Voorwaarden

Voorwaarden Turkije visum

Aan het visum voor Turkije is een aantal voorwaarden verbonden. Op deze pagina vindt u alles over de voorwaarden en vereisten. Deze voorwaarden gelden voor het digitale visum voor Turkije, ook wel het e-visum voor Turkije, of Evisa Turkije genoemd. Indien u niet aan de voorwaarden op deze pagina voldoet verwijzen we u naar het Turkse consulaat voor het aanvragen van uw visum.

Wie komt in aanmerking voor het e-visum voor Turkije?

Toeristische en zakelijke reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een visum nodig om naar Turkije te reizen. Ook kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van hun eigen visum voor Turkije. Indien u een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse of Belgische kunt u contact met ons opnemen. Wij gaan graag voor u na of u in aanmerking komt voor het visum voor Turkije.

Met een Nederlands of Belgisch verblijfsdocument of verblijfsvergunning komt u niet in aanmerking voor het e-visum voor Turkije. We raden u aan contact op te nemen met een van de Turkse consulaten

Het doel van uw reis: Toerisme en zakelijke reizen

Het e-visum voor Turkije is geschikt voor toeristische en zakelijke reizen naar Turkije. Met een toeristische reis wordt een vakantiereis of vrienden- of familiebezoek bedoeld. Onder een zakelijke reis naar Turkije wordt o.a. het bezoeken van zakelijke klanten, leveranciers, het deelnemen aan training of het bezoeken van een conferentie verstaan. Wanneer u in dienst treed van een Turkse organisatie komt u niet in aanmerking voor het e-visum voor Turkije. Meer informatie over een visum wanneer u wilt werken in Turkije vindt u op onze pagina over het werkvisum voor Turkije.

Cruise reis Turkije

Of u een visum voor Turkije nodig heeft wanneer u met een cruise schip naar Turkije reist is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Indien uw cruise vanaf Turkije vertrekt en u naar een Turkse luchthaven vliegt dient u in het bezit te zijn van een Turks visum. U kunt uw visum aanvragen via deze website.
  • Indien uw cruiseschip aanlegt in een Turkse haven en u het cruiseschip niet verlaat heeft u geen visum voor Turkije nodig.
  • Indien u de plaats waar uw cruiseschip aanlegt minder dan 72 uur bezoekt wordt u toestemming verleent door de lokale autoriteiten en hoeft u geen visum aan te vragen.
  • Indien u verder reist dan enkel de plaats van aankomst dient u wel een visum voor Turkije aan te vragen.

Cruiseschip Turkije

Vereisten paspoort of ID kaart

Om een Turkije visum aan te vragen dient u in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart die nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment van aankomst in Turkije. Kinderen dienen in het bezit te zijn van hun eigen paspoort of identiteitskaart.

Voorwaarden aan uw verblijf in Turkije

Op uw Turkse visum vindt u de ingangsdatum van uw visum ('valid from'). Vanaf deze datum mag u naar Turkije reizen. Binnen de geldigheid van uw visum (180 dagen) mag u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven, indien gewenst verdeeld over meerdere reizen. Op de informatiepagina over de geldigheid van het visum Turkije vindt u meer informatie hier omtrent.

Visum aanvragen

Voldoet u aan de voorwaarden van het e-visum voor Turkije? Dan kunt u uw visum snel een eenvoudig aanvragen via deze website. Indien u op zeer korte termijn naar Turkije reist kunt u een spoedaanvraag indienen.