Geldigheid

De geldigheid van een visum Turkije

Om naar Turkije te reizen is het verplicht om een goedgekeurd visum te hebben. De geldigheid van een visum Turkije is 180 dagen. U mag het visum voor Turkije binnen deze 180 dagen gebruiken voor een onbeperkt aantal reizen naar Turkije. Binnen de geldigheid van 180 dagen mag u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Deze 90 dagen mogen aaneengesloten of verdeeld zijn over meerdere reizen. Blijft u langer in Turkije dan de geldigheid van het visum dan verblijft u illegaal in het land. U loopt dan een risico op een uitzetting of een boete. Wij raden u ten zeerste aan om dan ook niet buiten de geldigheid van uw visum naar Turkije af te reizen of nog in Turkije te verblijven.

Visum Turkije 180 dagen geldig

U voert op het aanvraagformulier voor uw visum Turkije uw aankomstdatum in. Het visum voor Turkije heeft een geldigheidsduur van 180 dagen vanaf het moment dat deze is uitgegeven. Gaat u niet direct op vakantie dan kunt u kiezen om een andere ingangsdatum in te voeren. U kiest dan een datum waarvan u denkt in Turkije aan te komen.
 De visumaanvraag wordt dan verwerkt met de door u ingevoerde datum. Het is niet verplicht om ten tijde van de aanvraag een vliegticket te hebben geboekt. Een tip van ons is dat als u de de data kiest van aankomst dat u het visum enkele dagen eerder al laat ingaan. Mocht uw vakantie worden vervroegd dan kunt u alsnog met dit visum op reis gaan. 

Maximaal 90 dagen verblijven met een visum Turkije

Het visum is in zijn totaliteit 6 maanden (180 dagen) geldig, echter kunt u hiermee maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Deze 90 dagen kunnen worden verdeeld over meerdere reizen of u verblijft aaneengesloten 90 dagen in Turkije. U kunt dus zelf bepalen wanneer en hoelang u gebruik maakt van de 90 dagen die u in Turkije mag verblijven. Houdt u er wel rekening mee dat deze 90 dagen binnen de 180 dagen geldigheid vallen van het visum. Vallen deze erbuiten dan kunt u hier geen gebruik van maken. U dient Turkije uiterlijk weer te verlaten op de datum dat uw visum verloopt.

Reisdocumenten

Belangrijk is dat uw paspoort of ID kaart nog minimaal 6 maanden geldig is bij uw aankomst in Turkije. U dient altijd te reizen met het reisdocument waarmee het visum is aangevraagd, deze zijn aan elkaar gekoppeld. Wanneer u een nieuw paspoort of een nieuwe ID-kaart aanvraagt, dient u ook een nieuwe visum voor Turkije aan te vragen. 

Visum verlopen?

Wij hebben voor u hieronder een afbeelding toegevoegd hoe een visum Turkije eruit ziet. U ziet dan aan de rechterzijde de ingang en verloopdatum van het visum. Als de verloopdatum is verstreken dan is het visum niet meer geldig. U kunt dan op geen enkele manier meer gebruik maken van dit visum. Er zijn voor Turkije verschillende visa te krijgen. Indien u voor een langere periode dan 90 dagen in Turkije wilt verblijven kijkt u dan op de onze informatiepagina over de Turkse consulten.

Turkije visum