvangen, vinkt u dan het hiervoor bestemde vakje aan. We sturen uw visum direct na ontvangst per post naar het door u opgegeven adres.

Als u uw Turkije visum met spoed nodig heeft dan vinkt u hier het vakje 'spoed (15 min)' aan.

Reizigersgegevens

Neem voor het invullen van uw persoonsgegevens uw reisdocument bij de hand.

aanvraagformulier-reizigersgegevens

 

Het is belangrijk dat u de gevraagde gegevens overneemt zoals ze op uw paspoort of identiteitskaart staan. Wanneer er een fout staat in deze gegevens, zoals een spelfout in uw naam of een fout in het documentnummer, is uw visum niet geldig. Een reeds uitgegeven visum kan niet meer worden gewijzigd. U moet in zo'n geval een nieuw visum aanvragen.

Wij controleren uw visumaanvraag altijd op de meest voorkomende fouten. Is het door u opgegeven paspoortnummer bijvoorbeeld te lang, dan nemen we contact met u op voor we uw aanvraag indienen zodat u dit kunt wijzigen. We beschikken echter niet over een scan van uw paspoort of identiteitskaart, waardoor het niet mogelijk is alle fouten op te sporen.

Let erop dat u al uw namen overneemt zoals ze op uw reisdocument staan. Heeft u meerdere namen? Vul ze dan allemaal in.

De naam van uw moeder en vader hoeft u enkel in te vullen voor reizigers jonger dan 18 jaar. Voor volwassen reizigers zijn deze velden optioneel.

Reiziger toevoegen

Reist u met meer personen naar Turkije? Dan kunt u eenvoudig een visumaanvraag voor meerdere personen indienen. U doet dit door onderaan het aanvraagformulier op de knop ‘reiziger toevoegen’ te klikken. Er openen zich dan vanzelf invulvelden waar u de persoonsgegevens voor een volgende reiziger in kunt vullen. Voor een eventuele volgende reiziger herhaalt u dit, net zolang tot u de gegevens van uw gehele reisgezelschap heeft ingevuld.

Aanvraag controleren

Heeft u alle gegevens ingevuld en bent u klaar om uw aanvraag in te dienen? Controleert u dan alstublieft nogmaals of u alle gegevens correct heeft ingevuld. Als dit het geval is klikt u op de kop ‘aanvraag controleren’ en wordt u naar het betaalscherm geleid. Alles over het betalen van uw visum voor Turkije leest u op de pagina over de betaling.

Visum Turkije nu aanvragen »