Geldigheid van een visum Turkije

De geldigheid van een visum Turkije

Om naar Turkije te reizen is het verplicht om een goedgekeurd visum te hebben. De geldigheid van een visum Turkije is 180 dagen. U mag het visum voor Turkije binnen deze 180 dagen gebruiken voor een onbeperkt aantal reizen naar Turkije. Binnen de geldigheid van 180 dagen mag u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Deze 90 dagen mogen aaneengesloten of verdeeld zijn over meerdere reizen. Blijft u langer in Turkije dan de geldigheid van het visum dan verblijft u illegaal in het land. U loopt dan een risico op een uitzetting of een boete. Wij raden u ten zeerste aan om dan ook niet buiten de geldigheid van uw visum naar Turkije af te reizen of nog in Turkije te verblijven.

Visum Turkije 180 dagen geldig

U voert op het aanvraagformulier voor uw visum Turkije uw aankomstdatum in. Het visum voor Turkije heeft een geldigheidsduur van 180 dagen vanaf het moment dat deze is uitgegeven. Gaat u niet direct op vakantie dan kunt u kiezen om een andere ingangsdatum in te voeren. U kiest dan een datum waarvan u denkt in Turkije aan te komen.
 De visumaanvraag wordt dan verwerkt met de door u ingevoerde datum. Het is niet verplicht om ten tijde van de aanvraag een vliegticket te hebben geboekt. Een tip van ons is dat als u de de data kiest van aankomst dat u het visum enkele dagen eerder al laat ingaan. Mocht uw vakantie worden vervroegd dan kunt u alsnog met dit visum op reis gaan. 

Maximaal 90 dagen verblijven met een visum Turkije

Het visum is in zijn totaliteit 6 maanden (180 dagen) geldig, echter kunt u hiermee maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Deze 90 dagen kunnen worden verdeeld over meerdere reizen of u verblijft aaneengesloten 90 dagen in Turkije. U kunt dus zelf bepalen wanneer en hoelang u gebruik maakt van de 90 dagen die u in Turkije mag verblijven. Houdt u er wel rekening mee dat deze 90 dagen binnen de 180 dagen geldigheid vallen van het visum. Vallen deze erbuiten dan kunt u hier geen gebruik van maken. U dient Turkije uiterlijk weer te verlaten op de datum dat uw visum verloopt.

Reisdocumenten

Belangrijk is dat uw paspoort of ID kaart nog minimaal 6 maanden geldig is bij uw aankomst in Turkije. U dient altijd te reizen met het reisdocument waarmee het visum is aangevraagd, deze zijn aan elkaar gekoppeld. Wanneer u een nieuw paspoort of een nieuwe ID-kaart aanvraagt, dient u ook een nieuwe visum voor Turkije aan te vragen. 

Visum verlopen?

Wij hebben voor u hieronder een afbeelding toegevoegd hoe een visum Turkije eruit ziet. U ziet dan aan de rechterzijde de ingang en verloopdatum van het visum. Als de verloopdatum is verstreken dan is het visum niet meer geldig. U kunt dan op geen enkele manier meer gebruik maken van dit visum. Er zijn voor Turkije verschillende visa te krijgen. Indien u voor een langere periode dan 90 dagen in Turkije wilt verblijven kijkt u dan op de onze informatiepagina over de Turkse consulten.

Turkije visum