ESTA voorwaarden Amerika

Reizen met een ESTA

ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorisation’. Dit is een geautomatiseerd systeem dat wordt ingezet om te bepalen of het voor reizigers die onder het VWP vallen is toegestaan naar Amerika te reizen. Een ESTA is 2 jaar geldig vanaf afgifte, of tot de verloopdatum van uw paspoort wanneer dit eerder is.

Het Amerikaanse Visa Waiver Program (VWP) staat burgers uit 38 landen, waaronder Nederland en België, toe om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen voor zaken of toerisme.

Vlag reizen Verenigde Staten

Sinds 12 januari 2009 bent u verplicht over een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) te beschikken wanneer u naar (of via) Amerika reist. Om voor een ESTA in aanmerking te komen dient u aan een aantal voorwaarden, opgesteld door de U.S. Customs and Border Protection, te voldoen. Deze voorwaarden hebben o.a. betrekking op uw reis, uw verleden en uw gesteldheid.

Voorwaarden ESTA USA

Een ESTA is geldig voor kort zakelijke en toeristische reizen naar Amerika en doorreizen via Amerika. Met een ESTA mag u per reis maximaal 90 dagen in Amerika verblijven. U dient in het bezit te zijn van een geldig reispaspoort.

U dient uw ESTA te vernieuwen als:

  • U een nieuw paspoort is afgegeven.
  • U uw naamt wijzigt (voor- en/of achternaam)
  • U uw geslacht wijzigt.
  • Het land waar u woont wijzigt.
  • Bepaalde omstandigheden wijzigen; u wordt veroordeeld voor een misdrijf dat als verwerpelijk kan worden beschouwd of u lijdt aan een besmettelijke ziekte. Een dergelijke verandering kan als gevolg hebben dat u een visum nodig heeft om naar de VS te mogen reizen.

Wie komt niet in aanmerking voor een ESTA?

In de volgende gevallen komt u niet in aanmerking voor een ESTA, maar dient u een visum aan te vragen om naar Amerika te reizen:

  • Indien u naar Amerika reist met een niet aangesloten vervoersbedrijf.
  • Indien u langer dan 90 dagen in Amerika wilt verblijven.
  • Indien u denkt dat er gronden voor ontoelaatbaarheid zijn in de Immigration and Nationality Act § 212(a) die op u van toepassing zijn, dient u een niet-immigrantenvisum te verkrijgen voordat u naar de Verenigde Staten afreist.
  • Indien u met een ander doel naar Amerika reist dan kort zakelijk of kort toeristisch bezoek.