Visumplicht voor Turkije

Visumplicht voor Turkije

Sinds 2014 bestaat er voor Turkije een visumplicht. Dit betekent dat er een visum nodig is om het land te mogen betreden. In de meeste gevallen kunt u zelf eenvoudig online een visum voor Turkije aanvragen.

Online visum

In het verleden konden reizigers naar Turkije nog een visum krijgen in het vliegtuig of bij aankomst. Toeristen en zakelijke reizigers konden dan eenvoudig een visum kopen ter plekke. Het verkrijgen van het visum ter plaatse zorgde voor lange rijen en gefrustreerde reizigers. De Turkse overheid heeft in 2014 een alernatief voor het visum bij aankomst in het leven geroepen; het e-visum. In principe heeft het digitale visum dezelfde voorwaarden als het eerdere visum wat ter plekke werd afgegeven. Het voordeel van het e-visum is dat u deze eenvoudig online kunt aanvragen. Dit kan zowel bij een tussenpersoon als bij de officiële website van de Turkse overheid.

Visumplicht Turkije

Voor wie geldt de visumplicht?

Voor Turkije zijn er twee soorten visa. De Turkse overheid geeft het digitale toeristenvisum (e-visum) uit en het reguliere visa via het Turkse consulaat. De meest makkelijke en eenvoudige manier van het aanvragen van een visum voor Turkije is het e-visum. Mocht u niet in aanmerking komen voor een e-visum, dan kunt u een regulier visum aanvragen bij het Turkse consulaat. 

E-visum verplicht

Turkse nationaliteiten zelf hebben geen visum nodig om af te reizen naar Turkije. Men dient dan wel een geldig Turks paspoort te hebben. Alle andere personen die niet de Turkse nationaliteit hebben vallen dan onder de visumplicht voor Turkije. Let wel op; Niet iedereen heeft een visum nodig voor Turkije. Hier zijn per nationaliteit speciale afspraken voor gemaakt. Zo hebben Marokkaanse paspoorthouders geen toeristenvisum nodig om naar Turkije te reizen. Indien u niet zeker bent of uw nationaliteit een visum nodig heeft neem dan contact met ons op via ons gratis telefoonnummer.

Voor toeristen en zakelijke bezoeken dienen de Nederlandse en de Belgische nationaliteiten een E-visum Turkije te hebben. U kan deze eenvoudig en snel via het Nederlandse aanvraagformulier indienen. U kunt veilig online met Bancontact of IDEAL betalen. Na onze controle op uw aanvraag zullen wij uw visumaanvraag in behandeling nemen. Nadat wij de goedkeuring uit Turkije hebben ontvangen zullen wij het e-visum per mail aan u verstrekken. Wij hebben voor u een aantal zaken uitgeschreven zodat u zelf alle informatie eenvoudig nog eens na kunt lezen:

Komt u niet in aanmerking voor het e-visum Turkije?

In de volgende gevallen komt u in ieder geval niet in aanmerking voor een e-visum voor Turkije. U kunt contact opnemen met het Turkse consulaat voor het aanvragen van een visum voor verblijfsvergunning:

  • U gaat in turkije wonen
  • U gaat studeren in Turkije
  • U wilt langer dan 90 dagen in Turkije verblijven
  • Uw paspoortnationaliteit komt niet in aanmerking voor een e-visum

Is uw e-visumaanvraag afgewezen en bovenstaande opties zijn niet op u van toepassing dan kan er een ander reden zijn dat u deze is ontzegd. U kan dan via het Turkse consulaat meer informatie krijgen.

Altijd een visum voor Turkije

Turkije heeft een een visumplicht, u kan nooit Turkije betreden zonder dat u in het bezit bent van een visum. Reist u toch af naar Turkije zonder visum dan zal u de toegang kunnen worden ontzegd. Wij raden af zonder visum naar Turkije af te reizen en te zorgen dat u deze altijd voor aanvang van uw reis in bezit heeft.