Kosten ESTA

Kosten ESTA Amerika

Het is niet mogelijk om zonder een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) naar Amerika te reizen. Het is dus zeer belangrijk om uw ESTA op tijd aan te vragen, want zonder deze toestemming kunt u zelfs niet mee met uw vlucht.

Een goede voorbereiding is het halve werk en daar helpen wij u graag mee. Daarom vindt u op onze website een aantal belangrijke zaken die belangrijk zijn voor uw visumaanvraag. De meest gestelde vragen over de kosten voor een ESTA hebben wij voor u hieronder uiteengezet.    

Wat kost een ESTA Amerika?

De kosten van een ESTA voor de Verenigde Staten zijn € 29,95 voor zowel reizen met een toeristisch doeleinde als korte zakelijke reizen.

Deze prijs is exclusief extra opties zoals een ambassaderegistratie en een spoedaanvraag. De extra kosten hiervoor worden in het ESTA formulier vermeld.

Ik heb met spoed een ESTA Amerika nodig. Hoeveel kost een spoedaanvraag?

De kosten van een spoedaanvraag bedragen € 9,95 per persoon. Op onze pagina over een ESTA spoedaanvraag hebben wij de meest gestelde vragen over spoed ESTA voor u beantwoord.

Betaalmogelijkheden

Na het doorlopen van het ESTA formulier vragen wij u uw gegevens goed te controleren voordat u uw betaling doet. Heeft u dit gedaan, dan vragen wij u bij het afronden van uw visumaanvraag om de totale kosten voor uw ESTA Amerika te voldoen. Bij de totaalprijs zijn alle visumkosten, servicekosten en eventuele optionele kosten voor spoed - zoals aangegeven in het ESTA formulier - inbegrepen.

Wij vinden het belangrijk dat u uw betaling snel en veilig kunt voldoen. Daarom kunt u tijdens het betaalproces bij ons kiezen voor een van de volgende betaalopties: per overboeking, via iDeal of MisterCash. Wanneer u kiest voor een betaling per overboeking, houd er dan rekening mee dat dit enkele dagen in beslag kan nemen en wij uw aanvraag pas in behandeling zullen nemen wanneer de overboeking is voltooid.

Heb ik recht op restitutie wanneer mijn ESTA aanvraag wordt afgewezen?

Op basis van uw gegevens en de door u beantwoordde vragen zal de Amerikaanse overheid uw aanvraag voor een ESTA beoordelen. Bij deze beoordeling behoudt de overheid van de Verenigde Staten zich altijd het recht om uw visumaanvraag af te wijzen. Voor de beoordeling van uw visumaanvraag blijven wij afhankelijk van de overheid en kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

Mocht onverhoopt uw visumaanvraag afgekeurd worden, dan ontvangt u dus ook niet uw ESTA. Wij zullen u te allen tijde informeren over de beoordeling van de overheid, dus ook bij een afwijzing. In het geval van een afwijzing van uw aanvraag heeft u geen recht op restitutie, omdat beoordeling door de overheid losstaat van de betaling an afhandeling van uw visumaanvraag.

Kan ik mijn geld terugkrijgen wanneer ik mijn ESTA niet gebruik?

Uw visum is een persoonlijk product dat op maat is gemaakt. Het wordt aangevraagd en uitgegeven met uw persoonsgegevens en voor een bepaalde periode.

Wij begrijpen dat het weleens voor kan komen dat u door (onvoorziene) omstandigheden geen gebruik kunt maken van uw visum. U heeft in dit geval geen recht op restitutie, omdat het een gepersonaliseerd product betreft. Wilt u op een later moment alsnog uw reis naar de Verenigde Staten maken en is uw ESTA verlopen? Dan dient u een nieuwe ESTA aan te vragen.

Let op, een ESTA heeft een geldigheid van twee jaar. Ga dus voorafgaand aan uw reis na of uw visum nog geldig is. Lees dus zeker ook de voorwaarden rondom de geldigheid van uw ESTA goed door.