Visum verlopen

Visum Turkije verlopen?

Indien uw visum Turkije is verlopen dan dient u een nieuw visum aan te vragen. U dient in het bezit te zijn van een geldig visum en geldig paspoort als u Turkije betreed. Als u oude visum nog een geldigheid heeft dan is het niet nodig om pas te wachten met een nieuw visum te kopen totdat deze is verlopen.

Stel, uw oude visum heeft nog een twee weken geldigheid maar u wilt uw komende bezoek langer blijven dan deze twee weken dan kunt u gewoon een nieuw visum aanvragen. Deze heeft dan een langere geldigheid van een 180 dagen waarvan u er dan weer maximaal 90 dagen van aaneengesloten van mag verblijven.

LET OP: Wij krijgen regelmatig de vraag of een visum voor Turkije gekocht kan worden terwijl men al in Turkije is. Dat is helaas niet mogelijk. U zal buiten Turkije moeten zijn om een nieuw visum te kopen. Indien u toch langer wenst te verblijven in Turkije zonder een nieuw visum te hoeven kopen dan raden wij aan dat u uw Turkije visum verlengd.

Oorzaken voor het verlopen van uw visum Turkije

Wij hebben voor u hieronder uitgeschreven onder welke omstandigheden een visum voor Turkije kan verlopen. Mocht u naar aanleiding van onderstaande punten nog vragen hebben omtrent een verlopen visum dan kunt u telefonische of per e-mail contact met ons opnemen.

  • Indien de 180 dagen geldigheid zijn verlopen ( U kan op het voorbeeldvisum zien waar u dit staat weergegeven)
  • Wij verstekken een toeristenvisum, indien u voor een ander doel dan toerist of kort zakelijk reiziger naar Turkije gaat dan kan men u de toegang ontzeggen.
  • Heeft u als doel dat u gaat werken in Turkije dan zal uw ook de toegang worden ontzegd. Het visum is enkel voor toeristische doeleinden geschikt. Op de pagina over het werkvisum vindt u meer over werken of zaken doen in Turkije.
  • Indien u gaat studeren in Turkije dan kunt u ook geen gebruik maken van het visum.

  • Indien uw reisdocumenten niet lang genoeg meer geldig zijn dan is het visum niet geldig. Uw paspoort of ID kaart mag niet verlopen.
  • Als u langer dan 90 dagen in Turkije verblijft (dit kan zijn in een reis of meerdere reizen bij elkaar opgeteld).

Uiteindelijk heeft de Turkse immigratiedienst altijd het recht om bij twijfel u de toegang tot Turkije te ontzeggen en uw visum Turkije ongeldig te laten verklaren. Vaak gebeurt dit als men zwaarwegende omstandigheden heeft zijn zoals een strafbaar feit. De Turkse immigratiedienst hoeft geen van reden op te geven waarom uw visum wordt ingetrokken.

Wij als visumorganisatie hebben echter nog niet meegemaakt dat een visum voor Turkije is ingetrokken aan de grens. Als u weet dat er geen zwaarwegende redenen zijn om u de toegang tot Turkije te ontzeggen kunt u er vanuit gaan dat er niets aan de hand is.

Turkse verblijfsvergunning

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw visum Turkije te verlegen of om te zetten voor een ander doeleinde. U dient altijd zelf langs de lokale politie te gaan om te zien wat de mogelijkheden zijn. Wij leggen op onze pagina over Turkse verblijfsvergunningen alles uit omtrent het aanvragen hiervan.

Visum Turkije verlopen?

Als u langer in Turkije wilt verblijven dan dat u visum geldig is dan zal u u visum voor Turkije dienen te verlengen. U zal in ieder geval langs het hoofdkwartier van de lokale politie in Turkije dienen te gaan. U kan altijd kijken of de reden van uw langere verblijf gewijzigd kan worden. U kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een verblijfsvergunning. Als u toch onverhoopt in Turkije bent en het visum is verlopen ga dan altijd langs de lokale politie om aan te geven dat het visum is verlopen.

Mag u in Turkije zijn als uw visum verloopt?

U mag NIET in Turkije zijn al uw huidige visum is verlopen, dit kan voor problemen zorgen al u Turkije weer gaat verlaten. Bent u buiten Turkije dan kunt u ten alle tijden een nieuw visum aanschaffen. Ook als niet gebruik heeft gemaakt van de volledigheid van het oude visum dan kunt u alsnog een nieuw visum kopen. Er zit voor Turkije geen enkele limiet op het aantal aanvragen wat u mag doen.

Ongeoorloofd gebruik van uw visum

Het is ten strengste verboden om het toeristenvisum voor andere doeleinden te gebruiken dan waarvoor deze geldig is. Voorbeeld: U mag met een toeristenvisum dus niet gaan werken in Turkije, Studeren in Turkije, of wonen in Turkije. Wij raden het ook zeer af om het visum voor Turkije enkel en alleen te gebruiken waarvoor deze geschikt is. Mocht u vragen hebben over een afgekeurd visum dan kunt u het best contact opnemen met het Turks consulaat. Een reden van afwijzing maakt men helaas niet bekend.