Visum Turkije verlopen

Visum Turkije verlopen?

Wanneer uw visum Turkije is verlopen dient u een nieuw visum aan te vragen als u weer naar Turkije wilt reizen. U dient in het bezit te zijn van een geldig visum en geldig paspoort of ID kaart als u Turkije betreedt. Als uw oude visum nog niet is verlopen, is het niet nodig om te wachten met het aanvragen van een nieuw visum totdat deze is verlopen.

Stel, uw oude visum is nog twee weken geldig, maar u wilt uw komende bezoek langer blijven dan deze twee weken. U kunt dan gewoon een nieuw visum aanvragen. Deze is dan weer 180 dagen geldig, waarbinnen u totaal maximaal 90 dagen in Turkije mag verblijven.

LET OP: U dient zich buiten Turkije te bevinden wanneer u een nieuw visum aanvraagt. Als u in Turkije bent en langer wenst te blijven, raden wij u aan uw Turkije visum ter plaatse te verlengen.

Wanneer verloopt mijn visum?

Wij hebben voor u hieronder uitgeschreven onder welke omstandigheden een visum voor Turkije kan verlopen. Mocht u naar aanleiding van onderstaande punten nog vragen hebben omtrent een verlopen visum dan kunt u telefonische of per e-mail contact met ons opnemen.

  • Indien de 180 dagen geldigheid zijn verlopen.
  • Het e-visum een toeristenvisum, als u voor een ander doel dan toerist of kort zakelijk reiziger naar Turkije gaat kan men u de toegang ontzeggen.
  • Indien uw reisdocumenten niet voldoende land geldig zijn, is uw visum niet geldig. Uw paspoort of ID kaart mag niet verlopen tijdens uw verblijf.
  • Als u langer dan 90 dagen in Turkije verblijft (dit kan zijn in een reis of meerdere reizen bij elkaar opgeteld).

Uiteindelijk heeft de Turkse immigratiedienst altijd het recht om u bij twijfel de toegang tot Turkije te ontzeggen en uw visum Turkije ongeldig te laten verklaren. Vaak gebeurt dit bij zwaarwegende omstandigheden, zoals een strafbaar feit. De Turkse immigratiedienst hoeft geen van reden op te geven waarom uw visum wordt ingetrokken.

Wij als visumorganisatie hebben echter nog niet meegemaakt dat een visum voor Turkije is ingetrokken aan de grens. Als u weet dat er geen zwaarwegende redenen zijn om u de toegang tot Turkije te ontzeggen kunt u er vanuit gaan dat er niets aan de hand is.

 

Turkije visum

Turkse verblijfsvergunning

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw visum Turkije te verlegen of om te zetten voor een ander doeleinde. U dient altijd zelf langs de lokale politie te gaan om te zien wat de mogelijkheden zijn. Wij leggen op onze pagina over Turkse verblijfsvergunningen alles uit omtrent het aanvragen hiervan.

Langer in Turkije blijven

Als u langer in Turkije wilt verblijven dan dat u visum geldig is dan zal u u visum moeten verlengen. Voor het verlengen van uw visum kunt u terecht bij de lokale politie. Het is niet mogelijk een nieuw e-visum aan te vragen als u zich in Turkije bevindt. 

Belangrijk! U mag NIET in Turkije zijn al uw visum is verlopen, dit kan voor problemen zorgen al u Turkije weer gaat verlaten. Bent u buiten Turkije? Dan kunt u te allen tijde een nieuw visum aanschaffen. Ook als u geen gebruik heeft gemaakt van de volledige geldigheid van het oude visum. Er is geen limiet op het aantal visumaanvragen wat u mag doen.

Ongeoorloofd gebruik van uw visum

Het is ten strengste verboden om het toeristenvisum voor andere doeleinden te gebruiken dan waarvoor deze geldig is. Voorbeeld: U mag met een toeristenvisum  niet gaan werken in Turkije, studeren in Turkije, of wonen in Turkije. Wij raden u ten zeerste aan het e-visum voor Turkije enkel en alleen te gebruiken waarvoor deze geschikt is.