Visumplicht

Visumplicht voor Turkije

Sinds 2014 bestaat er voor Turkije een visumplicht. Voor de Nederlandse en Belgische nationaliteit die naar Turkije willen reizen bestaat er een visumplicht. Dit houdt in dat men vooraf een goedgekeurd visum dient te hebben. Men kan nu eenvoudig zelf online een visum voor Turkije aanvragen.

Online visum

In het verleden konden reizigers naar Turkije nog een visum krijgen in het vliegtuig of bij aankomst. Vaak stond er bij aankomst een lange rij voor de visa balies. Toeristen en zakelijke reizigers konden dan eenvoudig een visum kopen ter plekke.Men betaalde hiervoor een kleine vergoeding en men kon zonder problemen Turkije in. De Turkse overheid heeft in 2014 bepaald dat dit anders moest gaan. Het verkrijgen van het visum ter plaatse zorgde voor lange rijen en gefrustreerde reizigers. In principe heeft het digitale visum dezelfde voorwaarden als het eerdere visum wat ter plekke werd afgegeven. Nu is het wel verplicht dat men dit visum voor aanvang van de vlucht al in het bezit dient te hebben. Men kan nu eenvoudig online het Turks visum aanvragen. Dit kan zowel bij een tussenpersoon als bij de officiële website van de Turkse overheid.

Voor wie geldt de visumplicht allemaal?

Voor Turkije zijn er twee soorten visa. Men geeft het digitale toeristenvisum uit en het reguliere visa via het Turkse consulaat. Indien u in aanmerking wilt komen voor een regulier visum dan kunt u contact met ons opnemen. Wij hebben diverse ingangen bij het Turks consulaat.

Turkse nationaliteiten zelf hebben geen visum nodig om af te reizen naar Turkije. Men dient dan wel een geldig Turks paspoort te hebben. Alle andere personen die niet de Turkse nationaliteit hebben vallen dan onder de visumplicht voor Turkije. Let wel op; Niet iedereen heeft een visum nodig voor Turkije. Hier zijn per nationaliteit speciale afspraken voor gemaakt. Zo hebben Marokkaanse nationaliteiten geen toeristenvisum nodig om naar Turkije te reizen. Indien u niet zeker bent of uw nationaliteit een visum nodig heeft neem dan contact met ons op via ons gratis telefoonnummer.

E-visum verplicht

Voor toeristen en zakelijke bezoeken dienen de Nederlandse en de Belgische nationaliteiten een E-visum Turkije te hebben. U kan deze eenvoudig en snel via het Nederlandse aanvraagformulier indienen. Men kan eenvoudig met Bancontact of IDEAL betalen. Na onze controle op uw aanvraag zullen wij uw visumaanvraag in behandeling nemen. Nadat wij de goedkeuring uit Turkije hebben ontvangen zullen wij het e-visum per mail of per post aan u verstrekken. Wij hebben voor u een aantal zaken uitgeschreven zodat u zelf alle informatie eenvoudig nog eens na kunt lezen:

Komt u niet in aanmerking voor het visum Turkije?

Komt u niet in aanmerking voor het E-visum Turkije en een van de onderstaande kopjes is op u van toepassing dan zal u zelf langs het Turks consulaat dienen te gaan voor het aanvragen van een regulier visum. Is uw e-visum afgewezen en onderstaande opties zijn niet op u van toepassing dan kan er een ander reden zijn dat u deze is ontzegd. U kan dan via het Turkse consulaat meer informatie krijgen.

  • U gaat werken in Turkije
  • U gaat in turkije wonen
  • U gaat studeren in Turkije

Altijd een visum voor Turkije

Turkije heeft een een visumplicht, u kan nooit Turkije betreden zonder dat u in het bezit bent van een visum. Reist u toch af naar Turkije zonder visum dan zal u de toegang kunnen worden ontzegd. Wij raden af zonder visum naar Turkije af te reizen en te zorgen dat u deze altijd voor aanvang van uw reis in bezit heeft.