Visum bij aankomst Turkije

Visum Turkije bij aankomst

Voorheen was het mogelijk om bij aankomst in Turkije op de luchthaven een visum te kopen. Sinds 1 november 2014 is het echter niet meer mogelijk een visum op het vliegveld in Turkije te kopen. U dient nu voor u naar Turkije reist (online) een visum aan te vragen.

Wat is een e-visum voor Turkije (online visum)?

Om de lange rijen bij de douane op de Turkse vliegvelden te voorkomen heeft de Turkse overheid het e-visum voor Turkije in het leven geroepen. Dit elektronische visum vervangt het visum dat door de douane werd afgegeven op de luchthaven of grensovergang. Het is niet meer mogelijk een visum bij aankomst te kopen. Reist u in 2019 of 2020 naar Turkije? Zorg dan dat u uw visum Turkije online heeft aangevraagd voor u op reis gaat.

Het aanvragen van een online visum voor Turkije gaat snel en makkelijk. U vult het aanvraagformulier op deze website (in het Nederlands) in en ontvangt uw visum, na betaling, meestal dezelfde dag nog per e-mail. Het visum neemt u uitgeprint of gedownload op uw telefoon of tablet mee. Bij aankomst in Turkije controleert de douane uw visum en kunt u Turkije betreden. Een grote vooruitgang vergeleken met de oude procedure, waarbij het voor kon komen dat u uren in de rij stond op het vliegveld.

Wanneer u een visum voor Turkije aan wilt vragen raden wij u aan te controleren of u aan de voorwaarden van het e-visum voldoet. Als dit het geval is kunt u uw Turkse visum direct online aanvragen.

Vliegtuig visum bij aankomst Turkije

Paspoortsticker of stickervisum voor Turkije

Een paspoortsticker of stickervisum voor Turkije kunt u aanvragen indien u niet in aanmerking komt voor het e-visum voor Turkije. Als u bijvoorbeeld langer dan 90 dagen in Turkije wilt erblijven of niet over de vereiste reisdocumenten beschikt.

Deze variant van het visum Turkije kunt u aanvragen door een afspraak te maken met één van de Turkse consulaten. U dient dan met uw paspoort naar het consulaat af te reizen om daar de paspoortsticker in uw paspoort te ontvangen.

Houd er rekening mee dat de procedure van het aanvragen van een stickervisum meer tijd in beslag neemt dan het aanvragen van een e-visum en dat het visum duurder is.