ESTA Formulier aanvragen ESTA

Een ESTA formulier aanvragen

Voor u naar Amerika reist vraagt u online een ESTA aan. Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een digitale reistoestemming, afgegeven door de U.S. Customs and Border Protection. Het is verplicht om voor uw vertrek naar de Verenigde Staten over een goedgekeurde ESTA te beschikken. Uw ESTA formulier vult u eenvoudig en snel in op deze website.

ESTA formulier Verenigde Staten

Uitleg ESTA formulier

Zorg dat u uw paspoort en uw reisgegevens bij de hand heeft. Vraagt u voor meerdere reizigers een ESTA aan? Dan heeft u ook de paspoortgegevens van deze reiziger(s) nodig tijdens de aanvraag. Het aanvraagformulier is als volgt opgebouwd:

 • Algemene gegevens

  • Aankomstdatum en adresgegevens

  • Noodcontact

  • Transit (doorreis)

  • Aanspreekpunt Verenigde Staten

  • Afstand van rechten

  • Spoedaanvraag

 • Reiziger

  • Persoonsgegevens

  • Officiële alias

  • Namen van ouders

  • Paspoortgegevens

  • Alternatief paspoort

  • Alternatief staatsburgerschap (huidig)

  • Alternatief staatsburgerschap (verleden

  • Werkgever

  • Vragen

Algemene gegevens

De vragen onder algemene gegevens vult u slechts één maal in voor de gehele aanvraag. Wanneer u een ESTA aanvraag voor meerdere personen indient hoeft u deze gegevens niet opnieuw in te vullen.

Aankomstdatum en adresgegevens

U vult allereerst uw verwachte aankomstdatum in Amerika in. Deze datum wordt enkel als indicatie gebruikt. Uw ESTA is direct vanaf het moment van goedkeuring 2 jaar geldig om mee te reizen. Het is dus geen probleem wanneer uw opgegeven aankomstdatum afwijkt van uw daadwerkelijke aankomstdatum. Uw e-mailadres en telefoonnummer gebruiken we alleen om u te informeren over uw aanvraag en u ontvangt uw ESTA formulier na goedkeuring op het door u opgegeven e-mailadres. Bij “adres” vult u het adres van de hoofdaanvrager in. Het is niet noodzakelijk dat alle aanvragers woonachtig zijn op dit adres.

Noodcontact

Hier vult u de naam, het telefoonnummer en het e-mailadres van uw noodcontact in. Deze persoon wordt enkel in geval van nood gecontacteerd.

Transit (doorreis)

Als u via Amerika verder reist naar een andere bestemming en hierbij het land niet betreedt vult u hier “ja” in. U ontvangt dan een zogenaamde transit ESTA. Als u wel in Amerika verblijft kiest u hier “nee”.

Aanspreekpunt Verenigde Staten

Hier vult u uw contactpersoon in Amerika in. Dit kan een zakenrelatie, vriend of familielid zijn. Indien u geen aanspreekpunt in de Verenigde Staten heeft kunt u hier ook de gegevens van uw verblijfsaccommodatie of UNKNOWN (onbekend) invullen.

Afstand van rechten

De U.S. Customs and Border Protection verplicht u afstand te doen van uw rechten met betrekking tot herziening van of beroep tegen een beslissing van de Amerikaanse douane over uw toelating tot de Verenigde Staten.

Spoedaanvraag

We raden u aan uw ESTA minimaal 72 uur voor vertrek aan te vragen. Mocht dit niet mogelijk zijn en heeft u uw ESTA op zeer korte termijn nodig, dan kunt u het vakje “spoed” aanvinken. We behandelen uw aanvraag dan met spoed, waardoor u uw ESTA sneller ontvangt. In de meeste gevallen ontvangt u uw spoed ESTA binnen een uur. Houd er wel rekening mee dat de U.S. customs and border protection altijd het recht behoudt om langer over de beoordeling van uw aanvraag te doen. Voor uw spoedaanvraag betaalt u 9,95 per persoon extra.

Reiziger 1

Hier vult u de gegevens van de reiziger in. Voor de geldigheid van uw ESTA is het belangrijk dat u de informatie exact overneemt van uw paspoort. Wanneer er iets in uw persoonsgegevens niet overeenkomt met uw paspoort kunt u niet met deze ESTA naar Amerika reizen.

Officiële alias

Indien u bekend staat onder een andere naam of namen beantwoordt u deze vraag met “ja”, maar enkel wanneer deze namen ook officieel geregistreerd staan. Als u “ja” antwoordt openen zich twee invulvelden; één voor uw voornaam en één voor uw achternaam. Mocht u geen alternatieve voornaam hebben, maar wel een alternatieve achternaam, dan vult u FNU (First Name Unknown) in bij het daarvoor bestemde veld. U kunt twee alternatieve voor- en achternamen invullen, hiervoor klikt u op “+ Officiële alias” Heeft u meer dan twee officiële aliassen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Namen van ouders

In deze velden geeft u de namen van uw (biologische-, adoptie-, pleeg-, of stief-) ouders in. Als de namen van een ouder onbekend zijn vult u hier UNKNOWN (onbekend) in.

Paspoortgegevens

Hier vult u het afgifteland, het documentnummer en de afgifte- en vervaldatum van uw paspoort in. Daarnaast wordt uw BSN (burgerservicenummer) of rijksregisternummer voor Belgische reizigers gevraagd.Voor reizen naar Amerika heeft u een internationaal reispaspoort nodig, een identiteitskaart volstaat niet. Let erop dat u de gevraagde  informatie correct overneemt van uw paspoort, bij fouten in deze gegevens is uw ESTA niet geldig.

Alternatief paspoort

Heeft u, nu of in het verleden, een paspoort (gehad) van een andere nationaliteit dan het paspoort waar u nu mee reist? Dan beantwoordt u deze vraag met “ja”. Als u “ja” selecteert openen zich invulvelden waar u het afgifteland van uw alternatieve paspoort kunt selecteren, het documentnummer in kunt vullen en het vervaljaar ingeeft. Let erop dat u enkel het vervaljaar invoert. (bijv: 1992) en niet de volledige vervaldatum.

Alternatief staatsburgerschap (huidig)

Als u op dit moment staatsburger of ingezetene bent van een ander land dan het land van uw paspoortnationaliteit, dan kiest u hier voor “ja”. Er openen zich dan twee velden, waarin u aangeeft welk land dit is en hoe u dit burgerschap heeft verkregen; door geboorte, naturalisatie of via uw ouders. Bent u woonachtig in het land van uw paspoortnationaliteit vul hier dan “nee” in.

Alternatief staatsburgerschap (verleden)

Hier kiest u voor “ja” als u in het verleden staatsburger of ingezetene van een ander land dan het land van uw paspoortnationaliteit bent geweest. Vervolgens kiest u het land waarvan u staatsburger of ingezetene bent geweest.

Werkgever

Hier geeft u aan of u een werkgever heeft (gehad) en vult u de gegevens van uw werkgever in. Ook wanneer u gepensioneerd, student of thuisblijfouder bent kiest u hier voor “ja”. U vult dan resp. de gegevens van uw voormalig werkgever, school of huisadres in.

Vragen

Deze zogenaamde veiligheidsvragen hebben betrekking op uw gezondheid, uw crimineel verleden en uw reisverleden. Als u één of meer van deze vragen met “ja” moet beantwoorden kunnen wij uw ESTA aanvraag helaas niet behandelen.